Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

8.12.2012

5 Askelta muutokseen - osat 3-5

Aikaisemmin tällä viikolla aloitin kirjoittamaan juttusarjaa siitäkuinka elämäntapamuutos voidaan käytännössä toteuttaaTässä 5 askeleen kohdasta 3 viimeistä. Täältä voit lukea kaksi ensimmäistä!

3 LUO ITSELLESI TUKIVERKOSTO

Vaikkakin olet itse vastuussa omasta hyvinvoinnistasi ja aloittamastasi projektistaniin on hyvä että sinulla on ihmisiä ympärillä jotka tukevat sinua tässäKerro heille tavoitteesi ja mitä niiden toteuttamiseen tarvitaanJa kerro kuinka tärkeää heidän tukensa on. Kerro myös missä todennäköisesti voit stiplata! Ja sitten on kenties samanhenkisiä ystäviä jotka myös voivat tukea sinua. Menkää yhdessä treenaamaan!

4 SIIVOA JÄÄKAAPPI

Tämä on helppoa jos elät yksinTyhjennä kaapista kaikki epäterveellinen poisEt voi syödä sitä mitä kaapissa ei oleLasten ja perheen kanssa tämä onkin vaativampi juttu. Silloin se ei onnistuParhaassa tapauksessa laitat välillä herkkuja muulle perheelle ja silloin vaaditaan rautaista itsekuria ja puolison tukea. (Jos puolisoa ei ole niin vaaditaan rautaista itsekuria!) Pyydäettä toinen kattaa pöydän niin sinun ei tarvitse kiusata itseäsi herkuilla

Varaa kaappiin helppoja ja nopeita terveellisiä välipaloja (maitorahkaa tai paloittele porkkanoita valmiiksi)Katsoettä kotoa löytyy myös protskupatukoita ja protskujauheita (joista saat nopeasti sekoitettua juoman) tai laita pähkinöitä vaikka pieniin pusseihinjotka saat kiireessä napattua käsilaukkuun lähtiessä. Mun lempparisekoitus näin joulun alla on tällä hetkellä CocoVin Marcona mantelit ja Urtekramin luomu sultanarusinat. Täältä voit tilata kotiin valmiiksi kaikkea terveellistä välipalaa! Sitten suosin myös välillä Nutrilet tuotteitaKotona on aina jotain ruokaa eikä nälkäisenä tule vahingossa mätettyä jotain epäterveellistä!5 ALOITA LIIKUNTA

Treenaaminen on paras tapa pudottaa painoamutta muista että painonhallinnan a ja o on se mitä laitat suuhusiLihas kuluttaa levossakin enemmän ja perusaineenvaihduntasi kasvaa kun saat enemmän lihastaYstäväni kahvakuula on loistava väline tässä! Treeni kuluttaa paljon ja se lisää saman aikaisesti niin lihasvoimaa kuin hapenottokykyäkin (ja liikkuvuutta siinä sivussa)Kahvakuulaa voi tehdä missä vain! Kävely sekä intervallit ja lyhyet juoksulenkit ovat lihaskuntotreenin (kahvakuula ja kuntosali) ohella tottakai viikottaisessa ohjelmassaTalvella hiihdä ja kesällä uiTee mitä mielesi eniten tekee! Liikunnan pitää olla myös mieleistä! Mutta lihaskuntotreeni on MUSTMerkitse treenit valmiiksi kalenteriin tulevalle viikolle ja muista pysyä suunnitelmassa

Ja sitten alat toteuttaa näitäJuttu ei ole ehkä helpoinMutta kuinka palkitsevaa on kun edistyt!

3 kommenttia:

 1. Mitä mieltä olet väittämästä, että keholle parasta olisi 20 minuutin kahvakuulatreeni päivittäin ja päälle muutama lenkki viikossa?

  VastaaPoista
 2. Ensinnäkin olisi hyvä olla 1-2 kokonaista lepopäivää viikossa. Toiseksi kroppa ei ehdi palautua kunnolla jos joka päivä tehdään kahvakuulaa. Parempi tehdä kunnon treeni (vaikkakin tekisi sen 20 min ajallisesti) esim joka toinen päivä.

  Ja sitten lenkkejä päälle. Näistä osa kävelyä ja osa juoksua/intervalleja. Ja vaikka jaetullakin saliohjelmalla tekee treeniä (eri lihasryhmiä rasitetaan eri päivinä) niin silti on oltava välissä päiviä jolloin koko kroppa kokonaan palautuu. Kuitenkin rasitus lopulta kohdistuu koko kehoon.

  VastaaPoista
 3. Ensinnäkin olisi hyvä olla 1-2 kokonaista lepopäivää viikossa. Toiseksi kroppa ei ehdi palautua kunnolla jos joka päivä tehdään kahvakuulaa. Parempi tehdä kunnon treeni (vaikkakin tekisi sen 20 min ajallisesti) esim joka toinen päivä.

  Ja sitten lenkkejä päälle. Näistä osa kävelyä ja osa juoksua/intervalleja. Ja vaikka jaetullakin saliohjelmalla tekee treeniä (eri lihasryhmiä rasitetaan eri päivinä) niin silti on oltava välissä päiviä jolloin koko kroppa kokonaan palautuu. Kuitenkin rasitus lopulta kohdistuu koko kehoon.

  VastaaPoista