Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

30.1.2014

MP Pilatesta ja Method Putkistoa kauniissa Studio Helsingissä


Eilen mä vihdoin pääsin Method Putkisto tunnille. Töölössä, Bottan talossa, on avattu aika hiljattain Method Putkisto Studio Helsinki. Studio on avara, valoisa ja kaunis. Ja tunnelma mitä lämpimin. MP Pilates on mulle entuudestaan tuttua, mutta Method Putkisto on vielä melko uutta. Koulutukseen liittyy olennaisena osana myös oma harjoittelu, lukuisten avustusten ja observointien lisäksi (niin MP Pilateksessa kuin Method Putkistossakin). Haastetta tulee riittämään ja itse olen tällä hetkellä melko haasteellinen tapaus kai :) Lihaksia on, mutta ovat aika lyhyet ;)

Kerrottakoon vielä miksi päädyin valitsemaan juuri Method Putkisto koulutuksen ja kaksoispätevyyden  (MP ja MP Pilates). Vuonna 2000 vaurioituneen välilevyn jälkeen selkä on ollut ihan ok kunnossa. Kiitos aktiivisen harjoittelun, ja työn jossa ei tarvitse istua sekä MP Pilateksen. Kuitenkin viime syksynä, jouduin olemaan viikon totaalilevossa (kun selkä vain vetäisi totaalijumiin) heräsin ajatukseen siitä, miten tärkeää on pysyä kunnossa. MP Pilates pelasti minut jo silloin vuonna 2000 välilevyvamman hoitamisessa. Kävin silloin Method Putkisto Pilateksen alkeiskurssin ja jatkoin harjoittelua tunneilla
. Sittemmin olen sitä tehnyt silloin tällöin ja myös joogannut vähän. Olen myös käynyt jollain muilla "pilates" tunneilla mutta näistä ei voi samana päivänä edes puhua! Olen todennut ja havainnut tämän parhaaksi! Nyt tavoitteena on hyvä terveys ja toimintakunto loppuelämäksi. En toki pane pahakseni, että näillä lajeilla voin myös ulkoisesti näyttää paremmalle. Ohjaajana haluan auttaa myös asiakkaitani saavuttamaan näiden huikeiden lajien hyödyt!

Itse tunti niin eilen kuin tänäänkin oli ihana oma hetki. Tea ohjasi taitavasti keskiviikon Method Putkisto tunnin ja pidän siitä miten henkilökohtaista ohjaaminen näillä tunneila on. Silloin siitä saa eniten irti, kun sinua autetaan pääsemään kohti oikeaa asentoa. Mun kahvakuulatuntilaiset tietävät, että mun tunneilla on sama meininki. Jokaista autetaan ja korjataan henkilökohtaisesti ja näin tunnista saa aina enemmän irti. Kiitos Tealle superhyvästä tunnista. Se teki todella hyvää ja sen aikana aukesi monta asiaa. Mahtavaa! Tänään taas aamun aloitin Meeran Pilates tunnilla ja ai miten ihanaa taas olikaan! Kiitos! 

Lämpimästi suosittelen teille Töölön kaunista Studiota. Käykää itse toteamassa miten hyvää kropalle tekee tällainen harjoittelu ja paikka on oikeasti ihana! Allaolevat tekstit on lainattu Method Putkisto Studio Helsingin sivuiltaTunneista ja ihanasta paikasta löydät lisää tietoa täältä!
Mitä on Method Putkisto?

"Yksi järkevimmistä ja tehokkaimmista menetelmistä, jonka avulla voit muuttaa kehoasi - ja jopa koko elämääsi."
Newby Hands, Kauneus- ja terveys -toimituksen päällikkö, Harper's Bazaar (UK)

Method Putkiston tavoitteena on opettaa sinulle ydinasioita, joiden avulla voit itsenäisesti saavuttaa oman kehosi optimaalisen terveyden, liikkumiskyvyn ja hyvinvoinnin - liikkumisen vapauden.

Method Putkistoon kuuluu:
       Syvävenytys-osuus - pidentää lyhyet, kireät lihakset
       Syväjumppa-osuus - vahvistaa ryhtiä ylläpitävät lihakset
       Syvähengitys-osuus - palauttaa pallean kimmovoiman

"Method Putkisto -metodi perustuu systemaattisiin, oman kehon ehdoilla eteneviin ja hyvin koulutettujen ohjaajien opastuksella tehtäviin harjoituksiin. Harjoitukset edistävät yksilöllisesti ihmisen mekaanisen ja fysiologisen rakenteen mahdollistamaa liikkumiskykyä muokaten samalla jokaisen omaa rakennetta kohti yksilöllistä ihannetta. Harjoittelu perustuu erityisesti kehon keskeisten syvien kudosten luoman perustan vahvistamiseen ja liikkumiskyvylle olannaisten lihas-, jänne- ja nivelrakenteiden sekä niiden säätelyn kehittämiseen lähinnä toiminnallisesti mielekkäissä asennoissa ja liikkeissä."
Professori Esko Mälkiä

Mitä on Method Putkisto Pilates?

Method Putkisto PILATES (= MP Pilates) -menetelmä on pitkälle hiottu kehonhallintatekniikka, joka opettaa käyttäjälleen tarkkaa koordinaatiota ja kehon hallintaa. Sen avulla saat voimaa, kestävyyttä, vahvan keskivartalon, tasapainoisen vartalon sekä notkean ja pitkälinjaisen lihaksiston.

PILATEKSEN ydin on 1900-luvun alussa Joseph Pilateksen kehittämä Klassinen repertuaari. Pilates on nykyään kaikkialla maailmassa nopeasti leviävä ja suosittu voimistelumenetelmä.

METHOD PUTKISTO PILATES on pilateksesta edelleen kehitetty ja hiottu metodi - ja kehitystyö jatkuu. Menetelmää kehitettäessä on mietitty tarkkaan, kuinka ihminen voi nykyään parhaiten hyötyä Pilateksen ajatusmallista. Rakennamme klassisen repertuaarin pitkälle hiottuina progressioina: liikejatkumoina.

Method Putkisto Pilateksessa opit todellisen ytimen Joseph Pilateksen opista. Opit suorittamaan liikkeet puhtaasti ja samalla oman kehosi harjoittaminen siirtyy uudelle tasolle.
Harjoittelun tekee sinulle erilaiseksi opetusmetodi: hienosäädetty ja yksilöllinen opetus, joka tapahtuu aina pienryhmissä, joissa usein toimii ohjaajia ja ohjaajaharjoittelijoita myös avustajina.

Mitä saavutat
       voimakkaan ja sulavalinjaisen lihaksiston
       elastisen ja notkean vartalon
       vahvan luuston ja terveen selän
       hyvän ryhdin
       hyvän keskittymiskyvyn
       kestävyyttä ja koordinaatiokykyä
       kehon todellista hallintaa


Method Putkisto on valittu yhdeksi Suomen kansainvälisistä menestystuotteista (Design 2012). Marja Putkisto on valittu vuonna 2011 Ison-Britannian viiden parhaan kehonhallinnan asiantuntijan joukkoon (Harper’s Bazaar –lehti, UK). Method Putkistoa käyttävät niin aktiiviset liikunnanharrastajat kuin aloittelevat liikkujatkin. Method Putkisto Huippuliikkuja menetelmää taasen käyttävät monet tahot, mm. jääkiekkojoukkue Jokerit ja myös F1 Redbull Racing Team.

4 kommenttia:

 1. Mitä jos on välilevyn pullistuma, mikä olis paras tapa liikkua? Onko pakko käydä pilateksessa saadakseen selän kuntoon. Tykkään käydä kuntosalilla? Mitä liikkeitä sä neuvoisit tekemään?
  Maggu

  VastaaPoista
 2. Kannattaa jutella ensin lääkärin kanssa mikä olisi parasta liikuntaa. Tuohon on sinänsä vaikea sanoa mitään sillä en tiedä miten paha pullistuma on ollut kyseessä ja onko sitä leikattu jne. Itse aloitin urheilun varovaisesti ihan kävelystä ja pilateksesta ja siitä sitten vähitellen muihin lempparilajeihin. Mun selkää ei leikattu koskaan ja olen pysynyt hyvässä kunnossa. Lihaksia on hyväkin vahvistaa ja ehdottomasti myös kuntosali on ok jossain vaiheessa!

  VastaaPoista
 3. Heippa! Ei muuta kuin kannustusta valitsemallesi tielle!! Tää tulee antamaan sulle paljon. T. Pilatesohjaaja ja Esko Mälkiän tytär

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon ja mä oon kyllä niin intona tästä!

  VastaaPoista