Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

21.9.2011

Protskupatukka kuin jaffakeksiä

Alkuviikosta postilaatikostani tipahti testattavaksi Gainomaxin uusia Protein Bar patukoita. Olen aika fanaattinen protskupatukoiden käyttäjä, ja tässä tuli vähän uusia makuja maisteltavaksi. Protskupatukat on tarkoitettu treenin jälkeiseksi palautusateriaksi tai niitä voi syödä terveellisenä välipalana. Käsilaukussa on aina mukana patukoita ettei pääse nälkä ja heikotus yllättämään. Parhaiten nämä maistuvat kahvin kanssa välipalana. Tänään nappasin vauhdissa "Chocolate Orange Flavour" -patukan ja se maistui ihan jaffakeksille, nam. Tulin kiireessä asiakkailta kotiin käymään ja patukka naamariin niin jaksaa tehdä oma treenin, kiire kun oli. Kuulasisko se siellä kolkutteli oven takana jo GB:lle.Gainomaxilta makuja löytyy mustikka, toffee ja appelsiinisuklaa. Kaikkia makuja on nyt testattu. Tykkäsin. Maku on hyvä ja patukat eivät ole harmaata mönjää, niin kuin joidenkin valmistajien valitettavasti ovat. Oma lemppari on mustikka, jossa on jugurttikuorrute. Mutta appelsiini/suklaakin on tosi hyvää!

6 kommenttia:

 1. Hei Hanna,

  Koska ilmaiset olevasi protskupatukoiden suurkuluttaja, tiedät varmasti mitä mikin protskupatukka sisältää? Onko sinulla vinkata patukkaa, jossa on mahdollisimman vähän hiilareita, sokeria ja mielellään myös lisäaineita, jos ei ollenkaan mitään edellä mainituista, niin sitä parempi.

  Tai oletko itse tehnyt protskupatukoita, joissa ei ole ollenkaan gluteenia ja paljon paljon proteiiniä? Tai osaisitko suositella mitä tuollaiseen patukkaan laittaisi, varmaan hamppuproteiiniä, kvinoaa, pähkinöitä, marjoja...?

  Protskupatukat olisi kyllä hyvä välipala, jos ovat puhdasta ainesta. Liian usein niissä on suklaata tai jugurttia tai jotain muuta mikä sisältää ihan hirveästi sokeria, eli hiilareita.

  Kiitos paljon vinkeistä jo etukäteen! :D

  VastaaPoista
 2. Tänään oli Hesarissa juttu protskupatukoista. Mitä enemmän niissä on proteiinia, sitä pahempi maku. Gainomaxin patukassa on sadassa grammassa proteiinia 14 grammaa ja hiilareita 41 grammaa. Eli protsku pitoisuus on aika vähäinen.

  Hesarissa oli testattu viisi patukkaa. Eniten proteiiniä oli PROFX Lo-carb patukassa. Sadassa grammassa protskua 50 grammaa ja hiilareita 21 grammaa. Maku siinä oli tosin huonoin, juuri proteiini määrän takia.

  Kaikissa noissa tuppaa olemaan lisäaineita ja tyydyttyneitä rasvoja.

  Itsekin kyllä nappaan usein kaupasta mukaan protskupatukan, kun kiireessä ei kerkeä välipalaa syödä.


  Jenni

  VastaaPoista
 3. tänään oli pakko treenin jälkeen kurvata kauppan näitä ostamaan ja maistelemaan kun olin niistä aiemmin täällä lukenut :D appelsiini/suklaa humahti alas kuten se jaffa keksi,NAM!! aika isoja ovat kyllä patukat mutta hyvä vain! :) olisi kiva saada sinulta kunnon protskupatukka postaus ja makutesti :)

  VastaaPoista
 4. Luulin jo kerran kommentoineeni, mutta eipä näkynyt. Toivottavasti kommentti ei tule nyt tuplana...

  Suurimmassa osassa protskupatukoita on kauheasti lisäaineita, soijalesetiiniä ja muuta epäluonnollista ja siksi dissattavaa. Mä olen kokeillut myös hyvinvointi- ja ekokaupoista saatavia raw food -patukoita, mutta ne eivät pidä kyllä ainakaan mulla nälkää yhtä hyvin poissa kuin perinteiset prodepatukat. Siksi olen ihan vakavissani harkinnut tekeväni itse patukoita.

  Mitäs meidän cocovi-asiantuntijamme tunkisi patukkaan, jos hän tekisi niitä itse?

  VastaaPoista
 5. En ole tehnyt itse protskupatukoita, mutta eiköhän uuden postin myötä sekin varmasti tule kokeiltua. Tiedän, että niissä on paljon lisäaineita mutta oikeutan niiden syömisen sillä että muuten syön niin puhdasta ruokaa. Kun pudotin painoa, käytin juuri noita FAST'n lo carb patukoita. Minusta ne ovat ihan hyvän makuisia. Katsotaan, jos saisin tänne blogiinkin jossain vaiheessa ohjeita protskupatukoiden tekemiseen :)

  VastaaPoista
 6. En ole tehnyt itse protskupatukoita, mutta eiköhän uuden postin myötä sekin varmasti tule kokeiltua. Tiedän, että niissä on paljon lisäaineita mutta oikeutan niiden syömisen sillä että muuten syön niin puhdasta ruokaa. Kun pudotin painoa, käytin juuri noita FAST'n lo carb patukoita. Minusta ne ovat ihan hyvän makuisia. Katsotaan, jos saisin tänne blogiinkin jossain vaiheessa ohjeita protskupatukoiden tekemiseen :)

  VastaaPoista