Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

3.3.2015

Pakettipiristystä ja keskivartaloliikkeitä

Uusi viikko käynnistynyt taas. Töitä on ollut tauotta kolme viikkoa, ilman yhtäkään vapaapäivää. Lauantaina ei ole töitä, sitä odotellessa :) Viikonloppuna oli pitämäni luonnollisen ravinnon kurssi, joka oli täynnä ja palaute hyvää. Vastaava kurssi pidetään sunnuntaina 15.3 klo 15.30-18.00 ja sinne mahtuu vielä muutama jos haluat mukaan. Opetellaan tekemään herkullisia aamupalavaihtoehtoja, jotka ovat maidottomia ja gluteenittomia. Ja puhutaan siitä, kuinka aineenvaihdunta tehostuu ja pysyt terveempänä kun suolisto on kunnossa. Mukaan saat vielä hyvän materiaalin resepteineen! Hinta 2,5h kurssille on 34 euroa.


Alkuviikko on menty taas aamusta alkaen. Viikonloppuna tuli mietittyä, että onhan tää tietynlaista taiteilijaelämää. Työtunteja ei voi laskea, mutta siitä huolimatta tähän työhön on mieletön. Mutta pian on pääsiäisloma sekä sen jälkeen reissu.


Eilen viikon alkua piristi paketti yhteistyökumppaniltani Solgarilta ja taas on vitamiinivarastot täydennetty. Ja aamupuuron joukkoon saa taas omaa lemppariprotskua. Nyt se on ollut hetken lopussa ja oon aamupalaksi tehnyt kattilassa gluteenitonta kaurapuuroa, jonka joukkoon oon laittanut chia-siemeniä ja vähän turkkijugurttia.. Setissä oli mukana myös Kissankynttä (Cat's Claw), joka on yksi suosikkini vastustuskykyä lisäävistä valmisteista. Se on nyt ollut koetuksella kun töitä on tehty paljon ja aikaa palautumiselle ei ole riittävästi ollut. Tosin sunnuntaina menin nukkumaan jo 9 jälkeen ja eilen ennen ysiä. Eli kyllä sitä nukutaan kun vaan pystyy.


Mutta muutama sana Kissankynnestä ja vastustuskyvystä! Kissankynsi, englanniksi Cat´s Claw, on Amazonin sademetsissä ja muualla trooppisella Etelä- ja Keski-Amerikan alueilla kasvava viiniköynnösmäinen monipuolinen kasvi. Nimensä kissankynsi on saanut köynnöksessä kasvavista kissankynttä muistuttavista piikeistä.

Vaikuttavat ainesosat

Kissankynnen vaikuttavia ainesosia ovat mm. oksinoli-alkaloidit, proantosyaniidit, glykosidit, polyfenolit, tanniinit ja kasvisterolit, kuten beetasitosteroli, stigmasteroli ja kampesteroli.

Rohdoskäyttö

Laboratoriokokeissa havaittiin, että kissankynsi aktivoi elimistön immuunipuolustusta monin tavoin, esimerkiksi lisäämällä fagosytoosia (jossa valkosolut eliminoivat vieraita tunkeilijoita) ja interleukiinien, immuunivasteeseen liittyvien yhdisteiden, tuotantoa.

Kissankynnen arvellaan estävän bakteerien ja virusten lisääntymistä. Perussa sillä on hoidettu esimerkiksi punatautia ja ripulia. Kasvilääkinnän asiantuntijat suosittelevat kissankynttä tartuntatauteihin ja heikentyneeseen vastustuskykyyn, esimerkiksi krooniseen väsymysoireyhtymään. Siitä saattaa olla apua aidsin torjunnassa, mutta asian selvittäminen vaatii lisätutkimuksia.

Kissankynttä on käytetty syövän hoitoon, ja tutkimuksista on saatu viitteitä siitä, että se saattaisi tehota syöpäsoluihin.

Kissankynttä suositellaan allergioiden ja kroonisten tulehdusten hoitoon. Lisäksi sitä on käytetty astman, niveltulehduksen, reumatismin, mahahaavan, ihotulehdusten sekä virtsa- ja sukupuolielinten tulehdusten hoitoon.

Alkuperäisväestö on käyttänyt kasvin kuorta ja juurta ainakin 2000 vuotta valmistaakseen niistä lääketeetä. Perulaisilla Ashaninka-intiaaneilla on pitkäaikaisin muistiinpantu historia kasvin käytöstä. He ovat nykyään myös kasvin suurin kaupallinen hyödyntäjä Perussa. Ashaninka-intiaanit käyttävät kasvia hoitamaan mm. reumaattisia kipuja, tulehduksia ja haavoja sekä kasvaimia.

Kenelle kissankynsi sopii

Kissankynsi sopii kaikille, jotka haluavat tehostaa vastustuskykyään, pysyä kunnossa, virkeänä ja energisenä ja ylläpitää hyvinvointia. Erityisesti se sopii henkilöille, joiden elimistön puolustuskyky on jostain syystä alentunut. Kissankynsi heikentää bakteerien ja virusten elinkykyä ja toimintaa. Hyvä vastustuskyky on terveyden ja hyvinvoinnin kulmakivi. Mm. yksipuolinen ravinto, stressi, infektiot ja ympäristön saasteet heikentävät vastustuskykyä. Kissankynsi aktivoi elimistöä puolustavien valkosolujen toimintaa.

Lopuksi vielä muutama kuva parista keskivartaloa vahvistavasta liikkeestä. Näitä voi helposti tehdä kotonakin. Tai silloin kun ehtii, missä vaan :) Ei nyt mitään uutta ja mullistavaa, mutta tehokkaita perusjuttuja. Odottelin asiakasta eilen aamulla, ja ajankuluksi tein muutamat lankut ja vuorikiipeilijät. Ja totesin, että pilates on tehnyt ihmeitä keskivartalolle. On tullut niin paljon voimaa lisää kehon sisälle, että näitä on nyt nautinto tehdä!


Hyvää viikkoa kaikille! Loppuviikosta on mukavia uutisia teillekin kerrottavana :)

2 kommenttia:

  1. Käytätkö sä tota Kissankynttä jokapäivä vai kuuriluontoisesti? Vaikuttaa mielenkiintoiselta kyllä.
    Muutenkin nää lisäravinteet kiinnostaa. Olis kiva kuulla sun näkemys lisäravinteista vaikka omana postauksena (vai onko jo sellanen), että mitä sä suosit, miten valkkaat tuotteet, onko jotain kausijuttuja, mistä kannattaa ostaa, mitä kannattaa vältää, jne.

    VastaaPoista
  2. Heips Laura! Mä käytän sitä kuuriluontoisesti tai oikeastaan sen mukaan mitä kroppa sanoo. Jos tuntuu ylirasittuneelle ja tiedän että seuraava askel siitä olisi flunssa niin otan valmistetta muutaman päivän ja se auttaa. Samalla toki hidastan tahtia sekä rauhoitan urheilut ja otan ihan kaikki vähäisetkin maitotuotteet pois ruokavaliosta! Tämä kombo toimii hyvin ja olen säästynyt sairastelulta tänäkin talvena hyvin! Laitan ylös itselleni ja kirjoitetaan tuollainen postaus lähiaikoina! Kivaa päivää!

    VastaaPoista