Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

21.4.2016

7 tapaa siivota ruokavaliota ja vinkkejä painonpudotukseenKevät. Dieetit. Kesäksi kuntoon. Viime viikonlopun jäljiltä netti täyttyi upeiden kisaajien kuvista, kun blogit ja Intstagram pursusivat kisaajien kuvia. Niistä varmasti moni sai inspiraatiota ja kimmokkeen tarkistaa omaakin ruokavaliota. Huhtikuun puolivälistä on todella realistista päästä hyväänkin kuntoon kesäksi (vaikka jälleen kerran on pakko korostaa, että mieluummin hyvään kuntoon loppuelämäksi). Kesäkuntoa moni tavoittelee joka vuosi. Pysyvä painonpudotus ei ole helppo juttu nimittäin. Saatat karistella kilot kevään ja alkukesän aikana, mutta kun kesä tekee loppuaan ja alkavat syksyn pimeät kelit, moni alkaa lipsua terveellisestä ruokavaliosta. Sanotaan, että uutta ruokavaliota pitäisi noudattaa vuoden verran vielä laihtumisen jälkeen. Tottakai sopeutettuna niin, että energiavajeesta ei tule niin suuri. Miten moni on laihduttanut ja syönyt sitten kilot takaisin?Lue myös mun parin vuoden takainen toivepostaus kuinka päästä parempaan kuntoon ruokavalion avulla ja karistaa kiloja! Kuudessa viikossa voi pienikin ihminen karistaa monta kiloa. Täällä mun parin vuoden takainen ennen/jälkeen -kuva postaus. Aloitus oli vapun jälkeen ja juhannukseksi oli kivasti karissut viisi kiloa. 

Kokosin teille seitsemän vinkkiä, kuinka siivota oma ruokavalio puhtaammaksi

  1. Unohda ateriankorvikkeet, ota välipalaksi mieluummin hedelmä/marjoja ja pähkinöitä/manteleita
  2. Syö vähemmän lisäaineita. Vaikka tiedämme, että lisäaineet eivät ole terveellisiä niin näistäkään ei ole todistusaineistoa joka kertoisi mitä ne meille aiheuttavat. Ei ole kuitenkaan tutkittu miten erilaisten lisäaineiden ja vierasaineiden yhdistelmät vaikuttavat kehoon.  
  3. Juo enemmän vettä. Juo päivän aikana vähintään 3 litraa. Se nostaa vireystasoja ja pitää turhan päänsäryn loitolla. Sitä tarvitaan myös lämmönsäätelyyn ja kuona-aineiden poistoon. Vesi vaikuttaa myös ihon kirkkauteen ja kimmoisuuteen. Ei siis turhaan sanota että "vesi vanhin voitehista" :) Ruuasta saamme litran verran vettä ja sen lisäksi pitäisi juoda ainakin kaksi litraa. Ja tietysti enemmän jos treenaat tai saunot. Väsyminen ei aina johdu huonosta kunnosta vaan se voi johtua myös nestevajeesta. Äärettömän tärkeää juoda hyvin treenin aikana että jaksat tehdä! Vesi on myös luonnon oma diureetti ja se poistaa turvotusta ja vähentää nesteen määrää kehossa. Vesi myös poistaa kehostamme myrkkyjä ja suojaa solujamme taudeilta ja viruksilta. Myös ruuansulatuksella on oleellinen rooli veden juonnissa. Hiilihappopitoiset vedet taas eivät ole vatsalle hyväksi, joten suosi tavallista vettä. Nyt oli monta hyvää syytä, vai mitä :) ?
  4. Suosi kotimaisia marjoja. Ne sisältävät vähän energiaa, mutta paljon vitamiineja ja antioksidantteja. Antioksidanteista oon kirjoitellut muinoin täällä. Jos käytät ulkomaisia puutarhamustikoita, muista huuhtoa ne aina huolella. 
  5. Syö yksinkertaisempia aterioita. Valitse lautaselle hyvä proteiinin lähde, paljon kasviksia ja hyvän rasvan lähde. 
  6. Valmista ruoka itse. Myös tästä kirjoitan enemmän tuossa yllä mainitussa toivepostauksen linkissä
  7. "Kierrätä" raaka-aineita. Ts. älä aina syö kanaa tai samaa kalaa. Kaloja kannattaa erityisesti kierrättää elohopeariskin vuoksi. Itse ajattelen tätä riskien hajauttamisena. Kun et laita koko pottia yhteen osakkeeseen, vaan hajautat riskin useampaan, se on järkevämpää. 
Mutta ennen kaikkea: vaikka laihdutat tai muuten vain putsaat ruokavaliota, muista nauttia. Sellaista mistä et pidä, ei ole pakko syödä. Ruoka on ihana asia ja siitä pitää aina nauttia!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti