Sports Lady®

Sports Lady®

13.8.2011

Superfoodia ja superhyvää fetamunakasta



Olen viimeaikoina käyttänyt tosi paljon Macaa ja Lucumaa, sekä erilaisia marjajauheita. Mehukeitot olen hylännyt. Niiden lisäaineet ovat pitkään mietityttäneet, ja miksi en siis käyttäisi näitä loistavia superfoodeja päivittäin kun niitä kerran kaappini pursuaa. Puuroon laitan aamuisin marjajauhetta, macaa ja lucumaa sekä vielä tuoreita marjoja. Ihanaa on! Ja puuron lisäksi perussetti raejuustoa.


Ja sitten kokkailin Fetamunakasta, josta tuli tosi hyvää. Tässä ohje myös teidän iloksenne.





Fetamunakas

2 munaa
2 rkl vettä
suolaa
valkopippuria
1 tl oliiviöljyä
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
5cm:n pala kesäkurpitsaa
1 tomaatti
5 oliivia
50g kevytfetaa (rasvaa esim. 8%)


Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa ne kevyesti. Sekoita joukkoon vesi ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
Kuumenna öljy pannussa. Hienonna sipuli ja vavalkosipuli, raasta kesäkurpitsa. Paista kasvikset nopeasti.
Leikkaa tomatista kanta ja poista siemenet. Kuutioi hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. 
Lisää tomaatti, oliivit ja kuutioitu feta. Käntele hetki.
Lisää munaseos ja nosta pannu uuniin. Kypsenä noin 10min kunnes munakas on hyytynyt, mutta vielä pehmeä.

3 kommenttia:

  1. En suosittele myöskään käyttämään makeutusainetta, yök, mitä myrkkyä!

    VastaaPoista
  2. Testaa itse tehtyä marjakeittoa. Taatusti sopivan makeaa (ei ällömakeaa, kuten kaupan versiot), eikä sisällä lisäaineita. Jos oikein ymmärsin niin vettä, mustikoita ja perunajauhosuurus perään. Aion kokeilla, kokeile sinäkin :)

    VastaaPoista
  3. Juuri näin! Itse pitää tehdä, tosin ne pelkät marjatkin on niin herkkua siellä puuron joukossa :)

    VastaaPoista