Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

2.4.2016

Lauantain face liftMahtavaa lauantaita kaikille! Tää on ollut kyllä hieno viikko. Paljon kaikkea kivaa tapahtunut. Treenien kannalta oon ottanut kevyemmin, ensi viikkolla taas kovempaa treeniä. Oon venytellyt tosi paljon ja parina päivänä käynyt myös salilla tekemässä kevyen treenin tuntien lisäksi. Kävelylläkin on tullut käytyä ja nuo ylimmäiset kuvat on Vanhankaupungin kosken vierestä Viikin pelloilta. Upeat ulkoilumaastot ja niihin ei vain koskaan kyllästy! Keskiviikkoaamuna venyttelin huolella koko kropan läpi. Kesti tunnin. Ja kyllä oli askel kevyt sen jälkeen. Muina päivinä oon tehnyt vähän lyhempiä settejä.

Edelleen jaksan jauhaa tästä miten venyttely on aliarvostettua, mutta vaikka kaksoisleuan saattaa välttää ihan pelkästään sillä, että pidentää kaulan alueen kireitä lihaksia. Oon keskittynyt tällä viikolla myös venytyksiin, jotka kohdistuu kaulan ja pään alueelle. Siinä missä venyttely hoikistaa ja solakoittaa muuta kroppaa kun kuonat lähtee liikkeelle, tekee se saman myös pään ja kaulan alueelle. Kokeileminen ei maksa jälleen mitään. Tässä pari hyvää venytystä vilkastuttamaan verenkiertoa kaulan ja kasvojen alueelle. 


Selän yläosan ja kaulanlihasten venytys - "vältä kaksoisleuka"

Tällä venytyksellä pystyt vilkastuttamaan kaulan ja kasvojen verenkiertoa. Se poistaa niskan, hartioiden ja yläselän jännitystä ja kohentaa ryhtiä. Ja vielä kohottaa kasvoja ja kaulaa. Ja samalla voi ehkäistä kaksoisleuan syntymistä tai jos sellainen jo on päässyt tulemaan, on siihen avuksi.

Istu selkä suorana ja rentouta hartiat. Nosta rintakehää ja anna kaulan pidentyä. Kohota leukaa ylöspäin, mutta pidä niska pitkänä niin ettei pää retkahda taakse. Keskity kaulan lihaksiin. Ne lähtevät rintakehän yläosasta ja ulottuvat leukaan asti. Kun kallistat päätä taakse, voit kevyesti painaa rinnan kohdalta käsillä alaspäin. Kääntämällä päätä voit keskittää venytyksen hieman eri kohtaan, leuan sivuille. 


Niskan venytys


Myös tämä liike vilkastuttaa niskan ja kasvojen verenkiertoa. Se venyttää niskan lisäksi hartioita ja yläselkää. 

Istu selkä suorassa ja kallista leuka kohti rintaa. Pidä kädet takaraivolla ja tuo kyynärpäitä yhteen edessä. Tee venytys uloshengityksen aikana. Käsien paino saa painaa leukaa lähdemmäs kohti rintaa ja myös yläselkä kaareutuu enemmän. Jos kuitenkin venytys aiheuttaa liian kovan paineen niskaan, kevennä venytystä ja jatka uudelleen. 


Huippua viikonloppua teille kaikille!

xo
Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti