Sports Lady®

Sports Lady®

29.12.2015

Hyvän olon ruokaa ilman gluteenia ja valkoista sokeria


Huomenta! Mä olen pitkään nauttinut nestemäisen aamiaisen. Vihersmoohteja, mehuja tai smootheja. Puuroa tai tuorepuuroa en oo hetkeen laittanut. Eilen illalla teki mieli lämmintä puuroa, laitoin gluteenittomista kaurahiutaleista sen. Makeutukseen sopii mainiosti banaani ja peanut butter.

Pöydässä sattui olemaan Ella Woodwardin kirja, sain sen joululahjaksi. Se pääsi kuvaan :) Siinä on paljon hyviä reseptejä, samalla filosofialla kuin omanikin. Itsetehtyä, prosessoimatonta ruokaa. Ilman valkoista sokeria, gluteenia, lisäaineita, maitotuotteita. No vegaani en sentään vielä ole ;) Tosin hyvin kasvispainotteiseen on mun ruokavalio koko ajan menossa. Reseptejä tulee varmasti lähiaikoina kokeiltua. Tämä puuro ei tosin kirjasta ole, se on peruskauraa täällä meillä. Gluteenittomia kaurahiutaleita veteen, mausteena himalajan ruususuolaa sekä Peanut Butter Crunchya (Urtekram) ja luomubanaania.

Kulhon ja lusikan ostin reissusta, Zara Homesta. Muutama söpö kulho ja jotain pientä tarttui mukaan (tuomaan matkalaukkuihin vähän ylipainoa..).



Tänään aamiaisena oli mun lempparia tuorepuuroa. Keho tuntuu nyt kaipaavan vähän tuhdimpaa ruokaa. Lauantaina kun seisoin lapsen fudisturnauksessa koko päivän, olin umpijäässä sen jälkeen. Viikonlopun jälkeen onkin väsyttänyt, viluttanut ja olen kuunnellut kehoa mitä se kaipaa. Porkkana-inkivääri shotteja (katso resepti täältä) on mennyt aamuisin sen jälkeen. Tänään oli kuitenkin kurkku kipeä. Nyt vaan kaikki treeni pois hetkeksi ja lepoa niin paljon kuin mahdollista. Nukuinkin 9 tunnin hyvät yöunet. Mutta olipa hyvää tuorepuuro pitkästä aikaa ja olokin on varsin kylläinen, kun on tottunut smoothie/mehu aamupaloihin.. Olette varmaan kyllästyneet tähän reseptiin, mutta aika ajoin sitä aina pyydetään uudestaan ja uudestaan kun tulee uusia lukijoita, joten laitan sen uudelleen. Blogin "Reseptit" -tunnisteesta kannattaa selata herkullisia ja terveellisiä reseptejä. Tässä puurossa makeuttajana toimii luonnon vanilja ja jälleen banaani. Usein laitan myös granaattiomenan siemeniä puuron päälle.



Gluteeniton tuorepuuro vaniljalla

1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl chiasiemeniä 
2,5 dl kauramaitoa
(liota nämä yön yli jääkaapissa)

aamulla lisää:
1/2 tl himalajan ruususuolaa
hyppysellinen Madagaskarin vaniljaa, Bulletproof (tai muuta luonnon vaniljaa)

koristele:
banaani
mehiläisen siitepöly

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti