Tee liemi: laita blenderiin vettä (laitoin sitä sen verran että propelli peittyy), vähän vuorisuolaa (n. 1 tl), hunajaa 1 rkl ja inkivääriä alle 1/2 tl. Pyöräytä liemi kevyesti koneella.
Lisää joukkoon raa'at porkkanat. Pilko ne muutaman sentin mittaisiksi pätkiksi ja lisää vähitellen blenderin pyöriessä hiljalleen. Kun keitto on sopivan paksuista, laita täydet tehot ja blendaa muutama minuutti. Lisää lopussa vielä mantelimaitoa ja anna vielä pyöriä/kuumeta hetki.
Tein kaksi eri versiota. Ensimmäiseen en laittanut mantelimaitoa ja hunajaa vain vähän. Toiseen tuli hunajaa enemmän ja vähän mantelimaitoa. Ai nam!
Kalaharin suolaa, Luomu inkiväärijauhetta, luomuhunajaa ja luomuporkkanaa. This is all you need! |
Tällä saat keiton aikaiseksi |
Versio 1: ilman mantelimaitoa ja vähemmän hunajaa ja enemmän inkivääriä, oli tosi hyvää |
2. versio: mantelimaidolla ja reilummin hunajaa ja vähemmän inkivääriä. Ihan herkkua! |
Aksulle superkiitos ohjeesta ja "keittokoulusta"!
Aika saman tapainen ohje kuin mitä itse olen väsännyt:
VastaaPoistahttp://aistitasolla.blogspot.com/2011/12/tuoreempaa-tulevaa-vuotta.html
Porkkanakeitto on kyllä ihanaa, niin raakana kuin kuumennettunakin! Ja makuvariaatioita on lukuisia, kun mausteilla hieman säveltää :)
Miten tuo Vitamix eroaa normaalista blenderistä? Miten keitto menee pilalle normiblenderillä?
VastaaPoista