Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

4.1.2016

Shoppailua ja pois sokerikoukusta


Maanantai.. Ja vielä vuoden ensimmäinen maanantai. Loppiainen vielä sotkee arjen alkamista monella, mutta sitten se lähtee. Täällä on alkanut kalenteri täyttyä mukavasti ja jumpat alkaa ensi viikolla. Ihanaa on ollut päästä töihin näin pitkän tauon jälkeen. Välipäivinä oli muutamia asiakkaita myös. 

löytyi uudet saappaat Tallinnan aleista
Eilinen meillä meni vielä lomailun merkeissä ja lauantai taas fudisturnauksessa. Aika tiivistä yhdessäolemista on ollut kolme viikkoa lapsen kanssa. Meidän yhteinen loma huipentui eilen Tallinnaan ja käytiin siellä päiväretkellä lapsen kanssa. Oli vaan aika hurja lumipyry, joten ulkonaliikkuminen ei ollut kauhean miellyttävää. Piti istua tuon tuosta kahvilassa tai poiketa kaupoille. Ei oltu käytykään vielä alennusmyynneissä, joten oli kiva kierrellä kauppoja. No tänään hän lähti sitten isälleen, joten nyt on aikaa tehdä omia juttuja. Mun flunssanpoikanen edelleen on pitänyt pintaansa, kun vilustuin yli viikko sitten fudisturnauksessa.. Eiköhän se tästä kun nyt pääsee hetkeksi lepäämään, ei ole lapsihaasteita ja työtkin on vielä aikaa hiljaisella. Pääsisi itsekin taas treenaamaan. Odotan niin paljon, että pääsen salille. 


Dieettien sijaan on hyvä kysyä itseltään tuo ylläoleva kysymys, kun tekee mieli ottaa jotain hyvää. Joulun jälkeen sokerikoukku helposti jää, ja siitä irtipääsemiseksi tarvitaan oikeasti itsekuria. 

Pois sokerikoukusta 

Mun neuvot ja vinkit on syödä oikeaa ruokaa, silloin makeanhimokaan ei pääse yllättämään. Ja syödä säännöllisesti ja tasaisella ateriarytmillä (aineenvaihdunta vilkastuu ja painonpudotuskin on helpompaa silloin). Kaupassa käydessä nimittäin tämän ohjeen (syö oikeaa ruokaa) noudattaminen ei ole niin helppoa. Moni kutsuu ruoaksi myös ruoan kaltaisia syötäviä tuotteita, jotka on teollisesti jalostettuja ja elintarvikekemistien kehittelemiä. Niissä on kemiallisia lisäaineita ja kaikkea muuta turhaa. Ne eivät vie nälkää kunnolla pois, eivätkä ravitse kehoa. Alkuvuodesta ja loppuvuodesta olen itse myös panostanut luomuun, joka on valitettavasti kyllä kalliimpaa, mutta silloin maksat enemmän ja syöt vähemmän. Tehotuotetussa ruoassa on nimittäin myös heikompi ravintosisältö kuin luomussa (tavallinen kurkku vs luomukurkku). Silloin pitää syödä enemmän, jotta saisit kehon ravintovarastot täyteen. Tyhjiä kaloreita tulee juuri tehotuotetusta ruuasta. Sen sijaan, että söisit yhden kunnollisen omenan, joudut syömään monta tehotuotettua ja saat saman ravinneainemäärän..Itse pyrin syömään niin kuin meidän isovanhempamme söivät. Teen ruoan itse aineksista joista tiedän mitä ne ovat, maustan ja suolaan myös ruoan itse. Vain laittamalla itse ruokaa, voi välttyä "ruoan kaltaisilta tuotteilta" joita kaupassa myydään ruokana. Näihin ruoan kaltaisiin tuotteisin tuli törmättyä myös lomareissulla ja eilen Tallinnan laivalla. Onneksi hotellit ja laivat tarjoavat myös oikeaa ruokaa, ei ehkä luomua mutta selkeää ruokaa. Olkoonkin sitten laadultaan mitä on..

2 kommenttia:

  1. Aika usein olen pitänyt tammikuun sokerittomana kuukautena. Tänä vuonna aion vähentää ja paljon, mutta en usko että ihan täysin sokeriton on tarpeen. ;) Onneksi jouluna ei tullut syötyä liiaksi herkkuja. Itselläni huomaan, että aikarajoitteinen syöminen auttaa myös makeanhimoon. Kirjoitin aiheesta juuri ennen joulua.

    VastaaPoista
  2. Mä en ole koskaan pitänyt sokeritonta kuukautta. Harvoin tulee syötyä mitään makeaa, enemmänkin ruokavalio on sokeriton läpi vuoden :) Säännölliset ruoka-ajat ja terveellinen ruoka auttaa kyllä siihen! Mukavaa loppiaista!

    VastaaPoista