Sports Lady®

Sports Lady®

28.7.2016

Aamun rutiinit ja aamupala


Aamun rutiineita kotona. Niitä on varmasti kaikilla? Etenkin nyt lomalla, kun on ollut aikaa ja virtaa, oon käynyt aamulenkillä. 8 kilsan kävely. Vain vettä oon juonut sitä ennen. Lenkin jälkeen sitten maistuu aamupala. 

Ensin teen vihermehun. Vaikkapa tässä mehussa oli pari limeä, sitruuna, kokonainen kurkku ja iso pala inkivääriä. Mehukone oli yksi paras hankinta. Ostin sen joululahjaksi itselleni viime jouluna. Sen jälkeen oon mehustanut joka aamu. 


Mehun kuva Snapchattiin (pitäisi korjauttaa puhelimen näyttö varmaan..)


Samalla sitten kun nautin mehusta, keitän kananmunat (ellen ole edellisenä päivänä keittänyt niitä enemmän) ja valmistelen aamupalan.


Se mihin nykyään olen sijoittanut, on hyvät keittiövälineet. Veitsen kun teroittaa mahdollisimman usein, on paloittelu huomattavasti mukavampaa. Myös kunnollinen kuorimaveitsi on luksusta, etenkin silloin kun tekee porkkanamehua ja porkkanoita on kuorittavana pussillinen. Nää on sellaisia edullisia juttuja, jotka parantavat kuitenkin jokapäiväistä arkea aivan todella paljon. Ja hyvä munanleikkuri (vaikkakin on Ikeasta niin oikein toimiva ja terävä). Sillä on hyvä paloitella myös mansikat, jos haluaa nätisti koristella puuron tai jugurtin. 


Kahvi on joka aamu luomukahvia. Kauramaidolla. Moni suosii Nespresso keitintä, mun mielestä se vie vain liikaa tilaa pöydällä ja on kauhean kallis. Mulla sitä tilaa pöydällä vievät jo Vitamix ja mehukone. 


No sitten se aamupala kahvin kanssa. Oon jäänyt koukkuun ihan tavalliseen jälkiuunileipään. Sen päälle laitan kananmunat, kurkkua ja paprikaa. Ja soijakastiketta. Lapsesta se on super yököttävää, mulle taas maistuu. Soijan terveyshaitoista nyt tietysti on kirjoitettu paljon ja tiedostan ne, mutta kohtuu kaikessa eikö niin?



Aamiaisen voi lomalla nauttia kaikessa rauhassa. Lukea Hesarin, kirjoittaa blogia tai pelata lautapelejä lapsen kanssa ja lähteä tietysti ulos kun on hyvä ilma. Työaamuina onkin sitten ripeämpi tahti. Jännityksellä lapsen lukujärjestystä odottaen. Viime vuonna oli vain 9 ja 10 aamuja. Toivottavasti olisi nytkin :)

Mutta hyvät keittiövälineet vaan on niin must juttu, kun paljon laittaa ruokaa. Niihin olen viime vuosina vähitellen panostanut. On kunnollinen blenderi, mehukone, kattilat, pannut ja veitset ja muut. Ne helpottavat arkea ja tekevät siitä 100% paremman. Tällä hetkellä haaveilen Smegin vedenkeittimestä. Mulla kyllä on ihan hyvä vedenkeitin, ei vain näin hieno. Tää on langaton ja ihan älyttömän kaunis. Ehkä joskus sitten sellainen munkin keittiöön?



3 kommenttia:

  1. Moi,
    pitikin kysyä että kuoritko porkkanat ennen mehustamista, mutta tuossahan tulikin vastaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä kuorin ne. Periaatteessa ne voisi pestä hyvin ja vetää kuorineen sinne koneeseen.

      Poista
  2. Hahaa oot ehkä ensimmäinen tyyppi (mun lisäksi), jonka oon kuullut (tai siis lukenut) laittavan soijaa kananmunaan :)

    VastaaPoista