Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

25.6.2011

Juhannustreeniä

Juhannuspäivän herkkubrekkari: maidossa haudutettu luomukaurapuuro ja puutarhamustikoita
Viime aikoina treenit ovat olleet niin kahvakuulapainotteista, että nyt juhannuksena otan ilon irti ja aion lenkkeillä paljon. Eilen juoksin 10,3 km melko verkkaiseen tahtiin. Lenkin kesto 1h 20min, kulutus 552 kcal, keskisyke 155 (vauhtikestävyys sykkeillä mentiin kuitenkin siis), huippu 177, keskinopeus 7,7km/h. 


Kuulahulluuden puolelle on mennyt tämä kesä 
Tänään tekisi mieli huitaista hieman pidempi lenkki. Olen aivan innoissani mun uudesta Footpodista, sen kanssa voi juoksennella sinne tänne ja loikkia metsäänkin välillä ja pysyy silti laskuissa reitin pituudesta! Juokseminen on kyllä mielenkiintoinen juttu. Ennen inhosin juoksemista, ja olin aina sitä mieltä, että juoksu ei vain sovi minulle. Nyt en malttaisi lähteä niille paljon puhutuille matalatehoisen sykkeen kävelylenkeille. Matalatehoista liikuntaa pitäisi kuitenkin olla se 80% viikon treeneistä. Niin, ja salilla ei ole tullut käytyä kuin ehkä pari kertaa kesän aikana. En malta ollenkaan mennä sisälle treenaamaan kun on kesä!


Kuinka te urheilette kesällä? 

2 kommenttia:

 1. Moi Hanna! Ja kiitos kivasta blogista, mukava lukea näitä sun treeni- ja ruokajuttuja. :)

  Mulla on sama juttu tuon juoksemisen kanssa. Eli en tykkää enkä ilmeisesti sitten oikein osaa.. Oisko antaa jotain vinkkejä miten siitä juoksemisesta voi oppia nauttimaan??

  Liikun ka 4krt viikossa (salia, jumppia, sählyä) + päivittäin kaikki matkustus pyörällä. Eli kuntotaso pitäis olla kuitenkin ihan ok. Silti tuo juokseminen on sellaista hampaiden kiristelyä ollu aina. Pari kertaa oon alottanut jonkun "juoksukoulun", eli näitä viikko-ohjelmia tyyliin juokse 3min kävele 5min ym.. Mutta ei musta ole juoksijaa saatu aikaiseksi ;)

  Kiinnostaisi siis kuulla miten sinä olet päässyt yli tuosta juoksuinhosta?

  VastaaPoista
 2. Moi! Kiitos itsellesi kun luet :)

  Omakohtainen kokemus tuosta inhokki aloittamisesta on sama kuin sullakin. En oppinut nauttimaan juoksusta, enkä edes tykännyt tehdä niin kuin "juoksukoulut" neuvovat. Eli juokse minuutti, kävele 3 minuuttia.. Minulla siitä ei tullut mitään.

  Muutenkin olen sitä mieltä, että kaikessa liikunnassa pitäisi oppia kuuntelemaan omaa kehoa ja tekemään jutut sen ehdoilla. Ja muistaa olla samalla armollinen itselleen.

  Opin nauttimaan itse juoksusta niin, että otin tavoitteeksi tehdä esim. 45min Peruskestävyyslenkin. Tämä tarkoitti siis sitä, että juoksin niin kauan, kunnes syke meni yli peruskestävyysrajani (minulla pk 119-139) ja sitten kävelin kunnes syke oli siellä alarajoilla 119 tuntumassa ja sitten taas laitoin hölkäksi. Alussa kävelin näistä lenkeistä aika pitkiäkin pätkiä, kun syke aina nousi tuonne ylärajoille. Mutta vähitellen se siitä alkaa laskea ja juoksupätkistä tuli pidempiä... Fiilis oli mahtava kun ekan kerran sain 10km täyteen juuri tällä konstilla.. Tämä toimi minulla. Tuijotan ennemmin sykkeitä kuin sekunteja :)

  Tein myös erilaisia juoksulenkkejä, välillä intervalleja ja välillä perus- tai vauhtikestävyyslenkkejä. Ja sitten vain metsään juoksemaan ja risujen yli hyppimään. Vaihtele harjoituksia, vaihtele reittejä, vaihtele musaa tms...

  Tsemppiä juoksuun!

  VastaaPoista