Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

3.1.2014

Uudenvuoden lupauksia ja kuinka voit saavuttaa parempaa hyvinvointia

Teittekö te uuden vuoden lupauksia? Mä tein kaksiNiitä ei ole kirjoitettu mihinkään ylösmutta kun asian kertoo vaikka kaverille niin lupaus tulee helpommin pidettyäNo nyt mä kerron ne myös teille ja kirjoitan ne tänne! 


Ensimmäinen lupaukseni on käydä enemmän kävelyllä (tätä olen täällä blogissa varmasti ennenkin hokenut)Mulle tulee hyötyliikuntaa aivan kamalan vähänkun siirryn kuulien kanssa autolla aina joka paikkaanJoka päivä aion tehdä sen tunnin kävelyn ja karsin sen ajan sitten jostain muusta aktiviteetistaUnta ei missään nimessä kannata vähentää! 


Toinen lupaus liittyy alkoholiinJätän se kokonaan pois pariksi kuukaudeksiEi sillä että sitä nyt hirveästi tulisi muutenkaan käytettyäPelkästään jo mun työn vuoksi ei voi viiniä edes juoda niin kuin "tavallisissa" duuneissaMutta kyllä mä viinistä tykkään (vaikka se on ehkä kaikista epätervellisin asia ikinä - lue täältä postaukseni ravinnon merkityksestä sairauksia vastaan ja täältä voit lukea juttuni alkoholista ja treenaamisesta) ja hyvän ruuan ystävänä sitä mielelläni juon myös ravintolassa illallisellaEnsin mietin vuottaMutta jotenkin kaikenlainen fanaattisuus on mun mielestä aina ollut huono juttujoten päätin ajaksi kaksi kuukauttaOlen vaikka neljä kuukautta jos siltä tuntuu tai kaksi vuotta. Pidän aina silloin tällöin muutaman kuukauden breikkiä ihan treenaamisenkin vuoksi täysin alkoholistaja voin sanoa että vointi on silloin parempi kuin hyvä! 

Mun mielestä tämä lause kuvaa paremmin kuin hyvin sitä ehdottomuutta tai fanaattisuuttamikä pahimmassa tapauksessa alkaa hallita elämää (on se sitten ruokavalion noudattaminen liikunta tai mikä tahansa muu asia)

"Mitä enemmän ihminen yrittää hallita elämäänsäsitä vähemmän hänellä lopulta on mitä hallita".

Kolmas juttu nyt ei varsinaisesti ole uudenvuodenlupausmutta päätin alkaa tarkemmin tarkkailla mitä syön kirjoittamalla kaiken ylösTosi terveellisesti tulee syötyä ainaenkä käytä juurikaan tuotteita joissa olisi vaikka lisäaineitaTeen ruuan itse ja parasta se onkin itsetehtynä.

Sitten keräsin myös teille vähän omia ajatuksia ja listaa asioistamihin voi uuden vuoden tultua kiinnittää huomiota jos haluaa elää terveellisemmin.Syö säännöllisesti ja mahdollisimman puhtaasti opettele laittamaan ruokaa 

Hyviä reseptejä kannattaa ottaa talteen lehdistä aina kun sellainen kohdalle osuuMulla se toimii jotenkin parhaitenTai osta hyvä ja inspiroiva keittokirjaItsetehty ruoka voittaa mennen tullen jopa ravintoloiden ruuat!


Nuku tarpeeksi 

Täältä voit lukea vanhan postaukseni "Nukkuminen apuna painonhallinnassa". Mulla on ollut Tempurin patjat ja tyynyt ja peitto jo pitkäänenkä aio ikinä luopua niistäNe on maailman parhaat!


Liiku säännöllisesti

1-2 kertaa viikossa huonontaa kuntoa ja 3 kertaa ylläpitää4-5 kertaa taas kehittää! Muista hyötyliikunta ja julkisilla matkustaessa kannattaa nousta pois kyydistä vaikka pysäkkiä paria aiemminNyt kun on näin upeat ilmatkin! Muista myös lihaskuntopuoli! Voimaharjoittelun ansiosta kehosi vahvistuu ja aineenvaihduntasi pysyy parempanaKotitreenillä saat lihaskuntopuolen hyvin hoidettua vaikka kahvakuulan kanssaPyydä aluksi lajissa opastusta ammattilaiseltatai käy tunneilla jossa opetetaan ja neuvotaan että teet liikkeet oikein! 
Juo tarpeeksi vettä 

2-3 litraa päivässä on hyvä määräKannattaa pitää aina vesipulloa mukana! Tässä postauksessa muutama pointti veden juonnista!


Muista tykätä itsestäsi ja pysähtyä välillä

Muutkin tykkäävät mikset siis myös sinä itse! Itselleen on osattava olla armollineneikä kannata turhaan sättiä itseään jostain asioistaPositiivisuus on aina hyvä juttuja pitäisi muistaa olla positiivinen myös itselleenYritä oppia elämään hetkessäElämä on tässä ja nyt

Hemmottele itseäsi ja ystäviäsi 

Toisten auttamisesta tulee aina hyvä mielija itseäänkin pitää muistaa hemmotellaSuomessa kaikkien hoitojen ottaminen on melko tyyristämutta erilaisista diileistä kannattaa bongata edullisia kasvohoitoja tai hierontojaMä hemmottelen itseäni tekemällä kasvohoidon itselleni mun omalla laitteellaTai laitan kynnet itselleni (ostin joskus oman laitteen tähänkin - tämä säästää vuodessa satasia)Täällä vanhassa postauksessa niistä molemmista! Tai sitten talvisin saatan rentoutua FIR-hyvinvointipussissaPussista voit lukea lisää täältäKynsiä ja kasvohoitoja olen tehnyt myös kavereille kun ovat kylässä hemmotellakseni heitäHemmottele myös perhettäMulla nyt ei miestä olemutta sitä miestäkin kannattaa muistaa hemmotella aina välillä arjen kaaoksen keskellä jos sellainen onMä keskityn hemmottelemaan mun kuusi-vuotiastaHemmottelu suurimmissa määrin on sitäettä on läsnä tai että huomioi toista arjen pienissä asioissaItse olisin iloinen kun joku joskus veisi vaikka roskapussin! 


Lue kirjoja  

Inspiroivat kirjat tai muuten vaan hyvät kirjat ovat mainio keino hyvän olon saavuttamiseksiEckart Tollen Läsnäolon voima on mun ehdoton suosikki ja Tommy Hellstenin kirjoista tykkään myös paljon tällä hetkelläNiihin on hyvä palata aina uudelleen ja uudelleen

Tässä siis on muutama mun vinkki
Mitä vinkkejä teillä olisi parempaan oloon ja hyvinvointiin? 

Jutut mitä blogissa kirjoitan eivät ole tietenkään ole ainoita oikeita vastauksia hyvinvointiin ja asioista saa ja pitääkin olla eri mieltäToivonettä voisin teitä tsempata terveelliseen elämään ja että täältä saisitte työkaluja ja inspiraatiota omiin tekemisiinneMullakin on mennyt vuosia näitä juttuja opetellessa (nukkumisen merkityksen olen tajunnut vasta viime vuosina) ja niin paljon on vielä opittavaa monissa asioissaKukaan ei ole täydellinen ja pitää muistaa aina seettä takapakkia varmasti tuleeNiistä vain pitää päästä yli ja yrittää uudelleen! 

2 kommenttia:

  1. Tärkeitä "hyvän olon avaimia"! Melko samoilla mennään! :) Liikuntaa, ravitsevaa ruokaa, unta, yhteistä aikaa perheen ja ystävien kanssa, harrastuksia ja ihan vain jouten oloa!
    Ihanaa alkanutta vuotta sinulle! Kiva, positiivinen blogi sinulla, joku aika taaksepäin jäin "kuulolle"! :)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä kuulostaa Merja! Samoin sinne huippua alkanutta vuotta ja tervetuloa lukemaan!

    VastaaPoista