Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

4.12.2011

"Itsekuri kehittyi ennen ihmistä" - ajatuksia ekan dieettiviikon jälkeenEnsimmäinen viikko sujui hyvin. Repsahduksia ja mielihaluja ei tullut. Olen nyt niin asennoitunut tähän projektiin, että ei tee edes mieli alkaa mässäillä. Ystäväni ihmetteli kuinka pystyn olemaan myös joulun ja tulevan reissun dieetillä. Olen kyllä maistanut herkkuja ja tiedän miltä ne maistuvat. Niitä ei nyt tarvitse syödä, paitsi ehkä ihan vähän sunnuntaisin. Ekan viikon jälkeen vaaka näyttää reilusti vähemmän. Tänään on hiilaripäivä ja aamupalaksi söinkin kaikkea kaivattua herkkua: puuroa, banskua, raejuustoa ja marjoja. Tuo puuro ja banaani oli lähinnä se kaivattu osasto :) Ensi viikolla jaksaa taas. Nyt viikonloppuna tein myös viikon ensimmäiset aamulenkit, pirteänä lähdin lenkille enkä puoliunessa. Hyvä fiilis. 


Törmäsin yhdessä vanhassa lehdessä, Tieteen Kuvalehdessä (nro 7/2009), mielenkiintoiseen artikkeliin itsekurista: "Itsekuri kehittyi ennen ihmistä". Siinä oli tutkittu aivojen otsalohkon etuosan vaikutusta itsekurin ohjaamiseen ja pohdittu ihmisen terveydellisten ja sosiaalisten ongelmien liittymistä itsehillintään. Artikkeli oli pitkä, mielenkiintoinen ja avaratava. Sitä sen enempää referoimatta poimin nyt muutaman lainauksen tekstistä tähän. "Ihmisyhteisöjen kehityksen kannalta itsekuri ja kärsivälisyys ovat olleet ratkaisevan tärkeitä. Ilman niitä esimerkiksi maanviljely olisi todennäköisesti jäänyt keksimättä. Peltojen hoito vaatii hyvn pitkäkestoisen työpanoksen ennen kuin sadosta päästään nauttimaan." Toimii myös painonhallintaan tämä lainaus. On oltava kärsivällinen ennen kuin pääsee nauttimaan työn hedelmistä. 
"Keskittymiskyky voi myös määrittää itsehillinnän rajat. Tuskin kannattaa yrittää yhtä aikaa lukea vaativaan kokeeseen, olla ankaralla laihdutuskuurilla ja lopettaa tupakointi". Omaa kuntoprojektiani olen yrittänyt aloittaa jo pidemmän aikaa, mutta vasta nyt aika oli sille otollinen. Elämässäni on nyt tälle asialle tilaa ja aikaa ja ennen kaikkea motivaatiota ei puutu. Olen päässyt uuteen työhön sisälle, siinä on ollut todella paljon opeteltavaa. Ja monet henkilökohtaiset asiat on viety päätökseen. Olen nyt myös harjoitellut lepäämistä, nukkumista ja yrittänyt olla tekemättä liian kivoja töitä liikaa ja nyt sujuu myös dieetti. Eniten nyt hehkutan kyllä tuon lepäämisen perään. Se on kaiken lähtökohta. 


Sellaisia mietteitä tämän viikon loppuun! Ihanaa sunnuntaita :)

2 kommenttia:

  1. Ihan vain mielenkiinnosta kysyn, että miksi koet tarvetta painonpudotukseen/tiukkaan diettiin kun olet kuvien perusteella ihannepainoinen?
    Olen itse onnistunut tiukan dietin noudattamisessa jo usean vuoden, mutta loppujen lopuksi se teki minut vain entistä onnettomammaksi, joten vasta nyt olen alkanut nauttia elämästä täysin kun olen ymmärtänyt, että jatkuva yli-itsehillintä ei tuo mitään lisäarvoa elämään vaan on illuusio.

    VastaaPoista
  2. Moikka! Haluan nähdä millaiseen kuntoon saan itseni jos kokeilen jotain sellaista mitä en ennen ole tehnyt. Tämä on minulle harrastus, vähän kuin jollekin sisustaminen, lukeminen tai postimerkkien keräily tai lemmikit :) En koe liikkumista tai terveellisesti syömistä mitenkään vastenmielisenä, päinvastoin :)

    VastaaPoista