Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

1.11.2016

Butternut squash soup pyhäinpäivän ruokapöytään


..eli myskikurpitsakeitto. Se on yksi lempparikeitoistani. Nyt myskikurpitsat ovat edullisia ja tällä kauniilla  yksilöllä oli hintaa vain 1,50 eur. Kurpitsa on hieman maukkaampi ja stydimpi kuin "tavallinen kurpitsa", joten tästä loihdit maukkaan keiton vaikka Pyhäinpäivän pöytään. Itse teen keittoa usein ison kattilallisen, sitä on helppo lämmittää tai ottaa pakkasesta. 


Butternut Squash Soup pyhäinpäivän pöytään 

2 valkosipulin kynttä
1 rkl oliiviöljyä

1 punasipuli
1/2 bataatti
1 myskikurpitsa
reilu 1/2 l vettä
1 luomu kasvisliemikuutio
(kookosmaitoa)

2-3 cm pätkä chiliä
inkivääriä maun mukaan
mustapippuria

Kuullota oliiviöljyssä pilkotut valkosipulin kynnet. Lisää muut kasvikset ja kääntele hetki. Kurpitsasta kannattaa leikata pehmeä keskiosa pois. Lisää sitten reilut 1/2 litraa vettä ja halutessasi luomu kasvisliemikuutio (sekä hieman kookosmaitoa jos haluat keitosta kermaisampaa..). Anna porista hellalla, kunnes kurpitsa ja bataatti ovat kypsiä. Sekoita blederillä sametinpehmeäksi keitoksi. Sekoitusvaiheessa lisää inkivääri ja chili sekä mustapippuri. Keitto itsessään on melkoisen kevyt, joten protskuna lisään sinne yleensä joukkoon paistettuja sei-kuutioita. Paistan ne kookosöljyssä, maustan suolalla, kurkumalla ja mustapippurilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti