Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

30.11.2016

Aamutoimia ja jalkatreeni


Söin pitkästä aikaa tänään tuorepuuroa aamupalaksi. 5.30 herätti kello ja ensimmäinen asiakas oli seiskalta. Aamutoimiin menee aika paljon aikaa, vaikka en edes meikkaa töihin aamuisin. Gluteenittomat kaurahiutaleet ja chia olivat yön yli jääkaapissa kauramaidossa. Sinne lisäsin vähän ruususuolaa, vanilja heraprotskua ja mulpereita. Puuro sai kuitenkin hetken odottaa. Ensin tein mehun. Pussillinen porkkanoita ja paljon inkivääriä mehukoneeseen. Valmistellessa näitä, purskuttelin samalla kookosöljyä. Siitä kirjoittelin aiemmin. Kohta oon parin viikon ajan joka aamu purskuttanut 15 minuuttia öljyä suussa, ja hampaat ja suu on kyllä ihanan puhtaat ja hampaat ovat myös valkoisemmat selvästi. 


Tuntien kanssa on vähän sellainen "jaksaa jaksaa" fiilis itsellä. Sitä kaipaa kyllä lomaa jo kovasti, vaikka mulla maailman parhaat asiakkaat onkin. Tai lähinnä iltoja, ettei tarvitse lähteä minnekään. Suurin osa tunneista loppuu ensi viikolla. Sitten on todella rentoilua aina loppiaiseen asti niiden osalta. 

Kumpulassa jatkuu aika loppumetreille kyllä tunnit ja ne alkavatkin heti uudenvuoden jälkeen. Kahvakuulaan voi ilmoittautua jo nyt. Kumpulan kuulatunnit ovat ainoat kaikille avoimet tunnit. Siellä kahvakuulaillaan sunnuntaisin klo 18.30-19.30 niinkuin aikaisempinakin vuosina :) Tammikuussa pääsen päivittämään Method Putkisto osaamistani ohjaajien Tieto Taito päiville Vanajanlinnaan. Sitäkin odotan kovasti :) 

Huomenna saakin jo avata joulukalenterin ensimmäisen luukun. Kyllä se itselläkin on vähän pusertamista olleet nää marraskuun treenit. Jotenkin kun ilmat kylmenee ja illat pimenee, sitä vaan väsyttää niin paljon enemmän. Yhtä lailla itsekin olen joutunut potkimaan itseäni treenaamaan. Tällä hetkellä olen niin sisustamisen ja "marittamisen" pauloissa, että voisin vain koko ajan järjestää kotia, myydä tavaroita, sisustaa, viikata vaatteita. Anything :D Mutta treenit on kulkeneet hyvin, ja on niin mahtava fiilis kun tekee kunnon treenin. Tänään tein tosi kivan jalkatreenin. Kuvia siitä ei nyt ole, mutta ehkä saatte tästä kiinni? Löysin pari siihen sopivaa vanhempaa kuvaa..


Lämmittely ennen treeniä

Lämmittely juoksumatolla reipasta kävelyä 10 min
Pakaran aktivointia konttausasennossa jumppapallon päällä

lämmittelyä
 • 20 jalan nostoa koukussa oikea ja vasen
 • 20 jalan nostoa jalka koukussa sivulle oikea ja vasen 
 • 20 jalan vientiä ristiin taakse koukussa oikea ja vasen 
 • 20 jalan nostoa taakse jalka suorana oikea ja vasen
Keskiviikon jalkatreeni

Ensimmäinen setti
 • maastaveto tangon kanssa 20
 • askelkyykky yhdistettynä polven nostoon 10 per jalka (tanko yläselän päällä)
 • TRX:ssä hypyt syväkyykystä räjähtävästi niin ylös kuin pääset (ote käsillä naruista) 15-20
 • näitä 3 kierrosta
TRX kyykystä hyppy räjätävästi ylös

Toinen setti:
 • kyykky 8 kg käsipainojen kanssa (painot käsissä ja kädet kohti lattiaa) 15-20 toistoa
 • yhden jalan pistoolikyykky (syvälle asti) TRX:llä 10 per jalka 
 • hypyt penkin molemmin puolin 20
 • näitä 3 kierrosta
Lopuksi tein vielä taljassa narulla pakaraliikettä (3x20), jota ehkä hankala selostaa. Yritän ;) Narut vedetään jalkojen välistä ja astu selin noin metrin päähän taljasta (naru kiinnitetään siihen noin metrin korkeudelle). Kurota taljan naruilla jalkojen välistä taakse ja ojenna sieltä itsesi suoraksi.. Hmm.. No ehkä mä otan kuvan teille perjantaina kun menen seuraavaksi salille tekemään oman treenin?

Ja vielä treenin viimeinen liike vatsoja pallon päällä niin, että kädet ovat suoraan kohti kattoa (kädessä 6 kg käsipainot) ja pallon päällä tehdään istumaannousuja (kädet pysyvät koko ajan ylhäällä). Näitä oli kolme settiä, noin 15 ja 20 toiston väliltä tein muistaakseni. 


Miten te ootte selvinneet pimeästä marraskuusta? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti