Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

14.7.2011

Home made chocolateAloitin suklaanmetsästyskierrokseni Porissa kauppahallin Luomupuodista.  Luomupuodissa myytiin luomusuklaata ja mukaan tarttui ombar Goji Berry -suklaata sekä Probiotic Coconut -suklaata. Palvelu oli täällä todella ystävällistä ja Porin Kauppahallin miljöö on ehdottomasti kokemisen arvoinen muutenkin! Mutta haluan tehdä suklaata itse.. Matka siis jatkui eteenpäin.
Porin Kauppahallin Luomupuoti
 Sitten pääkirjaston yhteydestä löytyi WoimaTila osoitteesta Gallen-Kallelankatu 12. Paikka tituleeraa itseään luomuilevaksi lounaskahvilaksi. Heiltä saa lounaita, smootheja ja valmissalaatteja. Tarjolla on myös luomukahvia, raakasuklaaherkkuja ja pikkusuolaista. Heillä voi tutustua myös Superfoodeihin, luomumausteisiin ja muihin luomutuotteisiin. Heillä piti olla "RakkausPakkaus" -suklaa esittelyä Puhdistamolta, jota vähän menin väijymäänkin... Edustaja oli kuitenkin vasta myöhemmin iltapäivällä paikalla, joten en ehtinyt jäädä odottelemaan. Kahvilan ystävällinen henkilökunta kuitenkin opasti minua suklaatarvikkeiden hankinnassa ja mukaan tarttui tuttua CoCoVi:n kaakaojauhetta ja kaakaonibsejä sekä kylmäpuristettua kookosöljyä, himalajan ruususuolaa, biona organic agave siirappia.. 


 Sulatin vesihauteessa kookosöljyä. Sinne lisäsin puolet kaakaojauheesta ja kaakao nibsejäkin laitoin paljon. Sitten maun mukaan agave siirappia (puoli tuubia) ja muutama hyppysellinen ruususuolaa. Sitten kaadoin valmiin suklaan muotteihin ja jääkaappiin jähmettymään.... Hyvää tuli, mutta ensi kerralla laitan myös macaa ja lucumaa, niin kuin viime kerrallakin.


3 kommenttia:

 1. Pakko kommentoida... Kun mäkin oon superfoodailija ja pitänyt tuota agavesiirappia tosi terveellisenä... Mutta se sisältää tosi paljon fruktoosia, joka on kova rasitus maksalle. Foodifriikit ei enää laske agavea superfoodiksi.

  Ite oon siirtynyt kokonaan Steviaan, joka on siitäkin oivallinen makeuttaja, että siinä ei ole juuri lainkaan kaloreita! :) Ja lisäksi se tasapainottaa haiman toimintaa, eli toimii kropassa juuri päinvastoin kuin valkoinen sokeri.

  Mutta ei se agave tietysti mitään myrkkyä ole, kunhan sitä syö kohtuudella. Mutta ei siis oikeasti ole ihan niin superia kuin mitä usein kuulee väitettävän :)

  VastaaPoista
 2. Ihana lukea juttua vanhasta kotikaupungistani. Kävin siellä kyllä kesällä äidin luona, mutten ehtinyt keskustaan asti. Jazzitkin jäivät väliin. Paljonkos nuo suklaantekotarvikkeet maksaa, joskus on tehnyt mieli kokeilla. Mukavaa lomanjatkoa, kiva lukea tätä blogia josta saa vähän tsemppiä tälläinen melkein mummokin :)

  VastaaPoista
 3. @Henrica: hyvä kommentti. Kokeilenkin ensi kerralla Steviaa. Taidan kuitenkin pitää vähän taukoa tässä suklaatehtailussa.

  @Ansku: noista jutun tarvikkeista maksoin noin 30 euroa. Pori onkin ihana kaupunki, itsekin olen sieltä kotoisin.

  VastaaPoista