Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

12.12.2015

Asiaa protskuista ja muustakin


Huomenta! Täällä on heräilty salille. Torstaina kirjoittelin, etten ole ehtinyt tai päässyt omia treenejä tekemään tällä viikolla. Sen jälkeen otinkin hyvin asiaa kiinni ja omat treenit on tullut tehtyä to ja pe, ja kohta lähden salille tekemään lauantain treenin. Blogi toimii näköjään välillä myös kannustimena itselle, kun tulee ääneen todettua ettei ole ehtinyt tai päässyt, niin sitten sitä vain järjestää aikaa. Treenaamiseen löytyy aikaa aina. Kotonakin. Se on viitseliäisyydestä vain kiinni. Eilen mä kävin tädin kanssa Kansallisteatterissa katsomassa "Slava! Kunnia." -näytelmän. Todella loistava. Mielettömiä roolisuorituksia, sivaltavaa, ajakohtaista parodiaa. Näyttelijöille myös fyysisesti vaativa esitys. Näytelmä kesti yli kolme tuntia ja mun aktiivisuusmittari tärisi ranteessa pariin kertaan, että olisi aika jo lähteä liikkeelle :D Kyllä se istuminen tuntuikin, mutta loistavan esityksen parissa aika meni nopeasti.

Tilasin pitkästä aikaa iHerbistä Sun Warriorin Vanilla Blend -protskua. Vanha kunnon Sun Warrior! Tätä oli myös CocoVi Barilla mun "Sports Lady" nimikko smoothiessa, joka oli eniten ostetuin smoothie. Sun Warriorin lisäksi siihen tuli mustikoita, tyrniä, macaa, lucumaa ja vettä. 

Oon juonut smoothiet ihan naturellina pitkään, mutta nyt teki mieli myös lisätä herkkua protskua joukkoon. En osta ikinä kaupasta proteiinijauheita tai puddingeja, joissa on lisäaineita. Aspartaami, Sukraloosi ja Asesulfaami-K ovat myrkkyjä. Mulla sitä paitsi menee niistä päänahkakin ihan ruvelle. Samoin protskupatukoista. Käytän vain luomulaatuisia, puhtaita jauheita jos käytän. Ja aika harvoin edes käytän. En myöskään käytä mitään palautusjuomia, syystä että ne ovat täynnä kaikkea sontaa. Samoin kuin juuri monet patukat. Ihmiset syö liikaa mun mielestä kaikkea teollista, myös hyvinvointituotteissa. Miksei voitaisi enemmän syödä oikeaa ruokaa?

Moni kuitenkin haluaa käyttää jotain (hyvää) protskua ja ongelma on se, että luomulaatuista (kasvispohjaista) protskua on vaikea löytää. Se on totta. Oon kokeillut kurpitsansiemenprotskua, hamppuprotskua, riisiprotskua. Ne on kaikki suoraansanottuna aivan järkyttävän makuisia, eikä niihin mun mielestä edes tarvitse totuttaa itseään. Useita merkkejä, useita makuja. Ennemmin sitten syö oikeaa ruokaa. Solgarilla on hyvä heraprotsku, Whey to Go. Sitä oon täällä vuosikaudet hehkuttanutkin. Hyvän makuinen ja hyvä koostumus. Ongelma on kuitenkin se, että sitäkään ei tahdo saada juuri mistään. Heidän nettikaupastaan kyllä. Eräästä Lifesta sitä kysyin ja pyysin myös sinne tilaamaan, sillä heillä (Solgar) ei pitäisi olla myyntieriä (kaupassa oli muutenkin Solgarin tuotteita). Ei kuulemma onnistunut siitä liikkeestä, sillä ketju kuulemma päättää mitä liikkeeseen tilataan. Hylly oli täynnä pahanmakuisia protskuja. Tavallinen kuluttaja on näiden (kalliiden) tuotteiden kanssa melkoisessa viidakossa. Mistä tietää mikä on hyvä? Tai hyvänmakuinen? Lisäravinteissa ja superfoodeissa on aivan älyttömät katteet. Onneksi niitäkin saa jo edullisesti. Esim. Kärkkäisellä on loistavia tuotteita ja sitten niitä saa tieysti tilaamalla netistä. 

Moni yrittäjä ja valmentaja on mukana lisäravinnebusineksessa. Niillä saa tehtyä hyvin rahaa, mutta minkälainen olisi tuote jota itse voisin edustaa? Ja voiko mistään lisäravinteesta lopulta olla varma? Mitä ne keholle tekevät? Vaikka luomua olisivatkin, niin synteettisiä silti.. Eniten kartan ja vieroksun sellaisia "ihmetuotteita", joiden luvataan vaikka laskevan kehon tulehdustiloja vaikka söisit normaalisti. Ja normaalisti tässä tarkoitan normaalia suomalaista ruokavaliota, johon kuuluu kevytlevitteet, lisäaineita ja sokereita sisältävät puolivalmisteet tai valmisruuat, maitotuotteet, leivät, mehut ja muut.. Muutamat verkostomarkkinointi (tai suosittelumarkkinointi) firmat kauppaavat tällaisia. Muutenkin olen blogissakin tosi varovainen mistä kirjoitan ja mitä täällä suosittelen. Ne ovat sellaisia tuotteita mitä itse käytän. Aika paljon kuitenkin itse rajoitan turhien lisäravinteiden käyttöä ja pidän niistä usein kokonaan taukoa. Vitamiineistakin. Ei sitäkään ole tutkittu mitä ne meille tekevät. Pitkäaikaista näyttöä ei ole. Tai tuhansia vuosia sitten jo käytössä olleet superfoodit..? Miten sellaiset tuotteet sopeutuvat meidän geeniperimäämme? 
Tämä ihana smoothie kuitenkin maistui niin hyvälle. Pitkästä aikaa vaniljaprotskulla höystettynä!

Lauantain smoothie:

2 dl jäisiä mansikoita
1 mitta Sun Warrior Vanilla Blend -protskua
2,5 dl vettä
1 rkl kookosöljyä
1 rkl hampunsiemeniä

Blendaa ja nauti!

Nyt salille! Mahtavaa viikonloppua :)

1 kommentti:

  1. Millä perusteella sukraloosi on myrkkyä ja verrattavissa aspartaamiin?

    VastaaPoista