Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

9.12.2013

Lihakset ovat älykkyyden merkki?

Eilisessä Hesarissa oli juttua siitä, kuinka salilla käynnistä on tullut "se" juttu. Salilla käynti on lisääntynyt viime vuosina räjähdysmäisesti. Siinä missä bodailu oli alemman luokan juttu 90-luvulla, on siitä nykyään tullut "hyvinvoivan yläluokan" juttu. Silloin ennen oltiin sitä mieltä, että "puuttuva äly korvattiin lihaksilla". Mutta nykyään salilla käynti on IN. Ja proteiinia syövät kaikki kolmen tunnin välein.


Nykyään taas on lähes poikkeuksetta laiskan ihmisen merkki, jos ei huolehdi itsestään. Kaikki vaativissa ammateissa olevat harrastavat liikuntaa nykyään. Hyvähän se vain on että näin on tapahtunut. Ymmärrän myös kolumnin kirjoittaneen ihmisen tuskaisen ja hieman ehkä kielteisen asenteen rivien välistä urheilua kohtaan. "Strong is new skinny". Vahva on tämän päivän kauneusihanne. Sitähän hoetaan joka paikassa. Pitääkö meidän kaikkien olla vahvoja ja pyrkiä siihen mahdollisimman alhaiseen rasvaprosenttiin? Kaikki eivät voi tykätä salillakäynnistä.

Vahva ja urheilullinen. Se on tämän päivän kauneusihanne. Kaikkia ei urheilu välttämättä samalla tavalla kiinnosta, eikä tarvitse näyttää rasvattomalta lihaskimpulta. Ennen kaikkea urheilu pitäisi nähdä itsestään huolehimisella terveyden näkökulmasta. Aikaisemmin olen monesti kirjoittanut lihaskuntoharjoittelun tärkeydestä. Tietyssä iässä lihasmassa alkaa huveta. Jotta pysyy toimintakykyisenä mahdollisimman pitkään, on hyvä ottaa se kahvakuula tai painot käteen. Nykyihminen kun ei tee enää fyysistä työtä juurikaan. Salilla käymisestä ei tarvitse tykätä, lihaskuntopuoli hoituu myös kahvakuulaa tai oman kehon painoa apuna käyttäen. Sitäpaitsi salilla käynnistä saattaa tulla vaikka miten kivaa, kun joku neuvoo mitä tehdä :)

Mitä mieltä te olette tämän päivän kauneusihanteesta?

Seuraavaksi kauneusihanteista on kuulemma vuorossa luomu. Nyt tämän päivän ihanteessa kun rasva on poltettu pois ja kohtiin jotka kaipaavat muotoa lisätään silikonia, voidaan odotella parikymmentä vuotta jolloin kelpaat sellaisena kuin olet.

Olisko se sitten vaikka jotain tällaista? Urheilullinen ja luomu.. Marilyn oli kaunis ja myös treenasi.Oli miten oli, lihaskuntoharjoittelu on kaikesta huolimatta tärkeää. Sporttinen kauneusihanne on mielestäni tähän asti yksi parhaista. Myös siksi että se tukee tämän aikakauden ihmisen terveyttä ja hyvinvointia!

- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentti:

  1. Omasta mielestä loistavaa, että salitreenistä on tullut IN-juttu! Olen itse käynyt salilla muun urheilun ohella 16-vuotiaasta asti, kohta siis 20 vuotta. On ollut hauska seurata, miten punttitreenistä on kehkeytynyt itsestään huolehtivien ihmisten harrastus :)

    Kiitos paljon hyvästä blogista! Olen lukenut lähes alusta saakka kirjoituksiasi mutta luen tekstejäsi illalla ennen nukkumaan menoa kirjan asemasta sängystä käsin, joten olen yleensä ihan liian väsynyt kommentoimaan, kun uni silmässä, öitä siis :)
    t.Mira

    VastaaPoista