Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

6.7.2011

Tavoitteena kevyt, normaalipainoinen olo - mallittaminen

Tänään meillä leivottiin pullaa...nam!
Kesä on houkutusten aikaa. On ihania puutarhajuhlia, festareita ja jonkinlaista herkkua tuntuu jatkuvasti olevan tarjolla. Lapset haluavat kesällä jäätelöä ja ollaan kylässä tutuilla, joiden luona pöydät notkuvat herkkuja.. Tai sitten ollaan kesäloman vietossa äidin hoivissa, missä tuoksuu vastaleivottu pulla...


On kuitenkin hoikkia ihmisiä, jotka syövät kaikkea eivätkä väsytä itseään loputtomalla liikkumisella. He nauttivat ruuan valmistuksesta ja syömisestä. He eivät koskaan kieltäydy mistään. He syövät herkkuja. He eivät käytä kevytvalmisteita ollenkaan, laittavat voita leivän päälle.


Kuinka he pysyvät hoikkina?


Tämän voit oppia heiltä mallittamisen avulla. Mallittaminen ei ole taidon kopioimista, vaan jollain olevan taidon hahmottamista. Tämä tapahtuu niin tiedon kuin sisäisten tuntemustenkin kautta. Havaittua tietoa voi soveltaa omaan elämään niiltä osin, miten se sinulle sopii. Jos tavoitteenasi on vaikka kevyt, normaalipainoinen olo, seuraa miten hoikat ihmiset syövät ja kysy mitä muuta heidän hoikkuuteensa liittyy. Jos et osaa kieltäytyä kohteliaasti, katso miten normaalipainoiset sen tekevät. 


Lähipiiristäsi voit seurata ihmisiä, jotka ovat normaalipainoisia ja terveitä vartaloltaan. Tällaiset ihmiset voivat istua pitkään ruokapöydässä ja syövät muiden mukana. He eivät liiku kohtuuttomasti, mutta hoitavat kuitenkin kuntoaan. He eivät koskaan ole dieetillä. Kuinka he pysyvät normaalipainoisina?


- pureskelevat ruokansa hyvin
- eivät koskaan ahmi suuta täyteen ruokaa vaan ottavat pieniä suupaloja
- nauttivat ruuasta
- ottavat jokaista lajia, mutta vain vähän
- santsaavat, mutta vain vähän
- eivät juo ruokajuomana juuri mitään, ehkä vähän vettä
- joku saattaa ottaa viinilasillisen, se jää yhteen
- jälkiruokia ja makeita maistellaan myös vähän, mutta osa jää syömättä
"Elämä muistuttaa korttipeliä. Kädessäsi olevat kortit edustavat ennalta määrättyä; tapa, jolla pelaat, on vapaa tahto."
- Nehru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti