Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

19.5.2017

Perjantain tabata -treeniPerjantai ja nyt se kesä sitten vihdoin alkaa! Aamulla oli tosi sumuista kun kävin lenkillä, mutta siitä se päivä alkoi vähitellen kirkastumaan. Aamupalaa ja kävin ohjaamassa yhden asiakaan. Muuten vapaapäivä. 


Tämän päivän treenin tein taas kotona. Koska se vaan on niin helppoa ja säästää aikaa aivan valtavasti. Alkulämmittelyksi imuroin kodin. Puoli tuntia. Sitten varsinainen treeni. Kotitreenaamisessa on aina se huono puoli, että joutuu tosissaan patistamaan itseään aloittamaan. Sitä kun keksii muuten kaikkea muuta tekemistä.. Mutta olin itseni kanssa sopinut, että tänäänkin treenataan (viikonloppu on lepoa sunnuntai-illan kuulatuntiin asti). Joten..

Tabata on niin lyhyt treeni ettei Polar 360A pysy mukana ;) 

Perjantain Tabata - 3x4 min setit

1. Vuorikiipeilijä juosten
2. Burpee
3. Istumaannousu kädet niskan takana

Laita kello ajastamaan. Tee 20 sek vuorikiipeilijää juosten niin nopeasti kuin pystyt, huilaa 10 sek ja toista tämä 8 kertaa. Nyt aikaa on mennyt 4 minuuttia. Sama juttu burpeen kanssa. Nyt treeniä takana 8 min. Sitten vielä istumaannousua 8x20 sek ja välissä 10 sek palautukset. 

Ihan järkyttävä ja tehokas treeni! Kun teet jokaisen 20 sekunnin vedon niin täysillä kuin kropasta irtoaa, lupaan että hiki virtaa. Ja jos olet tehnyt tämän kunnolla, olet puolikuollut treenin jälkeen. Tabatassa on myös se hyvä puoli, että rasvanpoltto tehostuu ja keho polttaa rasvaa paremmin kuin tunnin tasavauhtisella aerobisella treenillä. Tabataa voi tehdä kerran tai kaksi viikossa. Joko omana treeninään tai ihan vain tehdostamaan rasvanpolttoa. 

Todellinen syke treenin aikana oli ihan jotain muuta kuin mittari väittää. Tämän aktiivisuusrannekkeen kanssa on se "ongelma", että todellisen sykkeen näyttö kestää ja kestää. Mutta itsehän sen olotilan tiedostaa ja fiilis oli jotain muuta kuin syke 129 :)

Kannattaa ryhtyä tähän treeniin, it's worth it :)2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä treenivinkistä! Ei välttämättä ois uskonut, että kuinka tehokas tällainen tehotreeni voi olla, mutta kyllä tuntui ja kunnolla 😊👌

    VastaaPoista
  2. Hei loistavaa kuulla! Ei muuten kuulosta ollenkaan pahalta, mutta on kyllä sitä :) Aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista