Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

18.10.2011

SolariumHaluaisin kuulla mitä mieltä te olette solariumin käytöstä? Moniko teistä käy "aurinkoa ottamassa" solariumissa? Niitä on todella monessa paikassa ja vaikka into jonkin verran viime vuosina on laantunut, niin väkeä näissä kuitenkin riittää. 


STUK (säteilyturvakeskus) ja Suomen ihotautilääkäriyhdistys suosittelevat enimmäismääräksi 10 kertaa vuodessa. 

12 kommenttia:

 1. 10 kertaa millä aikavälillä?
  En ole koskaan käyttänyt, mutta harkinnassa on kyllä ollut jo useamman vuoden.

  VastaaPoista
 2. Minä käytän solariumia vain kesäisin kun haluan ruskettua mutta päivät menee töissä.. :D Varmaan joku 9-10 kertaa tuli käytyä kesällä solariumissa.. :)

  VastaaPoista
 3. En mene ikuna. Ahdistava paikka! Ja epäilen solarumin terveellisyyttäkin hyvin vahvasti.

  VastaaPoista
 4. En ole koskaan käynyt ja olen siinä ymmärryksessä, ettei se ole kovin terveellistä puuhaa. Toki tämä "ymmärtämys" perustuu johonkin naistenlehtien artikkeleihin vain :).

  Mutta oikeasti en uskaltaisi siksi, että vempele näyttää niin ahtaalta paikalta.

  VastaaPoista
 5. Eihän tuo missään nimessä ole terveellistä.

  Minusta on nykyään tullut rusketuksen vastustaja! Ihosyöpää on niin paljon.

  Rusketun sen minkä luonnollisesti kesäisin rusketun. Ja hyvä niin.

  Aivan kamalan näköistä jos ottaa liikaa solariumia. Se ei todellakaan ole kaunista. Pieni rusketus on ok.

  VastaaPoista
 6. Kävin nuorempana solariumissa jonkun verran mutta nykyään minua ei sellaiseen saa enää kirveelläkään. Auringonottoakin olen alkanut pikku hiljaa vähentämään. Enpä halua hakemalla hakea sitä melanoomaa itselleni.

  VastaaPoista
 7. Tämän jutun jälkeen en ole käyttänyt:
  http://www.iltalehti.fi/syopa/2010052811753111_sy.shtml

  Ja toivon, ettei käytä kukaan muukaan. Läträän mieluummin itseruskettavilla tai kärsin kalpeudesta. Jos melanoomaan sairastuu, se on bye, bye työlle, treeneille ja muille menoille pitkäksi aikaa. Auringolle se tietää hyvästejä loppu elämäksi. Jos siis hyvin käy..

  VastaaPoista
 8. Mä kävin ennen, mutta nyt kun on vähän ottanut selvää, niin ei oo tehnyt mieli! Joskus käytän itseruskettavia (luomukosmeettista) mutta enimmäkseen oon vain kalpea. Eikös sellainen ole jo vähän muotiakin? :)

  VastaaPoista
 9. En ole koskaan käynyt solariumissa. En usko myöskään koskaan meneväni. Yli 80-vuotias mummoni on nyt hoidettavana auringosta johtuvien ihomuutosten vuoksi, siispä skippaan jatkossa myös auringonoton. En siis mitenkään välttele aurinkoa, mutta enää minua ei saa baden-badeniin.

  VastaaPoista
 10. Minusta muutamia kertoja vuodessa on ok, kaikkihan nykyisin aiheuttaa syöpää... Itselleni riittää jo 1 kerta terveen näköiseen rusketukseen :)

  VastaaPoista
 11. Itse käyn syksyllä ja talvella solariumissa, syksyllä 1krt/kk, pahimmilla pakkasilla useammin. Syksyllä jo lyhyt 10min tuokiokin piristäää mielialaa ja saa hiukan väriäkin iholle. Myös ilmojen kylmetessä iho kuivuu minulla TODELLA pahasti ja olen huomannut solariumin helpottavan tätä (en tiedä liittyykö jotenkin d-vitamiiniin). Mutta jos pakkasilla käy niiin solkun jälkeen äkkiä lämpimään autoon eikä ulos kylmään, tuhoaa ihoa vaaan pahemmin!

  -K

  VastaaPoista
 12. Olen käynyt joskus nuorena. En menee enää.
  Aurinkoa voi ottaa kunhan pitää huolta ettei pala. Dee vitsku auttaa siihen kunhan aloittaa sen nauttimisen ajoissa.

  VastaaPoista