Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

22.7.2011

Kuinka saada Madonnan vartalo? Treeni ja makrobioottinen ruokavalio



Iltapäivällä olin haastateltavana ja kuvattavana Me Naiset -lehteen. Minulta kysyttiin, kuka on idolini treenaamisessa. Vaikea kysymys. Tavoittelenko Jennifer Lopezin takamusta vai ihailenko Anna Ankan kurinalaisuutta ja kroppaa. Anna Anka ei ole idolini, vaikka hänen "I form med Anna Anka" -ohjelmaansa tulikin seurattua. Anna on jopa anorektisen laiha. 


Oma treeni-ihanteeni on sellainen henkilö, joka osaa kuunnella itseään. Osaa olla armollinen itselleen. Nauttii elämästä. Nautti liikkumisesta. Osaa nauttia myös hyvästä ruuasta. Tekee asiat ilon kautta, niin kuin viisas tanssinopettajani tapaa sanoa. 


Mutta jos pitää valita jokin julkisuuden henkilö jota ihailee fyysisen kunnon vuoksi, se olisi Madonna. Hän on upeassa kunnossa ikäisekseen. Madonna on kuuluisa siitä kuinka hän pysyy kunnossa. Minuun vetosi enemmän kyllä hänessä lopulta se, kuinka hän Pariisin keikallaan soitti akustisella kitaralla ja lauloi. Wow. Ottaisin mieluummin hänen musikaalisuutensa, mutta kyllä ne upeat käsivarretkin vain kelpaisivat. Varsinkin tuon ikäisenä mitä hän nyt on. Valitsin siis idolikseni Madonnan. Madonna oli jo pikkutyttönä idolini, joten hän sopii tähän kuin nakutettu. 


Me Naiset lehdestä numerosta 32 on siis luettavissa treenivinkkejäni siitä kuinka saada Madonnan käsivarret :)






Kuinka Madonna treenaa päivässä?


Aamuisin hän harrastaa Astanga joogaa. Madonna on joogannut vuosia ja hän on siinä todella korkealla tasolla. Joogan jälkeen päivän treenivuorossa on Pilatesta. Pilates -tunnille hän kulkee polkupyörällä. 






Sitten lounaan jälkeen hän tekee kolmannen treeninsä, joka on joko painoharjoittelua, tanssia, pyöräilyä tms. Viikonloppuisin hän myös ratsastaa. Huhujen mukaan hänellä on toimistollaan myös steppilaite, jossa hän steppailee työpuheiluita hoitaen n. 45 minuuttia päivässä. Eri lajeja ja lihashuoltoa tulee kaikkea monipuolisesti, ja paljon. Lisäksi hän käy kolmasti viikossa Shiatsu -hieronnassa. Lepoa Madonnalla on kuulemma vain joulupäivänä. Mitä enemmän häntä stressaa yksityiselämänsä koukerot, sitä enemmän hän treenaa. 


Kuinka Madonna syö - makrobioottinen ruokavalio


Madonna noudattaa makrobioottista ruokavaliota. Makrobioottinen ruokavalio perustuu itämaiseen ajattelutapaan, erityisesti taolaisuuteen. Makrobiotiikan mukaan ruoka-aineissa vaikuttaa kaksi vastakkaista toisiaan täydentävää voimaa, jin ja jang. Jin on passiivisempi ja säilyttävä voima. Jang on positiivisempi ja uutta luova voima. Ruokavaliolla pyritään näiden kahden voiman väliseen tasapainoon. 


Makrobiootikko ei ole kasvissyöjä, mutta välttää pääsääntöisesti eläinperäisiä ruokia ja ruoka-aineita. Makrobioottista ruokavaliota noudattavat voivat nauttia tietyissä määrissä kalaa ja lihaa. Sen perusta on itämaisessa filosofiassa, jonka mukaan tulisi pyrkiä elämään sopusoinnussa elinympäristön ja vuodenaikojen kanssa. Sairaudet ja onnettomuudet ovat merkkejä tasapainon järkkymisestä. Makrobioottisen ruokavalion perusajatus on se, että syödään vain kuumentamattomia kasvisruokia. Aterian perustana ovat vihannekset, palkoviljat, hedelmät ja marjat ja täysvilja, jota pidetään ruoka-aineista kaikista täysipainoisimpana. Lihaa ei suositella, sillä se edustaa äärimmäistä jang voimaa, samoin alkoholi. Jiniä edustavia tuotteita ei tulisi käyttää, kuten sokeria, trooppisia hedelmiä, perunoita, munakoisoa ja valkoista vehnäjauhoa. Jin ja jang pitoisuutta voidaan lisätä maustaen. Jin pitoisuutta kylmentäen, nestettä lisäämällä, sokeroinnilla ja hiivalla. Makrobioottisessa ruuassa käytetään vähän erityistuotteita, joista tunnetuin on tofu. Muita makrobiotiikassa käytettäviä tuotteita ovat mm. miso, tempeh ja tamari. 




Madonnalla on omat kokit, treenarit, lastenhoitajat, kokonainen palvelijoiden armeija. Ja rahaa. Ja upeassa kunnossahan hän on. 

1 kommentti:

  1. Morjensta. On pakko kysyy, että kun testailet noita kaikenlaisia juttuja, niin ootko testannu AB-DOer Twist laitetta? Mitä luulet, onko hankkimisen arvoinen laite? :)

    VastaaPoista