Jostain syystä juttu kääntyi pizzan suuntaan Skiexpon viimeisinä tunteina. Annelta sain loistavan vinkin kuinka tehdä terveellistä pizzaa, sitä piti heti kokeilla. Ideana on, että jauhelihasta tehdään pohja, jonka päälle kasataan täytteet tomaattikastikkeesta lähtien.
Sports Ladyn versio pizzasta meni näin:
Pilko 1 sipuli. Paista broilerin jauhelihaa ja hienonnettua sipuli. Mausta suolalla, pippurilla, currylla ja paprikalla.
Kasaa jauhelihasta pellin päälle "pizzapohja".
Levitä tomaattimurska (käytin Rainbown paseerattua tomaattia, lisäaineeton)
Seuraavaksi täytteet. Laitoin aurinkokuivattua tomaattia ja fetaa.
Sitten juustoraaste. Polarin luomujuustoa...nam.
Sitten pizza uuniin 250 asteeseen, kunnes juusto on ruskistunut.
Pizzamaustetta ja pippuria päälle maun mukaan. Sitten nosta varovasti lautaselle. Käytin kahta paistinlastaa, että sain pizzan yhtenä kappaleena lautaselle. Tämä pohja ei ole yhtä pitävä kuin taikina :)
Ja lopuksi tuoretta rucolaa pizzan päälle.
Ja vaikka itse sanon: Tuli aivan törkeän hyvää! Bon Appetit!
Tässä kanssa yksi erinomaiseksi havaittu karppauspizzaresepti:
VastaaPoistahttp://hyvaatanaan.blogspot.com/2011/09/vuosipaivan-kunniaksi-pizzaa-ja.html
Sähän innostuit heti, hyvä! Kiva että pizza onnistui :-) Pohja pysyy paremmin muuten kasassa, jos pellille levittää ihan raa'an jauhelihan (se paistuu uunissa), mukaan voi laittaa myös kananmunaa. Jos haluaa pellillisen pizzaa (tämä toimii myös esim. kylmänä eväänä), voi käyttää pohjaan 2 pakettia jauhelihaa :-)
VastaaPoistaPitää Henrica kokeilla tuotakin, nam :)
VastaaPoistaMeinasin ensin laittaa raa'aan mutta saa jotenkin maustettua paremmin näin. Kananmunaa voisi myös kokeilla jos tekee isomman satsin joskus. Nyt oli tällainen minipizza :) Oli kyllä loistava vinkki, kiitos!
VastaaPoista