Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

18.11.2011

Elämänpyöräharjoitus

Sain arvokasta palautetta blogin lukijalta. Palautteessa hän harmitteli sitä, että blogini on kovasti muuttunut superfoodien ja CocoVi:n  "mainoskanavaksi". Näin ei ole ollut tarkoitus tapahtua. Fakta on se, että työ on tosi suuri osa elämääni tällä hetkellä ja teen sitä todella innoissani. Olen myös blogissa hehkuttanut ehkä liikaa uutta innostustani. CocoVi Bar on tällä hetkellä minulle nyt "Se Juttu". Blogissa tulee jatkossakin olemaan CocoVi:n juttuja mutta pyrin pitämään sen edelleen monipuolisena! Kuin tilauksesta tuli Lauran kanssa juuri puheeksi elämänpyöräharjoitus tänään ja aloin listata asioita paperille. Kiitos Lauralle tästä, aivan loistavaa oli laittaa nämä paperille ylös. Se herättää ja pysäyttää. Laura on muuten perustanut hyvinvointiin keskittyvän yrityksen, Gloryn, lokakuussa. Ja vielä kiitos myös Sonjalle, joka otti meistä kuvia.


Elämänpyöräharjoitus

Kirjoita paperille ne elämän osa-alueet, jotka koet tärkeiksi tai joihin käytät aikaa ja energiaa kuten työ, parisuhde, opiskelu, liikunta, terveys, perhe jne. Anna kaikille osa-alueille pisteitä asteikolla 1-10 sen mukaan, kuinka suuren osan ajastasi käytät kuhunkin. Piirrä sen jälkeen ympyrä ja jaa se tasakokoisiksi palasiksi. Väritä kustakin palasesta arvosanan kokoinen alue. Hannalla työ sai numeron 10, joten hänen työpalasensa väritettiin kokonaan. Terveyden arvosana oli neljä, joten palasesta väritettiin 4/10. Sen sijaan omaa aikaa oli pyöreät nolla, joten palanen jäi kokonaan valkoiseksi. Kun olet käynyt läpi kaikki palaset, voit piirtää väritettyjen osien ympärille viivan, jolloin muodostuu oma elämänpyöräsi. Sen tulisi olla melkolailla pyöreä, jotta elämä olisi tasapainossa. Hannan pyörässä oli suuret lovet itsensäkehittämisen, oman ajan, liikunnan ja terveyden kohdilla, joten eteenpäinmeno saattaa tuntua joskus työläältä. No, nyt Hanna tietää, mihin pitää jatkossa kiinnittää huomiota - itsestä tulee pitää huolta kaikin puolin! 

Katson totisena kun Laura piirtää elämänpyörääni... Kehitettävää sen suhteen löytyy.
Osa-alueille numeroiden antaminen oli aika hankalaa, myöhemmin huomasin että olin kyllä arvioinut vähän alakanttiin jotkin osa-alueet. Liikuntaa tulee minulle kyllä hyvin yleensä, mutta pari viimeistä viikkoa ovat nyt olleet melkoista hiljaiseloa liikkumisen suhteen. Terveellisesti syöminenkin on kyllä hallussa, vaikka joskus tuntuu että en syö terveellisesti. En ole ehtinyt tehdä eväitä ja suunnitella syömisiäni niin kuin ennen. Sen vuoksi koen että en ole elänyt terveellisesti. Olen syönyt siis sitä, mitä on minäkin päivänä ollut jossain tarjolla....Syömiseni ei ole ollut niin kontrolloitua kuin aikaisemmin.


Terveyden arvosana taas oli alhainen, koska olin vähän flunssainen alkuviikosta. Mutta sain kuin sainkin flunssan tainnutettua dropeilla (pakuritee, heraproteiini, siitepöly, inkivääri, valkosipuli, d-vitamiini...). 


Ja tuota itsensä kehittämisen alakanttiin annettua arvosanaa aloin miettiä. Haluaisin suorittaa vaikka mitä kursseja ja opintoja, niihin ei tällä hetkellä ole aikaa. Haluaisin syventää ravitsemusoppiani sekä perehtyä enemmän mielenhallintaan ja psykologisen valmennuksen saloihin. Hyvä ystäväni eilen sanoi (on sitä omaa-aikaakin siis kuitenkin) meillä käymässä ollessaan, että kehitäthän sä itseäsi koko ajan. Parissa kuukaudessa olen kehittänyt itseäni valtavasti perehtymällä ravintolamaailman saloihin sekä superfoodeihin. Myös blogin kirjoittamisen katson itseni kehittämiseksi. Viimeinen vuosi on ollut sellaista itsensäkehittämisen voittokulkua, että olen kyllä oppinut huikean paljon asioita. Olen myös lukenyt aika paljon markkinointiin liittyvää kirjallisuutta sekä ravitsemukseen liittyvää kirjallisuutta. Ja yksi suuri haavekin toteutuu mahdollisesti pian kun aloitan laulutunnit.


Oikeasti mihin minun pitäisi panostaa enemmän on se oma aika. Sitä ei oikeastaan ole. Kaikki aikani kuluu töiden, perheen ja urheilun parissa. Tällä viikolla on kyllä ihana poikkeustilanne oman ajan suhteen, sillä saan viikonlopuksi ihanan ystäväni kylään Tampereelta. Ja eilen istuimme iltaa ja paransimme maailmaa toisen hyvän ystäväni kanssa. Ja sitten se lepo. Nukkua pitäisi enemmän. Minulla on liikaa kaikkea mukavaa tekemistä, yöunet ovat jääneet todella vähäisiksi. Siihen myös extrahuomiota! 


Tein harjoituksen uudelleen kotona. Ja ympyräni näyttää nyt tältä. 
Lähin tyhjä paperi mikä sattui pöydällä olemaan, oli matkatoimiston kirjekuori. Maksoin tänään varausmaksun ja lähden joulun jälkeen viikoksi reissuun. Yksin, ihan yksin :) Jeeee! Viikko omaa aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti