Sports Lady®

Sports Lady®

30.1.2016

Kaali on kaveri - vai onko :D

Tähän viikonloppuun on mahtunut kaalia niin uuniin kuin mehustimeenkin. Ja jossain vaiheessa meinannut ottaa vähän kaaliinkin :D Eilen tein lohen lisukkeeksi itselleni uunissa uunimunakkaan. Nopea ja helppo.


Uunimunakas lehtikaalista ja pinaatista
2 hengelle

1/2 rasiaa babypinaattia
4 isoa lehteä lehtikaalia (revi ruoto keskeltä pois)
4 munaa
2 valkuaista
100g Oatly kaurakermaa
suolaa
pippuria

Pese pinaatti ja kaali. Revi kaali pieneksi ja laita se pinaatin kanssa uunivuokaan. Sekoita munat, valkuaiset sekä kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pinaatin ja kaalin päälle vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 5-7 minuuttia. Paistamisen puolivälissä sekoita kerran. 


Illalla kaali ei enää ollut mun kaveri. Yritin tehdä kaalista mehua mun Philipsillä. Ei mennyt niin kuin Strömsössä, kun tungin punakaalia (liian isoja paloja) mehustimen aukosta sisään. Ei se mennyt perille asti ja mehustin vain juuttui kun sillä kapulalla kaalia tungin väkisin sinne. Nyt otti kyllä mua kaaliin. Argh! Oisko se pitänyt pilkkoa vähä pienemmäksi :D Tänään aamulla yritin uudelleen paremmalla ajalla ja energialla, ja todellakin sitä kaalia kannattaa pilkkoa. Vähän alkoi perjantaina jo painaa väsymys viikosta päälle ja tuli muutamat ruoat laitettua :D Aamulla mehut, puurot, smoothiet, lapsen aamiaiset, päivällä laitoin kanat marinoitumaan illallista varten, tein munakkaan ja lapselle lohta ja pastaa, ja illalla laitoin thaikkuruokaa vielä tunnin verran.. Onnekseni sain kuulla illallispöydässä, että meidän bravuuri, Thaimaalainen kana, on ollut ehkä muutaman kerran vain näin hyvää. Kannatti antaa kanojen muhinoida tuntikaupalla. Ja niin se oikesti menee.. Rakkaudella valmistettu ruoka on aina hyvää. Yhdessä tehtiin ja yhdessä syötiin. En viitsi edes miettiä montako tuntia olin eilen hellan edessä. Joka tapauksessa on ollut kyllä sen arvoista, jos mehua ei lasketa.. Ja sekin oli kyllä tosi hyvää. Kaali tosin tänään aamulla antoi siihen hyvän maun, ilman sitä se oli aika makeaa.


Kaalimehu

4 lehteä punakaalia
4 lehteä valkokaalia
1 punajuuri
1 porkkana
1 omena
1 päärynä

Mutta ai ai miten hyvää! Mehusta reseptin tässä järjestyksessä. Järjestyksellä on väliä. Ja myös raaka-aineilla. Luomu ja basic -tuotteiden välillä ero on kuin yöllä ja päivällä. Esimerkiksi Prisman tavallinen inkivääri ei maistu millekään (viimeksi ostaessani se oli ihan oudon väristäkin), mutta Lidlin luomu inkivääri sen sijaan.. Huh, potkua riittää. Inkivääriä mulla menee useampi köntti viikossa. Samoin nuo muut vihannekset. Mitä luomumpaa ostat, sen parempi on maku ja puhtaampi koostumus. Välillä kuitenkin ostan ei luomua, sen valitettavasti huomaa maussa (ja hinnassa). 




Täällä jatkuu viikonloppu fudiksen merkeissä. Mulla on huilia treeneistä pe ja la, ja keskityn kannustamaan poikia. Tänään pelataan talviliigan pelejä (siis pojat pelaa minä katson ja huollan) ja sen jälkeen on tarkoitus mennä luistelemaan ja viettää kiva ilta hyvässä seurassa. Jotain talviaktiviteettia sentään voi tehdä vaikka nuo lumet lähti. Relax -moodilla tämä viikonloppu. Mun relax taitaa kuitenkin olla melkoisen toiminnallista. Jos sitten sunnuntaina oltaisiin vähän rauhallisemmin..? Haluisin käydä Kaapelilla tsekkaamassa Street Foodit ja gourmeet. Se on tavoitteena. Ja uimassa, Mäkelänrinne menee maaliskuussa remonttiin ja on pitkään kiinni.



Ainoa kuva itsestäni tällä viikolla. Töitä, äitiyttä, jatkuvaa ruoanlaittoa (en tiedä kumpi meistä syö koko ajan - todennäköisesti molemmat), tuntien vetämistä...Paita vähän entinen kokkauksen jälkeen. Finninkin pukkasi leukaan. Sellaista ei ole sitten näkynytkään sitten lapsen syntymän ja vauva-ajan.. Mutta ihana viikko ollut ja nyt nautitaan viikonlopusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti