Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

16.11.2016

Kaamosväsymyksen välttelyä ja hyvinvoinnin parantamista karsimalla elämästä asioita


Tällä viikolla olen yrittänyt nauttia ulkoilusta. Vielä on onneksi luntakin jäljellä. Viime viikolla kävin paljon uimassa ja vesijuoksemassa, tein HIIT treeniä, kävin myös kävelyllä sitten tietysti perus tuntien vetämiset. Oon tosi onnellinen tämänhetkisestä ohjaustilanteesta. On sopivasti kuulaa, toiminnallista treeniä, Method Putkistoa ja Pilatesta. Kesää kyllä kaipaan kun ehti liikkumaan tosi paljon itse. Mutta talvella jotenkin sitä lepoa tarvitsee enemmän. Ja sitä on onneksi ollutkin. Nukkumiseen olen panostanut viimeiset kaksi vuotta. Ja unen määrän lisäännyttyä, myös makeanhimo on vähentynyt radikaalisti. Siihen auttaa myös se, että syö hiilareita kunnolla. Että ei välttele niitä. Pelkkien salaattien ja smoothieiden voimalla väsähdät, sairastut, et jaksa, sorrut lopulta.. Ja se kehonhuolto. Sitä on tehtävä. Joka päivä. Jollain tapaa. Venyttelen, teen Pilatesta, vesijuoksen, rullaan..  Ja suosittelen myös karsimaan "turhia" menoja pois. Tarvitsemme myös ihan pelkkää aikaa ja olemista, jolloin ei tapahdu mitään. Positiivisista ja kivoistakin asioista ja menoista väsähtää. Jos kalenteri on täynnä loppuvuodeksi myös viikonloppuisin, mieti voisitko jättää jonkin menon väliin. Itsellä ei ole paljoakaan juttuja sovittuna loppuvuodelle. Menen fiiliksen mukaan. 


yhden aamun mehu: myskikurpitsaa ja omenaa sekä inkivääriä

aamupala tänään: gluteeniton kaurapuuro chialla ja kookosmannalla, munia soijalla, luomukahvia kauramaidolla
No mitäs muuta... Viime kesänä aloitin Konmarituksen ja tavaraa on lähtenyt talosta kassikaupalla. Maritus on meneillään vieläkin. Nyt ovat olleet vuorossa talvivaatteet, kengät, lapsen pieneksi jääneet talvivaatteet myös sekä urheiluvälineet ja ne korut mitä en kesällä vielä malttanut myydä. Keittiötarvikkeet ja astiatkin ovat toisella kierroksella ja toinen kierros alkaa pian myös treenivaatteista. Niitä on edelleen liikaa. Kirjat karsin jo kerran, mietin että teen sen vielä uudelleen. Kun turhaa tavaraa on lähtenyt pois, löytää ne vanhatkin paremmin ja niitä tulee käytettyä paljon paljon enemmän. Yhtäkkiä valinnanvaraa tuntuu olevan loputtomiin, kun ne tavarat mitä itselle jätin, ovat helposti löydettävissä. Tilaa tuli lopulta niin paljon, että sain järjestettyä itselleni haluamani kampauspöydän. Siinä on meikit, hajuvedet, kynsilakat, laukut.. Nätisti järjestettynä näkyville. Elämänlaatu todella on parantunut. Kotona ON viihtyisämpää ja se lisää hyvinvointia. On tilaa ympärillä, tiedät mitä kaapeissa on. Ja siellä on vain ne mitä käytät (okei.. karsimisen varaa taitaa vieläkin olla sillä en mitenkään ehdi kaikkea käyttää oikeasti..). Oon saanut ylimääräisen ajan kulmaan hyvin kierrätysryhmiin tavaraa laittaessa, kirppispöytäkin on taas täynnä tavaraa. Sitten välillä järjestämisen vimmassa istun alas ja avaan jonkin KonMari facebook ryhmän tai videon, ja samassa olen jo taas jalkeilla ja tyhjentänyt yhden kaapin lisää. Aluksi oli raastavaa luopua tavaroista joita olin hankkinut isollakin rahalla joskus. Tällä hetkellä kodinraivaus on vienyt kaikki ajatukset töiden lisäksi ja esim. Snapchatin päivittäminen on jäänyt. Itse asiassa vähän Konmaritin mun snappia myös ja siellä on muutama enää joita seuraan. Facessa ja Instassa olen seurannut olemattoman huonosti ketään pitkään aikaan, enkä päivittänyt sinne asioita kauheasti itsekään. Sekin on parantanut elämänlaatua. Somesta voi todella saada ähkyn ja välillä on hyvä tehdä ja miettiä ihan jotain muuta. 

2 kommenttia:

  1. Loistavaa luettavaa, ihanaa kun julkisesti uskalletaan olla mitään tekemättä ja panostaa nukkumiseen, pidän kovasti sun blogista, kiitos! terveisiä, Kristina belgiasta

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Nykyään tuntuu että ihmisten elämä on jatkuvaa suorittamista. Myös vapaa-ajalla. Vähillä unilla ja jatkuvalla tehokkuudella porskuttaminen ei tee kenellekään hyvää pidemmän päälle. Itsekin yritän koko ajan enemmän päästää irti ja opetella vain olemaan. Siitä tulee aina hyvä fiilis. Terkkuja Belgiaan ja ihanaa viikonlopppua!

    VastaaPoista