Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

19.9.2011

Mikä on ihmisen suorituskyvyn raja?Viikonlopun CocoVi:n sponsorointi -koulutuksessa minulla oli kunnia istua koko päivä upeiden huippu-urheilijoiden kanssa saman pöydän ääressä. Soke Productionin pitämässä koulutuksessa meitä sivistettiin koko päivä sponsoroinnin ja sosiaalisen median saloista. Aivan huippu koulutuspäivä! CocoVi järjesti urheilijatiimilleen päivän, josta jokainen sai varmasti hyvät eväät tulevaa yhteistyötä varten. Itse en luonnollisetikaan ollut mukana urheilijan ominaisuudessa :) 


Soke Productionin Tero Puranen veti loistavat setit ja päivän päätteeksi olimme monta ideaa ja asiaa rikkaampia. Kiitos Terolle ja CocoVi:n Samille loistavasta päivästä. Ja kiitos myös teille muille mukana olleille!


Ultrapyöräilijä Markku Saarinen
Päivän lopuksi meille piti presentaation Markku Saarinen, ultrapyöräilijä. Markun esitys "Ihmisen suorituskyvn rajoista" pohjautui hänen omaan tarinaansa, joka oli aivan mieletön. Mikä on ihmisen suorituskyvyn rajat? Miten sitä voi kasvattaa ja miksi sitä pitää kasvattaa? 


55-vuotias Markku Saarinen aloitti ultrapyöräilyn 12 vuotta sitten. Ensimmäinen lenkki oli 12 kilometriä ja siitä matkat vähitellen kasvoivat. Jo muutaman kuukauden kuluttua hän polki 5 vuorokaudessa Nuorgamista Paimioon 1500km matkan. Markun kuntoiluinnostus kuitenkin alkoi jostain ihan muusta. 12 vuotiaana hän näki kuvan Arnold Schwartzeneggerista ja kuva jätti mieleen sellaisen ajatuksen, että tuollainen keho on saatava. Isän kanssa he rakensivat kuntosalilaitteet vuonna -68 ja tästä alkoi punttitreenit. Mutta sen jälkeen on astunut kuvaan myös kestävyyspuolen treenaaminen, ja se ei Markulla olekaan ihan ehkä jokamiehen perustreeniä. 


Jos haluaa kehittyä, on tultava mukavuusalueelta pois, sen me kaikki tiedämme. Nykyään niin valitettavan moni viihtyy liian hyvin siellä mukavuusalueellaan ja epämukavuusalue sen kun laajenee. Sohvalla on mukava makoilla ja koneet hoitavat kaiken työn puolestamme. Markku kertoi yhdestä treenimuodostaan, askelkyykkykävelystä. Hän oli hankkinut 30kg painoliivit, joilla hän alkoi treenata askelkyykkykävelyä. Ensimmäisellä kerralla hän käveli kyykäten alle 50 metrin matkan. Nyt sujuu jo yli 5 kilometrin lenkki. Tämä on lievästi sanottuna sitä mukavuusalueelta pois tulemista.


Superfoodeja Markku on käyttänyt kolmisen vuotta. Hän puhuu kuitenkin mieluummin ravintotiheästä- ja ravintorikkaasta ruoasta. Hän on myös kyseenalaistanut perinteiset ravinto-opit ja noudattaaakin vähähiilihydraattista ruokavalioita. Ei ehkä juuri se perinteisin kestävyysurheilijan tapa syödä, mutta toimii erinomaisesti. 


Lähes parin tunnin aikana kuulin sellaisia juttuja, mihin ei olisi ikinä uskonut kenenkään koskaan pystyvän. Tässä se taas nähdään, että kun johonkin uskot niin kaikki on mahdollista. Alitajunnan voimaa ei pidä aliarvioida koskaan. Kun olet mielessäsi jo jossain käynyt, pystyt sen tuomaan myös käytännön tekemiseen. Tähän uskon myös itse, ja sen kertoo myös blogini banneri. Kaikki on mahdollista! Olin erittäin vaikuttunut! Tsemppiä Markulle treeneihin ja tulevaan koitokseen Amerikan läpiajoon RAAMiin. Matka rannikolta rannikolle on noin 5000 km mittainen ja se tullaan ajamaan yötä/päivää. Markun sivuilta voit lukea vielä lisää hänen treenaamisestaan ja ravitsemuksestaan! Ja tsemppiä treeniin myös muille upeille CocoVi:n urheilija-tiimiläisille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti