Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

3.2.2012

Biosignature mittauksessa, 2. kerta

Minulla oli Optimal Performanceen Annelle varattu aika eilen klo 18.30. Suoraan sanottuna teki mieli perua se. Tiesin, että painoa on tullut lisää edellisestä mittauksesta (pari kiloa) ja ei huvittanut mennä toteamaan omaa kuntoa. Kaiken kaikkiaan painoa on tullut viime vuodesta 7 kg lisää. Pakkasta oli reippaasti ja lapsen kanssa piti lähteä. Autoa ei ollut... Piti mennä kävellen, bussilla, metrolla... Mutta enpä kuitenkaan aikaa perunut, ja se kannatti. 


No jos jotain huonoa niin hyvääkin aina. Okei, painoa oli tullut lisää edelliseen kertaan mutta rasva-% oli kasvanut vain 0,4 %:lla. Viimeksi rasvat oli 18,6% ja nyt 19 %. Ei paha. Siinä vielä suurin osa oli nestettä eikä läskiä, joten sekin oli huojentavaa. Sen kuroo viikossa umpeen. Eniten lukemat olivat nousseeet selän poimussa ja jenkkakahvoissa. Nämä olivat juuri ne "hiilaripisteet" jotka korreloivat korkeita insuliinitasoja.


Pohkeen piste oli pienentynyt. Se taas korreloi uniasiaa. Nukkumiseen olen todella alkanut panostaa. Urheilemisesta ei ole mitään hyötyä jos et nuku. Olen tietoisesti vähentänyt liikuntaa ja yrittänyt lisätä unta. 


Vuorokausi on rajallinen ja kaikkea ei ehdi. Minulla on päivätyö CocoVilla, Sports Ladyn valmennettavat (joita olen nyt vähentänyt), kirjoitan blogia, asun kaksin lapsen kanssa ja teen kaiken itse. Ja sitten yritän urheillakin... ja nähdä kavereita ja perhettä.


No mistä voi sitten vielä nipistää että unta tulisi enemmän...? Sanotaan että aivan minimissä on netissä surffailu tai tv:n katselu. Siitä yritän kuitenkin vielä nipistää lisää. Aikaa on säästynyt uutisten lukemisessa kun tilasin taas Hesarin. Sen sijaan, että avaan koneen ja luen uutiset sieltä (ja samalla fb on auki ja eksyn myös sinne...), luen paperilehden. Ja tämä on paljon miellyttävämpääkin. Yksi asia, joka helpottaa arkea erityisesti on auto, jonka tänään ostin!!!! Olen pitkään ollut autotta. Nyt aikaa menee vähemmän siirtymisiin. Lapsen voi viedä päiväkotiin 10 minuutissa kun kävellen/pulkalla/bussilla siihen menee 30-45 min. Ja tämä 2x30min päivässä on paljon aikaa. Nyt yritän järkeistää ja tehostaa kaikkea, jotta ajankäyttö olisi mahdollisimman optimaalista. 


Koska aikaa ei ole, liikunnat on nyt suunniteltu näin viikolle:
2 punttitreeniä 30-40 min
1 kahvakuulatunti (jonka ohjaan ke aamuisin)
1 tanssitunti
1-2 intervallitreeniä
ja sitten jos aikaa jää niin menen joogaan tai venyttelytunnille


Aamulenkit loppuu ja en tule treenaamaan enää tyhjällä vatsalla. Silloin kun stressitasot ovat korkealla, tämän on itselle vain karhunpalvelus. Eli smoothiet napaan ennen salia. 


Ruoka- ja lisäravinnejuttuja tarkisteltiin myös Annen kanssa. Otin käyttöön mm. suolahappovalmisteen, joka auttaa ruuan pilkkoutumiseen ja imeytymiseen. Lisäkuituja kokeilen uusia.  


Myös infrapunapussia varten sain hyviä ohjeita lisäravinnepuolelta sitä tukemaan.


Kiitos Annelle taas loistavasta tapaamisesta. Ja kyllä pakko sanoa näin loppuun että kannatti mennä, vaikka ensin vähän emmin.. Tämä on juuri se sama asia, kun et uskalla mennä lääkäriin koska kuulet jotain epämieluisaa. Mutta silti se lääkärissä käyntikin kannattaa. Muuten et parane. Nyt on loistava fiilis. Tämä lohdutuksena teille kaikille, jotka olette aloittamassa PT:n kanssa tai menossa välimittaukseen. Aina ei asiat mene ihan putkeen. Mutta ei kannatta missään nimessä luovuttaa! 


Eilen tuli paljon hyviä vinkkejä ja Anne vahvisti omia näkemyksiäni asioista. Lapsi viihtyi mukana tapaamisessa hyvin ja päivä oli erittäin onnistunut. 
Matkalla piti vähän pientä kaveria kantaakin, kun "voimat loppui". Hyvää treeniä äipälle...
Tänään olen asennoitunut taas uudella innolla kaikkeen (nukuin viime yönä 9 tuntia!!! jee!), työt sujuivat tehokkaasti levänneenä, takana on tehokas 45min liikepareittain tehty salitreeni ja aikaa on vielä tehdä kotihommia ja leikkiä lapsen kanssa. 

12 kommenttia:

 1. Moi Hanna! Tuli mieleen tuosta tiukasta aikataulusta ja perhe-elämästä, että ootko tutustunut kotijumppakonseptiin nimeltä BodyRock? Siinä tehdään n 12min mittainen intervallitreeni, ja joka päivälle on uusi treenivideo sekä ohjeet, jotka löytää sivuilta www.bodyrock.tv

  Sitten kun ehdit niin suosittelen tutustumaan! Ne on oikeesti ihan kunnon treenejä vaikka niin "lyhyiltä" vaikuttavatkin :)

  VastaaPoista
 2. Pakko kommentoida tällänen hassu juttu. Katoin ensin et oot käsitelly tuosta kuvasta lapses pään pois, mut sehän olikii vain tipahtanut olalle ;)

  VastaaPoista
 3. Hei anonyymi! Se näyttääkin kyllä siltä..ihan totta :)

  VastaaPoista
 4. Oon tutustunut Henrica siihen. Löysin sen joskus reilu vuosi sitten. Silloin tuli paljon tehtyäkin niitä treenejä. Ovat tosi tosi rankkoja. Keskisykkeet paukkui aina yli 160:ssä... Jonkin verran tilaa niihin kyllä tarvitaan. Ihan loistava idea ja tyypit ihan mielettömässä kunnossa. Nyt en ole pitkään aikaan käynytkään siellä katselemassa mitä kivaa löytyy, pitää taas käydä!

  VastaaPoista
 5. Mä harrastan BodyRockkausta. Ihan mahtavaa, tehokasta eikä aikaa kulu paljoa.
  Sä oot superHanna :)
  Terkkui Porist! Taija

  VastaaPoista
 6. Moips Taija! Kiitos, oot ihana! Munkin pitäisi taas alkaa BodyRockaamaan.

  VastaaPoista
 7. Hei, jonkin aikaa olen seuraillut blogiasi aina välillä, ekaa kertaa vasta kommentoin.

  Oon todellakin samaa mieltä, nukkumiseen kannattaa panostaa. Vähän unet alkavat näkyä pian sekä kehossa että mielessä. Mutta aina se nukkuminen ei vain ole niin yksinkertaista, kuten itsekin yksin lapsen kanssa olevana totesit.

  Itselläni on myös kädet aika lailla töitä ja kuopukseni, joka on pian 14 kk, heräili koko syksyn 5-8 kertaa yössä. Ohjaan itsekin jumppaa sivutyönä ja olin ottanut tunteja hieman ronskilla kädellä oman työni lisäksi, 10 kovaa tuntia viikossa vähillä unilla johti siihen, että lopulta olin aivan ylikunnossa, kroppa sekaisin ja koko ajan kipeänä. Treeneistä ei ollut mitään mahdollisuutta palautua, kun unta ei juuri saanut. Aivan kammottavaa. Lopulta olinkin sitten 1,5 kk liikkumatta, hyvä, että tällä kertaa sain itseni kuntoon noinkin nopeassa ajassa.

  Nyt olen liikkunut maltillisemmin ja tosiaan unitilannekin parempi, vaikka taapero herättää yhä kerran pari yössä.

  Kun saa nukkua, on mielikin paljon parempi.

  Toivon hyviä unia meille kummallekin :)

  VastaaPoista
 8. BodyRock tullut testattua juu kanssa, Zuzana oli niin kova että en tahtonut pysyä perässä. Toi nukkuminen on just niiin äärimmäisen tärkee juttu, kiitti kun muistutit siitä Hanna ! Ja sit toinen juttu on juuri tämä tuntien riittämättömyys vuorokaudessa. Toisaalta taas pitäis suunnitella aikataulu aina valmiiksi, mulla tahtoo toi ´"koneelle junittuminen" olla tapana, telkkaria vähemmän. Heí osaatko sanoa, onkohan Cocovin spirulinassa jotain parempaa ominaisuutta kuin muilla vastaavilla ? Ps; Sulla on hyvä ote kirjoittamiseen, ja rehellinen meininki joka pätee myös itselläni :) t. Juha

  VastaaPoista
 9. Kiitos Jenny B-H kommentista. Hyvä kuulla että toisillakin on samoja "ongelmia". Niin paljon tällaista kuitenkin ihmisillä on, mutta kukaan ei siitä puhu kun aina pitää olla niin reipas ja jaksaa. Hyviä unia myös sinulle ja ihanaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 10. Moi Juha!

  Totta, Zuzana on niin kovassa kunnossa ettei sitä edes tajua ennen kuin yrittää tehdä itse saman perässä :)

  Pitää selvitellä tuota spiruliina-juttua, olen käyttänyt vain CocoVi:n tuotetta.

  Joo, tällainen rehellinen mä olen. Musta on hyvä että asioista puhutaan suoraan, mutta tottakai on hyvä keskittyä niihin positiivisiin juttuihin. Enemmän jos ihmiset vaihtaisivat ajatuksia rehellisesti keskenään, olisi paljon helpompaa olla ja elää. Tietäisi että muilla on samoja juttuja ja voisi ottaa opiksi muiden jutuista. Ja kiitos, oli mukava lukea kommenttisi. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Oletko sä eronnut lähiaikoina? Luulin että asut miehesi kanssa yhdessä :/ Tsemppiä kovasti, ei helpointa asua lapsen kanssa kahden ja tehdä kahden aikuisen hommat.

  VastaaPoista
 12. Moi Linda! Kyllä, viime keväänä. Mutta aina jonkin loppu on uuden alku. Hyvillä fiiliksillä ollaan ja näin on paljon parempi :)

  VastaaPoista