Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

31.1.2016

Sunday morning - päärynä/fenkoli -mehu
Täällä sunnuntai on alkanut leppoisasti. Aamiaiseksi kokeilin taas uutta mehua. Päärynä-fenkoli -mehua. Idean tähän sain yhdeltä mun tuntilaiselta. On mahtavaa aina jutella ruoanlaitosta ja etenkin nykyään mehustamisesta kaikkien kanssa. Sitä saa ihan mahtavia ideoita. Päärynä ja fenkoli sopivat maultaan mahtavasti yhteen ja mehu oli tosi herkullista. Se tuoksui aavistuksen lakritsiselle, raikkaalle. Maku puolestaan oli pehmeä ja sopivan makea. 

Fenkoli on melko harvoin ruoanlaitossa käytetty juures, mutta terveysvaikutuksiltaan se on varsinainen ihmejuures. Fenkoli suojaa anemialta, vatsavaivoilta ja sitä käytetään yleisesti myös hammastahnoissa, suunraikastajissa ja närästyslääkkeissä. Fenkoli on apuna erilaisissa hengigystien vaivoissa ja yskässä. Anetoli ja sineoli öljyt ovat fenkolin vaikuttavia ainesosia ja niistä on apua mm. keuhkoputken tulehduksissa.

Fenkoli säätelee myös hormonitasapainoa ja se saattaa olla avuksi kuukautiskivuissa ja voi lisätä äidinmaidon eritystä. Fenkoli on diureetti, eli se lisää virtsaamista, mikä taas auttaa haitallisten aineiden poistumista kehosta. Näiden lisäksi fenkolin uskotaan myös ehkäisevän hiustenlähtöä, parantavan muistia ja rentouttavan kehoa. 

Mutta ennen kaikkea mehua kannattaa tehdä sen herkullisen maun vuoksi. Kokeilkaa!

Päärynäfenkolimehu

1 iso päärynä
1/4 fenkolista

Kuori päärynä. Mehusta ainekset ja nauti.

Me lähdetään nyt uimaan. Mäkelänrinne menee maaliskuussa remonttiin ja pitää nauttia nyt siitä siihen asti. Kylmäallasta, saunaa, höyrysaunaa ja lapsen kanssa polskimista. Ja tämän viikon ruoanlaittorupeaman jälkeen aion palkita itseni uimahallin kahviossa salaatilla. Siellä on tosi hyvät ja reilut annokset, viime viikolla laitoinkin blogiin kuvaa salaatista. Illalla kuulatuntia pitämään! Mahtavaa sunnuntaita kaikille!

1 kommentti:

  1. DreamHost is definitely the best web-hosting company for any hosting services you might need.

    VastaaPoista