Sports Lady®

Sports Lady®

14.1.2015

Reseptiä dieettaajalle - kiinalainen kana


Eilen alkoi uusi Kuntoremontti -ryhmä ja olipa mahtava tavata kaikki naiset! Heidän kanssaan oli puhetta myös kokkaamisesta, kun käytiin läpi uutta ruokavaliota. Kokkaamisessa kannattaa käyttää mielikuvitusta ja valmistaa mahdollisimman erilaisia ruokia, etenkin jos pudottaa painoa tai hakusessa on uusi elämäntapa. Kukaan ei viikkotolkulla jaksa syödä paistettua broilerinfilettä salaatin kanssa. Sanon aina omille valmennettaville, että kannattaa valmistaa kasviksista keittoja, wokata, laittaa uuniin, tehdä tortillaa, uuniperunaa tai bataattiranskalaisia. Mä kokeilen aika paljon erilaisia reseptejä ja sitten ihan vedän hatusta ja kokkailen miltä milloinkin tuntuu. Viime viikolla syötiin thaimaalaista kanaa ja tällä viikolla kiinalaista. Terveellisesti syöminen ei ole nälässä kärvistelyä vaan kannattaa nauttia erilaisista mauista ja opetella laittamaan ruokaa! Ja muutenkin kannattaa tehdä sellaista ruokaa, jota koko perhe voi syödä. Pääset helpommalla ja lapset eivät saa sellaista mallia, että äiti vetää omat ruokansa muovirasiasta.. Tänään ruokana oli kiinalaista kanaa ja koska söin sitä lounaaksi, laitoin kanan tarjolle vihannesten kanssa. Vasta illan tuntien jälkeen syön tuhdimman ruuan, jossa on myös hiilareita enemmän. Ehkä tätä samaa riisin kanssa :) Oli tosi hyvää!

Aika pitkälle käytän ruuan valmistuksessa mausteina vain hyvälaatuista suolaa, mustapippuria, yrttejä, tuoretta chiliä, inkivääriä, limeä ja sitruunaa. Vähän vieroksun näitä valmiita kastikkeita, mutta joskus ne ovat ihan paikallaan ja niillä saa mukavaa vaihtelua ruokiin.

Kiinalainen kana

Tarvitset
Ison paistinpannun (voit tehdä tämän myös kattilassa).

2 isoa porkkanaa
1 sipuli
2 suippopaprikaa
4 valkosipulinkynttä
1 nippu ruohosipulia
1/2 kesäkurpitsa
400g grammaa maustamattomia broilerin filesuikaleita
0.5 dl Soy-King gluteenitonta soijakastiketta tai tavallista soijakastiketta
1 dl makea chilikastike
10 tippaa Srirachaa
Kookosöljyä paistamiseen

Valmistus

1. Suikaloi porkkanat, sipuli ja paprikat ja kuutioi kesäkurpitsa. Pilko pieneksi silpuksi myös valkosipuli sekä ruohosipuli.

2. Kuullota sipuli, porkkanat, kesäkurpitsa ja paprikat pannulla kookosöljyssä. Lisää joukkoon ruokalusikallinen soijakastiketta.

3. Lisää nyt kana, valkosipuli, ruohosipuli sekä loput soijakastikkeesta. Kypsytä noin 10 minuuttia.

4. Kanan kypsyttyä lisää vielä makea chilikastike ja Sriracha. Srirachan määrää lisäämällä saat kastikkeeseen enemmän tulisuutta.

5. Anna hautua vielä viitisen minuuttia kannen alla ja tarjoile kasvisten tai jasmiiniriisin kanssa.

Toimii myös ilman broileria kasvisruokana!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti