Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

22.3.2016

Core training with fitball - vinkkejä keskivartalon treeniin


Kehon sisältä pitää löytyä poweria. Keskivartalon treenaamiseen löytyy lukuisia hyviä liikkeitä. Tärkeää on tehdä niitä monipuolisesti. Kun keskivartalossa on voimaa sisällä, niin silloin keskivartalo kannattelee sinua ja syvät lihakset tukevat kroppaa koko hereilläoloajan. Syviä lihaksia kannattaa myös vartalon tuen lisäksi kehittää sen vuoksi, että ne tukevat ja auttavat sinua kaikessa muussakin treenissä. 

Mistä sitten tietää milloin syvät lihakset ovat töissä? Tässäkin on kyse opettelusta, niiden aktivoimisesta. Mutta hyvä merkki siitä siitä että syvät lihakset eivät ole töissä on se, että vatsa pullistuu. Kun teet mitä tahansa core liikkeitä, suuntaa ajatus kehon sisälle. Kuvittele kuin vetäisit tiukkoja farkkuja jalkaan. Tiivistä vatsan pintaa kohti selkää, tiivistä myös istuinluita kohti toisiaan. Koita rentouttaa vatsan pinta. Myös oikea hengitys on tärkeää. Vatsalihaksia on turha jyystää satoja toistoja. Laadulla on merkitystä. Mieluummin 10 oikein tehtyä liikettä kuin satoja väärällä tekniikalla tehtyjä liikkeitä. Tässä pari tehokasta liikettä pallon kanssa, joilla saat vaihtelua treeniin. Ovat vallan tehokkaita ilman palloakin, mutta sillä saat harjoitteluun lisähaastetta. 
Keskivartalon vahvistamiseen löytyy myös paljon sellaisia liikkeitä, joita ei edes miellä keskivartaloliikkeiksi ensin. Burpeet, kyykyt, lankut, pallon kanssa tehtävät treenit, tasapainoliikkeet ovat mainioita keskivartalon vahvistamiseen, kaikki oman kehon painolla tehtävä treeni on paras keino syvien lihasten vahvistamiseen. Ylipäätään tuo pallon kanssa tai sen päällä treenaaminen. Siellä et pysy, jos syvät lihakset ei ole töissä. Kannattaa myös vaihdella liikkeitä ja tehdä liikkeitä eri tempolla. Poiketa rutiinista. Tee pysäytyksiä, nopeuta tempoa. Poikkea tutusta. Haasta itseäsi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti