Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

7.1.2014

Dieettamisesta ja ruokapäiväkirjaa

Moniko aloitti tänään dieetin? Kyllä mäkin täällä joudun katsomaan taas mitä suuhuni laitanTässä on nyt kuudes päivä menossa ja nälkä ei ole ollutKaiken a ja o on tasainen ateriarytmi (minulla)Toiselle voi taas sopia kolme ateriaa päivässäja toinen taas saa hyviä tuloksia jollain muulla menetelmälläDieettejä on olemassa pilvin pimeinMun tapa hoitaa asia on syödä terveellisestimonipuolisesti ja säännöllisesti (ja mahdollisimman puhdasta ruokaa)Niin ja tietysti vain sen verranettä niitä toivottuja tuloksia sitten alkaa syntymäänVoin sanoaettä en ole pudottanut painoa hetkiin ja nyt on enemmän kuin motivoitunut olo tähän.

Joulukuu meni enemmän tai vähemmän kaikessa mukavassa riennossa ja matkustaenReissussa tuli syötyä ja nautittua joka suupalasta ja viiniäkin toki maisteltuaHerkuttelu on joskus ihan ok mutta jos sitä tapahtuu pidemmällä aikavälilläniin joutuu jossain vaiheessa ottamaan vähän tai vähän enemmän takaisinMutta senkin voi tehdä näkemättä nälkääSen vuoksi olen laittanut tänne teillekin herkullisia reseptejäjoita painonpudottaja voi hyödyntää! Jopa mitättömistä jutuista kertyy vuositasolla yllättävästi kiloja! Oletetaan vaikkaettä juot joka perjantai puoli pulloa viiniä (no se nyt ei ole niin mitätön juttumutta anyway aika tavallista kai)Tämä kerryttää kroppaasi puolessa vuodessa yli neljä kiloa rasvaa. Ja sitten jos viiniä menee pullo tai pari viikossa niin paljonko se tekee rasvaa kiloissa vuodessa? Henkilö joka vetäisee six packin bisseä joka viikonloppu puolen vuoden ajansaa kerrytettyä vartaloonsa yli kolme ylimääräistä kiloa. Annoskokoa pienentämällä ja hyötyliikuntaa lisäämällä saadaan myös pitkällä ajanjaksolla edistystä asiassa!

Mä olen kokeillut vuosien mittaan mitä erilaisemmat dieetitjoten tiedän mistä puhunOn kokeiltu Zone dieettiälentoemodieettiäkaalikeittodieettiä"en syö mitään" diettiä (tyyliin 600 kcal/päivä)paastoa (dieettimielessä juu)Atkinsin dieetiäkarppausta"pussikeittodieettiä"3 päivän dieettiäPainonvartijoitaSuperdieettiäpaleo dieettiäDukan dieettiäMun tausta ehkä tuohon dieettamiseen on ollut seettä olin nuorempana hieman pyöreämpiJossain vaiheessa mua haukuttiin myös lihavaksiSilloin en ymmärtänyt enkä tiedostanut syömisen merkitystäEnkä kai välittänytkään siitä niinMä en koskaan ollut se tyyppijota haettiin koulun diskossa tanssimaanKatsoin vierestä kun muut tanssivatEikä mua sellainen kauheasti kiinnostanutkaanTykkäsin vain käydä tallilla ja hoitaa hevosia ja ratsastaaSitten parikymppisenä vasta halusin pudottaa painoaenkä oikein tiennyt aiheesta juurikaanKantapään kautta on kokeiltu monta juttua ja kyllähän niillä paino putosiMutta se miten terveellistä homma olisiitä ei ole mitään hyvää sanottavaa ehkäMyös ammattini puolesta olen kokeillut myöhemmin useita erilaisia tapoja dieetataSilloin on helpompi sanoa mistä puhuuKun tietää asioista ja on kokeillutYhdelle sopii jokin ja toiselle toinenTässäkin asiassa kestää ehkä aikaa löytää se itselleen sopivin vaihtoehto

Dieettejä on olemassa niin paljon erilaisiamutta aina kun ryhdyt pudottamaan painoa sinun pitäisi kuitenkin omaksua sellainen tapa syödä mitä luulet pystyväsi noudattamaan hamaan loppuun asti. Kuka syö lopun elämäänsä ateriankorvikkeita? Tai maitorahkaa purkkitolkulla? Kysy aina itseltäsi kun aloitat painonpudotuksen"Onko tämä se tapa jolla haluan syödä lopun elämääni?"Toki painoa pudotettaessa on tehtävä tiettyjä uhrauksiaEi se putoa jos jatkat samaan malliinPainoa pudotettaessa on ihan ok ottaa omia eväitä mukaan joskusmutta jatkuva "muovirasia kassissa" -elämäntyyli ei ainakaan sovi minulleSyöminen pitää kuitenkin pystyä suhteuttamaan siihen arkeen missä eletäänja asioista ei saa tehdä liian vaikeaaRuokavaliot ovat myös hirmu arka aihe monelleja syöminen tunteita herättävä asiaDieettaamisen on myös tutkittu olevan kaikista kiinnostavin asia kun luetaan blogejaMonelle ruokavalio on kuin uskontoeikä haluta hyväksyä muiden ruokavalioita tai tapoja pudottaa painoaTässäkin asiassa peräänkuulutan avarakatseisuutta ja suvaitsevaisuutta. Voisin kertoa täällä muutmasta sairaalareissusta mitä erään (myös nykyään hirmu suositun) hittidieetin tuloksena sitten tulimutta jätän kuitenkin kertomattaMun blogissa kun ei ole koskaan ollut tapana mollata ketään toisia ja mieluummin kirjoitan asioista positiiviseen sävyyn ja kerron omia kokemuksia ja ajatuksia asioista. Tämäkin kyseinen hittijuttu kun varmasti sopii monelle ja sillä saavutetaan paljon terveydellisiä hyötyjä suuren osan kanssa! Ylipaino on niin merkittävä terveydellinen riski!

Tässä muutamia eilisen ruokia. Jos vaikka salaatti tökkii niin on niin monia eri vaihtoehtoja valmistaa vihanneksia herkullisesti! Laita uuniinwokkaatee keittojatortilloja tai yhdistä smoothieen! Just name it! Ei kannata vetää sitä salaattia ja broilerinfileitä jatkuvalla soitollaKyllä siihenkin jossain vaiheessa kyllästyy.


protskupuuroa
Protskupuuro

40 g kaurahiutaleita
1 rkl Solgarin Suklaa Whey to Go -protskua
1 valkuainen
2,5 dl vettä
päälle banaania ja hasselpähkinää murskattuna

Keitä kattilassa kaurahiutaleet (mulla oli gluteenittomia)vesisuklaaprotsku sekä munanvalkuainen! Mausta laadukkaalla suolalla ja koristele!

Kaikkiin muihin tässä oleviin ruokiin löydät reseptin "Reseptit" tunnisteesta!

lounas selleri/manteli keittoa ja luomuhapankorppuja (eilen söin samaa keittoa päivälliseksi ja pilkoin joukkoon yhden paistetun broilerin fileen protskuksi)
Normaalisti olisin laittanut keiton joukkoon yhden paistetun broilerfileen paloiteltunamutta eilisen ruuat menivät vähän loppiaisen rääppiäishengessä eli syötiin mitä kaapista nyt löytyi!
välipalana smoothie 
uunivihanneksia ja broileria 
lettu Philadelphia juustolla ja mansikoilla 
Sports Ladyn ravintovalmennuksesssa sinulle tehdään ruokavaliojoka suhteutetaan tämän hetkiseen elämääsi ja siinä huomioidaan henkilökohtaiset asiat ja sairaudetJopa kuukauden valmennuksella on saavutettu erinomaisia tuloksiaja kun pudotettavaa on enemmänsuosittelen ottamaan vaikkapa kahden kuukauden setinLisää voit lukea täältä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos resepteistä, joita postaat tänne. Tykkään kovasti tervehenkisestä suhtautumisestasi ruokaan ja dieetteihin :).

    t. Maarit

    VastaaPoista
  2. Kiitti Maarit ja olkaa hyvät! Ilo on minun puolellani ja kiva kun niistä on iloa! Mukavaa viikkoa :)

    VastaaPoista