Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

15.3.2015

Puhdistavaa ja boostaavaa rohtoa ennen aamiaista

Sunnuntain aamiainen oli normaalia herkumpiOstin pitkästä aikaa turkkijurttia ja laitoin sitä vähän puuron joukkoonOon nyt pari viikkoa ollut ilman mitään maitotuotteita ja olo on ollut todella hyväKuitenkin viikonloppuna ajattelin vähän herkutellaTällainen aamiainen on aika normiaamupala mulla nykyäänMunakas sekä puuroa marjojen kanssaJa nyt mukana vähän jugurttia! 

Ennen aamiaista otin annoksen Aloe Vera mehua jonka kanssa pari Aswagandha puristettaAloe vera mehu lisää vastustuskykyä ja hellii suolistoa! Se on vatsalle huippu. Laittaa vatsan toimimaan ja pitää suoliston hyvässä kunnossa. Suolisto on yksi tärkein asia kun puhutaan immuniteetista. Aloe veralla pystyy tasapainottamaan elimistön epätasapainotiloja. Aloe ulkoisesti käytettynä eheyttää ihoa viilentäen, rauhoittaen ja tehokkaasti soluja uudistaen. Sisäisesti nautittuna aloe vera mehun kasvikemikaalit työskentelevät yhdessä ravintoaineiden kanssa pitäen suoliston kunnossa. Immuunivasteesta 70 prosenttia sijaitseekin suolistossa, joten se kannattaa pitää kunnossa. Päivittäisannos Aloe Veraa pitää vatsan limakalvon kunnossa, säilyttää hyvien ja huonojen bakteerien tasapainon, lisää ravintoaineiden imeytymistä syödystä ruoasta ja ehkäisee liian happaman ympäristön muodostumista vatsaan.


Aloe vera sisältää mm. vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, entsyymejä, mono- ja polysakkaridejä ja steroleja. Paitsi ravintoaineita, se sisältää myös antrakinoneja, joista tärkeimmät:

• Ligniinit; mahdollistavat aloe veran tunkeutuminen ihon syvimpiin kerroksiin vieden mukanaan vaikuttavat aineet syvemmälle.
• Saponiinit; antiseptisesti vaikuttavat, luonnollisesti puhdistavat aineet. Vastustavat mikrobeja saippuan kaltaisesti.
• Salisyylihappo; aaloe sisältää pieniä määriä salisyylihappoa luonnollisessa muodossa. Salisyylihappo lievittää kipua, särkyä ja tulehduksia. Se myös auttaa puhdistamaan haavoja poistamalla kuolleita kudoksia.
• Asemannaani; aloe veran yksi tärkeimmistä sakkarideistä. Tärkeä tekijä solujen vastustuskyvylle, aktivoi elimistön puolustusjärjestelmää, myötävaikuttaa solujen uudistumiseen, poistaa myrkkyjä elimistöstä.


Ja nyt mulla on myös lempparini ashwagadha helposti nautittavassa kapselimuodossa! Sen voi ottaa joko veden tai aloemehun kanssa ennen ruokailua! Puhtia tuovan vaikutuksensa ansiosta ashwagandha-jauhe sopii erinomaisesta urheilijoille ja aivotoiminnan buustaamisesta kiinnostuneille. Intiassa kasvia käytetään joogan ja mietiskelyn tukena sen mieltä kirkastavien ominaisuuksien vuoksi. Kasvin ainesosat lisäävät serotoniinia aivoissamme, mikä edesauttaa hyvänolon tuntemuksiamme (tästä oon jo aiemmin kirjoittanut miten toimi hyvin syysmasennuksen karkoittajana). On tätä ihmerohtoa kehuttu myös lemmenleikkien vauhdittajaksikin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti