Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

15.9.2011

Rasvakeskustelua

Lueskelin eilen Iltalehdestä taas alkavaa rasvakeskustelua. Tuoreessa Taija ja Jani Sompin kirjassa "Parantavat Rasvat" keikutetaan taas nykykäsitystä siitä, että rasva on epäterveellistä. Kevyttuote -ilmiö on johtanut rasvapelkoon. Nykyään välttelemmekin rasvaa, mutta sokeria taas kuluu järkyttäviä määriä.. 


Mitä mieltä te olette rasvojen syömisestä? Onko teillä jääkaapissa kunnon voita?


Luen tällä hetkellä Andreas Eenfeldt'n "Ruokavallankumous" -kirjaa. Omasta kaapista on kyllä viime vuosien aikana karsiutunut aika paljon teollisia tuotteita pois ja pyrinkin valmistamaan mahdollisimman paljon itse, käytän luomua niin usein kuin voin. 5 kommenttia:

 1. Mun elämänlaatu ja terveys on parantunut aivan räikeästi kun aloin karppaamaan (siitä on jo jotain 10 vuotta, silloin se vielä oli tosi pahis juttu). Mä edelleenkin karppaan ja se on ehdottomasti parasta!

  Karppaussuunta on vaihdellut tietysti matkan varrella, nykyään superfood ja rawfood -painotteisesti. Parasta on, että saa syödä hyvää ruokaa! Mottona onkin aina syödä parasta mahdollista vaihtoehtoa :)

  VastaaPoista
 2. Henrican kanssa samoilla linjoilla. Täysirasvaiset tuotteet, luonnon antimet ja teollisten aineiden välttäminen ovat tähän mennessä olleet parhaimmat päätökseni ruokavalion saralla. En enää edes osaisi elää niin kuin elin ennen: pelkkää pastaa, pullaa, välillä Saarioisten einespizzaa, lauantain karkkipäivänä sipsipussi ja irtokarkkeja perheen kanssa sohvalla...

  En tiedä, luokitellako itseni karpiksi vai ei, mutta hiilihydraattitietoinen joka tapauksessa olen. Lieneekö karppi ja hh-tietoinen loppujen lopuksi kamalan eri asia, sen päättäkööt jokainen itse. Mitään ketoosihiilihydraatteja en kuitenkaan tavoittele, vaan ruokavaliooni kuuluu hedelmiäkin jo sen verran, ettei se olisi mahdollista. Lisäksi voin joskus syödä uuniohrapuuroa, kaurapuuroa tai hiivatonta ruisleipää. En kiellä itseltäni mitään, mutta harvemmin tulee silti mieliteko mihinkään muuhun kuin terveelliseen :)

  VastaaPoista
 3. Syömme perheessämme lisäaineetonta ruokaa. Janojuomana on vesi ja maito on TÄYSmaitoa. Sitä kuluu aamu-ja iltapaloilla. Kaapista löytyy oikeaa voita ja sitä laitetaan aamupuuron joukkoon. Leipää meillä ei juurikaan syödä.

  Rasvoja ei pelätä, mutta sokereita ja makeutusaineita vältämme! Luomu on päivän sana ja superfoodeihin olen juuri alkamassa tutustumaan.

  VastaaPoista
 4. Löytyy voita! Maitotuotteet jotka hehkuttavat 0,1% rasvaa kierrän kaukaa, sillä maku ja tympeä keinotekoinen makeus on saatu aikaan aikamoisella jalostuksella ja lisäaineilla. Kevytjuustot maistuvat kumilta joten niitä ei löydy. maustamattomat maitotuotteet saavat olla rasvattomiakin, sillä niitä ei ole keinotekoisesti yritetty saada muistuttamaan jotain muuta kuin mitä ne ovat. Riisit ja ohrat, leivät pääosin täysjyväversioina.

  VastaaPoista
 5. Itseäni oikein ärsyttää, että edustan juuri tätä sukupolvea joka on pienestä pitäen tottunut ajatukseen: rasva on pahasta! Olen yrittänyt koko ajan muuttaa ajatuksiani asian suhteen, mutta se ei vain onnistu helpolla. Edelleen ällöttää ja tuntuu kamalalta, jos tiedän syöväni jotain hyvin rasvaista vaikka järjellä ajateltuna tiedän ettei asia ole näin. Ehkä vielä joskus pääsen rasvakammostani eroon!

  -anna-
  http://elidealdemivida.blogspot.com/

  VastaaPoista