Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

20.1.2015

Miksi sitruunavettä aamulla?


Puristan aika usein sitruunaa aamuisin veden joukkoon (puolen sitruunan verran)Aina kun vaan muistanNiitä on jääkaapissa aina. Sitruunan mehua lisään lähes aina myös vihersmoothieeni (saman verran)!

Miksi lisätä sitruunan mehua veteen aamuisin?

 • sitruunaa tekee elimistöstä emäksisemmän 
 • sitruunan sisältämä C-vitamiini tukee vastustuskykyä askorbiinihapolla on tulehdusta hilllitsevä vaikutus ja se on myös tärkeä tekijä raudan imeytymisen kannalta, ja se myös edistää sidekudosten ruston ja luiden terveyttä
 • sitruuna kirkastaa ihoa (C-vitamiini ja antioksidantit taistelevat vapaita radikaaleja vastaan)
 • sitruunamehu edistää ruuansulatusta ja puhdistaa maksaa
 • energisoi ja piristää

Vettä menetetään päivän aikana noin 2-3 litraa, aktiivisuustasosta riippuen. Se korvataan ruuan ja nesteen muodossa takaisin. Prosessoitu ruoka on kuitenkin melko nesteköyhää ja kun tämänhetkinen vallalla oleva ruokavaliomalli on muutenkin elimistöä happamoittava, voisi sanoa että moni kärsii kroonisesta nestehukasta. Veden juontiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Ja kun lisäät joukkoon sitruunaa, saat tuunattua vedestä alkalisoivaa ja puhdistavaa. Nestetasapainoon voi vaikuttaa veden juonnin lisäksi myös suosimalla tuoreita kasviksia ja raakaravintoa. 

Mikä sitten elimistöä happamoittaaa?

Viljatuotteet, liha, maitotuotteet, alkoholi, kahvi, viljatvalkoinen sokeri, hiilihapotetut juomat, stressi, negatiivisuus. Hapannaamoilla todennäköisesti on myös happamampi keho ;)

Entä mitkä ovat emäksistä?

Kasvikset, marjat, luonnonmukaisesti viljellyt hedelmät (mm sitrushedelmät, omenat, ananas, oliivit, viikunat..), positiivinen asenne, kiireettömyys.. Vihersmoothiet ovat oiva keino lisätä kehon emäksisyyttä, emäksisiä ruokia tarvitaan 7 kertaa enemmän kuin happamoittavia. Molempia kuitenkin tarvitaan.


Hyvä askel kohti puhtaampaa ja nesterikkaampaa ruokavaliota on kiinnittää huomiota veden juontiin ja tehdä päivittäin vihersmoothie. Ja nauttia sitruunavettä aamuisin! Näillä pienillä muutoksilla pystyt jo oleellisesti parantamaan hyvinvointiasi!

2 kommenttia:

 1. Onnistuin Pauliina tuhoamaan sun kommentin julkaisun sijaan, mutta tässä se uudelleen. Liian pieni näyttö puhelimessa tai liian isot sormet mulla :)

  Sitruunavesi on kyllä ehdoton juttu aamuisin, ei lähde päivä käyntiin ilman! :)

  Pauliina.K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, maistuu niin hyvälle ja siitä on tullut täälläkin ihan aamurutiini. Loistavaa maanantaita sinne!

   Poista