Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

8.1.2016

Method Putkisto goes Hartwall Arena - ohjaajien koulutuspäivillä


Tänään olin koko päivän Method Putkisto ohjaajien Tieto Taito päivillä. Koulutuspäivät järjestetään meille ohjaajille pari kertaa vuodessa. Aamulla kyllä ajattelin lähteekö auto edes käyntiin kun oli -26 astetta. No lähti se onneksi ja pääsin ajoissa perille. Perjantain osuus pidettiin Hartwall Arenalla. Oli tosi mahtava nähdä kurssikavereita ja kollegoita. Meidänkin vuosikurssin kollegat ovat eri puolilta Suomea ja ylipäätään meitä ohjaajia on siellä täällä ympäri maata. Oli tosi kiva nähdä kaikkia. Sitä vain uppoutuu omaan arkeen ja työntekoon ja sitten on ihana vaihtaa kuulumisia ja ajatuksia kun nähdään. Ja  tietysti on mahtavaa saada inspiraatiota ja uutta oppia omaan ohjaamiseen. 

Aamupäivä väänneltiin ja käänneltiin toisiamme. Miten voi vaikuttaa kehon notkeuteen, ketteryyteen ja voimaan.. Upotiin aiheeseen, tutkittiin, vaihdettiin samalla kuulumisia. Saatiin oivalluksia ja jumpattiin itsekin Marjan ohjauksessa. 


Ja kun samoilla koulutuspäivillä on ohjaajia, jotka ovat tehneet tätä upeaa duunia vuosikymmeniä ja sitten meitä jotka olemme tehneet tätä vasta vuosia.. Se, että saa parikseen jossain ihmeteltävässä asiassa vaikka Salme Ruskin tai Marjan itsensä, on valtavan opettavaa. Tänään mulla olikin ilo olla kummankin naisen käänneltävänä ja väänneltävänä. Ja monen muun upean, taitavan kollegan.


Lounaan jälkeen meille luennoimassa olivat Jokereiden fysiikkavalmennuksen vastaava, Jarmo Koivisto sekä Matti Vartiainen (Fysioterapeutti, neurologian ja aivojen erikoisasiantuntija, tutkija...). Puhuttiin fyysisen harjoittelun perusteista ja suorituskyvyn nopeudesta jääkiekossa sekä palautumisesta, unesta, aivotoiminnasta, vireystilasta. Oli todella mielenkiintoinen iltapäivä. Ja mitä kaikkea uutta sai taas irti näistä herroista. Sellaisia asioita, mistä on omaan valmentamiseen ja ohjaamiseen hyötyä. Asioita, joista on omaan harjoitteluun, lepoon, palautumiseen ja kaiken jaksottamiseen hyötyä. Ohjaaja, joka ohjaa viikkotasolla paljon tunteja, on melkeinpä täysin verrattavissa huippu-urheilijaan. Pitää ottaa huomioon myös itse kaikki sellainen palautumisen osalta, mitä ammattiurheilijoidenkin. Lisäksi mua kiinnosti aihe lätkän näkökulmasta myös siksi, että oma lapsi pelaa fudista. Sain vinkkejä myös hänen harjoitteluunsa, palautumiseensa ja muuhun. Ja erittäin mielenkiintoista oli myös luennossa osuus äänen vaikutuksesta ihmisen tasapainoon. Tehtiin myös erilaisia harjoitteita sen tiimoilta. 

kuva lainattu Method Putkisto Töölön Studion facesta
Hieno ja pitkä päivä takana. Nyt nukkumaan, aamulla on aikainen herätys. Huomenna jatketaan koulutusta ja illalla on luvassa sitten vähän juhlaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti