Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

20.9.2015

Kehonhuoltovinkkejä ja täsmäliike lapojen alueen avaamiselle


Tässä on mun aamun kehonhuoltostudio :) Heräsin taas pitkään ennen lasta. Istuin sohvalla auringossa lukeamassa sunnuntain lehteä ja kun lehti oli rauhassa luettu kokosin mun välineet lattialle. Käytän kehonhuollossa kumpparia, pilatespalloa, fasciapalloa, nystyräpalloa ja rullaa. Yhdistän harjoittelussa Pilatesta ja syvävenytyksiä, joogaa ja rullaamista. Ja käytän näitä välineitä apuna harjoittelussa.

Aloitin treenin käymällä kehon läpi rullan kanssa. Sen jälkeen makasin rullan päällä pituussuunnassa hetken, venytin rintaa. Sitten käänsin rullan taas vaakatasoon ja asetin sen yläselän alle. Tästä asennosta taivutin ylävartaloa kohti lattiaa kädet takaraivon alla. Teen aina myös kehonhuollon fiiliksen mukaan, ihan kuin muutkin treenit. Ne eivät koskaan ole samanlaisia.


Nystyräpallon hyödyt

Seuraavaksi siirryin seisoma-asentoon ja nystyräpalloon. Sitä käytetään laukaisemaan lihasten kireyttä. Pallolla aloitan jalkapohjista. Siellä sijaitsevat koko kehon heijastepisteet, kuten korvissa ja kämmenissäkin. Jalkapohjien koskettaminen maadottaa ja se auttaa tuntemaan kehon päästä varpaisiin saakka. Jalkapohjassa on valtava määrä hermoja, jotka ovat usein kovan paineen alla ja kaipaavat rentoutusta. Jalkapohjien hermoston rentouttamisella on monenlaisia terveyttä edistäviä vaikutuksia koko kehon elintoimintoihin. Pintaverenkierto vilkastuu ja näin samalla vapauttaa elimistön myrkyllisiä kuona-aineista. Välillä hieron jalanpohjat tuolla oranssilla fasciapallolla. Ja tätä punaista nystyräpalloa käytän paljon muuhunkin, mm. lapojen alueen avaamiseen. Niistä kohta lisää :)

Jalkapohjien hierominen

Aseta pallo päkiän alle ja hiero sillä jalkapohjat niin, että liikutat palloa edestakaisin päkiän ja kantapään välillä. Välillä voit painaa voimakkaammin ja välillä kevyemmin. Esimerkiksi joogassa jalkapohjien keskusta kutsutaan Pada Bandhaksi, ja sen aktivoiminen luo tuen seisoma-asanoihin. Käytän palloa aina venyttely- ja Pilatestuntieni alussa tuntilaistenkin kanssa. 

Jalkapohjien lämmittelyn jälkeen siirryin selinmakuulle ja tein paljon erilaisia venytyksiä kumpparin kanssa jaloille. Sitten muutamia selkärankarullauksia selinmakuulta, joihin yhdistin myös käsien liikkeen. Venytin lonkankoukistajia kolmiovenytyksellä. Vielä muutamia Pilates -liikkeitä selinmakuulla ja konttausasenossa. Seisoma-asennosta tein vielä selkärankarullauksia muutaman kerran. Muutamia joogaliikkeitäkin oli treenin välissä.

Lapojen avaaminen piikkipallolla

Ja sitten lopuksi. Sokerina pohjalla. Selinmakuulla jatkoin vielä piikkipallon kanssa niin, että asetin pallon ensin vaseman lavan alle ja makasin sen päällä. Voit kokeilla missä kohdassa se tuntuu parhaalle. Tästä asennosta ojenna vasen käsi kohti kattoa ja pyöritä kädellä isoa ympyrää niin, että viet käden pään yli taakse lattiaa kohti ja sieltä avaa rintaa ja nosta käsi takaisin kohti kattoa. Mikä ihana liike! Suosittelen koittamaan. Mulla on ollut lapojen alue tosi jumissa ja olen yrittänyt keksiä mitä erilaisimpia liikkeitä niiden avaamiseksi. Kun jokin alue on oikein tukossa ja jumissa, ei siihen auta tavalliset venytykset. Lihaksiin on saatava lisää verenkiertoa ja kuonat pois. Siihen toimii nystyräpallo erinomaisesti. Tämä liike on varmasti ainoa, millä itse saan avattua jumiutuneen lavanalueen. Samalla se venyttää ja avaa rintaa ja olkapäitä. Ja veri lähtee kiertämään!


Vetreänä sunnuntain viettoon! Illalla on kahvakuulaa Kumpulan Kylätilassa klo 18.30-19.30! 

2 kommenttia:

  1. Kiitos näistä. Lapojen alue jumissa joten nämä olivat tarpeen. Sulla on kiva ja hyödyllinen blogi. Liian harvoin kommentoin. Ihanaa syksyn jatkoa.

    VastaaPoista
  2. Moi Ansku! Kiitos tosi paljon, kiva kuulla että tykkäät :) Lapoja ei oikein kunnolla tahdo saada aukaistua ja aika miettiminen välillä erilaisiin täsmäliikkeisiin.. Kaunista syksyn jatkoa sinne!

    VastaaPoista