Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

6.1.2015

Nuorentava antioksidanttiaamiainen


Tällaisissa tunnelmissa täällä loppiaisen aamuna. Kävin aamulenkillä ja tunti 15 minuuttia meni hetkessä ystävän kanssa kävellen! Sen jälkeen oli ihana syödä rauhassa aamiainen lukea lehti ja kirjoittaa blogia.

Torstain ja perjantain aamulenkit jääkin väliin, silloin ajan edestakaisin Lohjan ja Helsingin väliä. Mulla on Method Putkisto ja MP Pilates näyttöjä taas luvassa. Arki pitää kuitenkin muuten hoitaa normaalisti. Ja huomenna on niin tiukka työpäivä, en tiedä miten siitäkin selvitään, lähinnä syömisten puolesta. Pitää miettiä tarkkaan mitä eväitä tekee mukaan ja missä välissä ne syö.


Loppiaisen nuorentava vihersmoothie

2 sellerin vartta
50g baby pinaattia
1/2 sitruunan mehu
Pala kurkkua
Himalajan ruususuolaa
1 dl kylmää vettä

Kaikki vain blenderiin ja nopea pyöräytys. Täältä voit lukea aikaisemman postaukseni "10 syytä nauttia smoothie"!


Tuorepuuro

40 g gluteenittomia kaurahiutaleita
10 g chia siemeniä
220g mantelimaitoa
10g Solgar Whey to Go vanilja protskua
Himalajan ruususuolaa
Puuron alla 100g mustikoita

Liota kaurahiutaleet ja chia mantelimaidossa yön yli jääkaapissa. Aamulla lisää suola, protsku ja marjat.

Luomukahvia oli lisäksi, joukossa vähän mantelimaitoa.

Pinaattia käytän oikeastaan aina vihersmootheissa. Siinä on paljon omega 3 rasvahappoja ja se auttaa vähentämään sydänsairauksien, aivohalvauksen tai osteoporoosin riskiä. Pinaatti on myös täynnä luteiinia, joka auttaa taistelussa ikääntymistä vastaan :) 

Mustikat ovat myös päivittäin ruokavaliossa. Ne sisältävät antioksidantteja enemmän kuin mikään tunnettu hedelmä vaikka. Siinä on paljon A-vitamiinia ja se vahvistaa sydämen ja verisuonten terveyttä. Se parantaa jalkojen verenkiertoahillitsee tulehduksia ja suojaa myös suolistosyövältäSininen väri tulee vahvoista antioksidanteistaantosyaniineistajoilla on paljon positiivisia terveysvaikutuksia! Mustikka on myös hyväksi immuniteetille. Täältä voit lukea vuoden takaisen kirjoitukseni marjoista, antioksidanteista ja siitä kuinka ruuasta voi saada suojaa sairauksia vastaan. Sinne olen linkannut myös muutaman alkoholia ja tupakkaa käsittelevän postaukseni! Ja täältä voit taas lukea mun yhden kirjoituksen antioksidanteista ja vastustuskyvystä.

Mulle ruoka on muutakin kuin polttoainetta. Sen pitää olla nautinto ja siinä pitää olla tietyt ravintoaineet jotta pysyn terveenä. Oikeanlaisen ravinnon avulla voi myös vaikuttaa siihen, miten nuorena säilyy. Solut kuluvat ja vanhenevat joko luonnollisesti tai sairaalloisesti sen mukaan, miten niitä rasitetaan ja millaisessa tempossa. Jos elämä on yhtä kilpajuoksua paikasta toiseen epäterveellistä ruokaa syöden, voi olla varma että keho ei vanhene luonnollisesti. Oikeanlaisella ruokavaliolla voi edistää terveyttä, ulkonäköä ja hyvinvointia. Jokainen haluaa varmasti näyttää mahdollisimman hyvältä sen lisäksi että pysyy terveenä? Myös stressitasot vaikuttavat tietysti ja se millaisia kemikaaleja käytät ihollasi tai muuten arkielämässä. 

Olen tehnyt satoja henkilökohtaisia ruokavalioita asiakkailleni. Vaikka pudotetaan painoa, voi ravinto silti olla terveellistä ja sen pitää olla. Jos jokin dieetti perustuu ateriankorvikkeisiin, pitää silloin hälytyskellojen soida. Mieti myös pystytkö noudattamaan jotain tiettyä dieettiä koko loppuelämäsi? Miksi korvata oikeaa ruokaa kuolleella ruualla? Oikeaa ruokaa voi syödä enemmän ja se on täyttävämpää ja siinä on tallella kaikki ravinteet! Ravintovalmennuksesta saat ohjeet oikeanlaiseen syömiseen ja opit uuden elämäntavan samalla kun karistat ylimääräiset kilot. Saat henkilökohtaisen ruokavalion ja painonpudotus on helppoa, kun määrät ja ruuat on suunniteltu valmiiksi. Nälkää ei tarvitse nähdä ja kilojen karistaminen on helpompaa kuin ikinä uskoisit. Nämä kommentit olen kuullut niin useita kertoja valmennettaviltani. Ravintovalmennus tapahtuu aina etänä, eli asuinpaikkakunnallasi ei ole väliä. Lisätietoja täältä tai hanna@sportslady.fi.

2 kommenttia:

  1. Onnistuin "B" vahingossa hylkäämään sun kommentin joten tässä se uudelleen!

    "Näitä ruokajuttuja on kiva lukea, kun vasta itsekin olen intoutunut terveellisemmästä - ei vaan ruokavaliosta vaan myös - elämäntavasta. Kiitos näistä! :) "

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kirjoitankin niistä mielelläni kun sillä on niin iso merkitys niin sairauksiin kuin ulkonäköönkin mitä syö! Luvassa näitä kyllä koko ajan lisää! Kannattaa myös katsoa tuolta tunnisteista "reseptit" ja löydät erilaisia terveellisiä ohjeita!

    VastaaPoista