Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

28.9.2015

Sports Lady testaa - Air jooga


Air jooga. Se kuulostaa ihanalle ja sitä on pitkään pitänyt kokeilla. Osallistuin lauantaina Yoga Nordicin alkeet Workshoppiin. En ole aikaisemmin tätä kokeillut. Air jooga ei ole varsinaisesti enää mikään uusi juttu, mutta minulle se on, kun en ole aikaisemmin vain työkiireiden takia ehtinyt testaamaan. Joogassa on tosi paljon kehonhuollollisesti sellaisia juttuja mistä pidän, ja itselle tämä on myös vaihtelua omaan arkeen. Pilates- ja Method Putkisto -tunteihin. Edellä mainittujen kehonhuoltomuotojen lisäksi teen myös joogasta tuttuja liikkeitä omassa treenissä. 

Kahden ja puolen tunnin workshop alkoi niin, että valittiin itselle sopivalla korkeudella olevat liinat. Matot asetettiin lattialle oman liinan kohdalle. Aloitettiin kehon kevyellä lämmittelyllä, kuten tavallisellakin joogatunnilla. Hyvä, lempeä aloitus. Workshop alkoi lempeämmin liikkein, keskivaiheilla oli rankempia voimaosuuksia, ja siitä lähdettiin taas laskeutumaan kevyempään suuntaan. Ja lopussa oli pää alaspäin asentoja. Kaksi ja puolituntisen aikana tutustuttiin perusasanoihin ja niiden linjauksiin. Lauriina, ope, kiersi tarkistamassa asentoja ja auttoi niitä, joille jokin aiheutti vaikeuksia. 
Tunnin keskivaiheilla tehtiin enemmän voimaa vaativia juttuja, niistä mä tykkäsin. Niissä sai haastaa itseään ja tuntui samalta kuin lapsena. Silloin kun kiipeiltiin puihin. Kun pääsi johonkin sellaiseen puuhun vihdoin, minne oli muutaman kerran jo yrittänyt kiivetä. Mahtava flash back lapsuuteen. Ilmekin sen kertoo :) Loppurentoutus oli liinan sisällä, pussissa :) Oli hauskan näköistä, kun ketään ei näkynyt missään. Vain liinat joogaajineen roikkuivat katosta. Loppurentoutuksen sai tehdä myös selinmakuulla. Tykkäsin workshopista ja tavoitteena sillä oli selkärangan ja selän lihaksiston huoltaminen. Selässä todella tuntui harjoitus. Koin myös, että harjoituksesta oli hyötyä vatsapuolen kireyksien huoltamiseen. Niin pallean kohdalta kuin vatsan kohdalta alempaakin. Siellä tuntui hyviä kireyksiä harjoitteiden aikana, jotka tämän treenin ansioista aukesivat. Painaako päälle vielä parin viikon takainen 10 minuutin lankutukseni ;) Kiitos hyvästä kurssista ja taas uutta kokemusta rikkaampana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti