Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

27.4.2016

Mehun valmistaminen - 4 nyrkkisääntöä hyvään mehuunOlen pitkin alkuvuotta hehkutellut blogissa mehustamista. Ostin mehukoneen joululahjaksi itselleni. Koska mehussa ei ole kuitua, sen sisältämät ravintoaineet imeytyvät nopeasti verenkiertoon. Nautin joka aamu mehun ennen varsinaista aamiaista. Jos haluat keventää ruokavaliota, voit mainiosti nauttia vain pelkän mehun aamupalaksi, etenkin jos sinulla on istumatyö. 

4 sääntöä mehustukseen

1. Valitse pohjaan kaksi ainesta: kurkku, lehtiselleri, omena, porkkana, fenkoli ja ananas toivat parhaiten koska ne ovat mehukkaita ja niistä tulee paljon nestettä. 


2. Lisää pari muuta hedelmää tai vihannesta. Nämä voivat sisältää enemmän kuitua, mutta niiden tulisi silti olla mehukkaita eikä liian meheviä kuten banaani, mango tai avocado. Mä laitan yleensä punajuurta, päärynää tai melonia. Myös kiivi, mansikat, parsakaali, appelsiini ja greippi toimivat hyvin. 


3. Lisää pientä potkua. Saat mehuun enemmän syvyyttä, kun lisäät siihen 2-3 cm palan inkivääriä tai sitruunan/limen.


4. Lisää joukkoon puhdistavia kasviksia. Jos haluat mehusta elimistöstä puhdistavaa, voit lisätä joukkoon pienen kourallisen persiljaa, inttua, korianteria tai basilikaa. Lisää ne yhtä aikaa pohjan ainesten kanssa, jotta saat niistä suurimman hyödyn. 

Monia mehureseptejä oonkin postannut täällä. Löydät lisää reseptejä kirjoittamalla vasemman ylänurkan hakukenttään "mehu".

Mutta tässä vielä yksi uusi! 

Kurkku-päärynä-minttumehu

iso kourallinen tuoreita mintun lehtiä
1 kurkku
2 omenaa
2 päärynää

Mehusta aluksi mintunlehdet joko kurkun tai toisen omenan kanssa. Näin saat lehdistä enemmän makua! Lisää sitten loput ainekset ja käytä konetta uudelleen. Minttu edistää ruuansulatusta ja rauhoittaa vatsaa.


3 kommenttia:

  1. moi! mua on alkanut kiinnostaa mehustimen osto kaikkien sun hehkutusten jälkeen... millainen mehustin sulla on ja suositteletko sitä?

    VastaaPoista
  2. Mulla on Philipsin mehustin. Niitä on eri kokoisia, ja mulla on se isompi. Oon tykännyt siitä kyllä. Voin suositella siis :) Näppärä pestä koneessa myös kaikki osat. Kaikkien merkkien osia ei kai koneeseen voi laittaa.. En kyllä osaisi olla ilman enää. On ne mehut vaan niin ihania!

    VastaaPoista