Aloitin suklaanmetsästyskierrokseni Porissa kauppahallin Luomupuodista. Luomupuodissa myytiin luomusuklaata ja mukaan tarttui ombar Goji Berry -suklaata sekä Probiotic Coconut -suklaata. Palvelu oli täällä todella ystävällistä ja Porin Kauppahallin miljöö on ehdottomasti kokemisen arvoinen muutenkin! Mutta haluan tehdä suklaata itse.. Matka siis jatkui eteenpäin.
Porin Kauppahallin Luomupuoti |
Pakko kommentoida... Kun mäkin oon superfoodailija ja pitänyt tuota agavesiirappia tosi terveellisenä... Mutta se sisältää tosi paljon fruktoosia, joka on kova rasitus maksalle. Foodifriikit ei enää laske agavea superfoodiksi.
VastaaPoistaIte oon siirtynyt kokonaan Steviaan, joka on siitäkin oivallinen makeuttaja, että siinä ei ole juuri lainkaan kaloreita! :) Ja lisäksi se tasapainottaa haiman toimintaa, eli toimii kropassa juuri päinvastoin kuin valkoinen sokeri.
Mutta ei se agave tietysti mitään myrkkyä ole, kunhan sitä syö kohtuudella. Mutta ei siis oikeasti ole ihan niin superia kuin mitä usein kuulee väitettävän :)
Ihana lukea juttua vanhasta kotikaupungistani. Kävin siellä kyllä kesällä äidin luona, mutten ehtinyt keskustaan asti. Jazzitkin jäivät väliin. Paljonkos nuo suklaantekotarvikkeet maksaa, joskus on tehnyt mieli kokeilla. Mukavaa lomanjatkoa, kiva lukea tätä blogia josta saa vähän tsemppiä tälläinen melkein mummokin :)
VastaaPoista@Henrica: hyvä kommentti. Kokeilenkin ensi kerralla Steviaa. Taidan kuitenkin pitää vähän taukoa tässä suklaatehtailussa.
VastaaPoista@Ansku: noista jutun tarvikkeista maksoin noin 30 euroa. Pori onkin ihana kaupunki, itsekin olen sieltä kotoisin.