Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

28.5.2017

Viikonlopun kotitreeni


Hei ihanat! Viime viikon perjantain kotitreenistä tuli hyvää palautetta. Eihän sitä uskoisi näin mustaa valkoisella miten rankka sellainen treeni voi olla. Mutta se oli todella rankka. 

Tässä tulee toinen samantyylinen. Ei näytä pahalta paperilla, mutta tehtäessä tuntuu. Paljon! Kokeilkaa :) Rakastan kotitreeneinä tällaisia "nopeasti alta pois" treenejä, jotka hikoiluttaa vielä tunninkin päästä. Jälkihiki tässä treenissä oli jotain aivan omaa luokkaansa.

Koko kropan kotitreeni 15 min

Tarvitset treeniin 

  1. käsipainot 3-6 kg pystypunnerrusta varten
  2. kahvakuulan etuheilautukseen (12 tai 16 kg)
  3. kahvakuulan sumokyykkyyn esim. 16 kg tai 2 kpl 8 kg kuulia.

Treeni menee näin:

Tee 30 sek ensimmäistä liikettä, pidä 10 sek tauko ja siirry seuraavaan. Jatka näin kunnes olet tehnyt 6 kierrosta näitä viittä liikettä. Tee liikkeet niin reippaaseen tempoon kuin pystyt. Muista lämmitellä ennen harjoitusta!

  • Askelkyykky taakse ja samalla kosketus taaimmaisen jalan puoleisella kädellä lattiaan eteesi. Tee nopeasti. Vähän kuin juosten/hyppien..
  • Pystypunnerrus käsipainoilla seinäistunnassa. Istu 90 asteen kulmassa seinää vasten ja punnerra käsipainoilla kolmion mallista liikettä ylös niin, että painot ylhäällä koskettavat toisiaan
  • Sumokyykky kahvakuulan kanssa. Ota kaksi kuulaa tai mahdollisimman painava yksi kuula. Itse käytin 16 kg kuulaa tässä. Muista pitää kunnon tuki vatsapuolella, kun nopeasti teet painojen kanssa kyykkyä!
  • Etuheilautus. Muista tuki! Tässä käytin 12 kg kuulaa. 
  • Vuorikiipeilijä hyppien niin, että jalkapohja tulee käden viereen joka hypyllä
Tällaiset treenit ovat tosi rankkoja kropalle. Muista, että sellaisia voi olla yksi tai kaksi viikossa. Kotitreenin ja porrastreenin lisäksi tälle viikolle on tullut paljon pyöräilyä, kävelyä ja uintia. Stadikalla, Altaassa ja Kumpulakin aukesi vihdoin helatorstaina. Lepo ja palauttelu on myös tärkeää, eli niitä lepopäiviä pitää muistaa pitää myös. 

Ihanaa viikon alkua kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti