Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

26.1.2014

Rinteessä ja vinkkejä lihaskuntotreeniinTänä talvena eka laskettelupäivä. Mentiin "Sipoon Alpeille", Talmaan. Kauemmas ei ehtinyt lähteä, kun iltapäivällä luvassa fudistreenit ja kuulatunti. Kunnon aktiviteettia tänään siis :)

Laskettiin kolme tuntia ja kyllä tää eka kerta jaloissa vähän tuntuu. Mutta kun on hyvä lihaskunto, niin jalkoja ei saa sillä tavalla kipeäksi laskettelusta. Moni tuntilainen onkin todennut, että laskettelu on aina mukava aloittaa talvisin kun jaksaa laskea paremmin ja pidempään, kun on ennen sitä tehnyt vähän pohjatreeniä. Jalkojen lisäksi laskettelussa kovassa käytössä on jälleen keskivartalon lihakset. Ja kannattaa huolehtia myös tasapaino- ja koordinaatioharjoituksista, joita voi erinomaisesti kehittää kahvakuula- ja TRX harjoittelulla. Päivästä rinteessä saa enemmän irti kun on jo valmiiksi treenannut lihaksia sitä varten.


Jos suunnitelmissa on rinneloma, on harjoittelu hyvä aloittaa 6-8 viikkoa ennen lomaa. Mutta muutamasta viikostakin on tottakai hyötyä. Treeniä kannattaa tehdä kolmesti viikossa. Tässä muutama liike, joista on varmasti hyötyä laskuja ajatellen. Tee 3-4 sarjaa ja toistoja voit tehdä 15-20.


Askelkyykky

Käytä kuulaa lisäpainona tai tee kyykyt TRX:n avulla (tässä voit ottaa mukaan hypyn).


Kyykky

Tee kyykky joko 90 asteen kulmaan, tai ihan alas asti. Lisäpainona voit käyttää kuulaa tai tee kyykky TRX:n avulla.

Jalan nostot pallon päällä

Nosta jalkaa kohti kattoa. Tee välillä isompaa ja välillä pienempää joustoa. Voit käyttää myös lisäpainoja nilkoissa.


Ja keskivartalon lihaksia kannattaa vahvistaa erilaisin liikkein myös paljon! Kahvakuula- ja TRX harjoittelu ylipäätään ovat molemmat loistavaa toiminnallista treeniä, jossa keskivartalolla on keskeinen rooli.

Illan kuulatunti tänään oli hyvinkin keskivartalopainotteinen. Huomenna jatketaan kuulatreeniä taas maanantain Lounaskuula ryhmän kanssa Kumpulassa klo 10.30-11.30. Tervetuloa!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti