Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

14.11.2011

Treenifiiliksiä ja ajatuksia "hiilarittomasta" ruokavaliosta

Loppuviikon treenit menivät yhtä leppoisasti kuin alkaneenkin viikon. Lauantaina tein kotitreeniohjelmaa 4 kierrosta ja fillaroin äidin kuntopyörällä aamutreenin. Lapsi katseli aamuohjelmia ja minä treenasin olohuoneessa.


Kotitreeni


20 kyykkyä
20 punnerrusta
20 ojentajapunnerrusta
20 vatsaa
20 selkäliikettä (ylävartalon nostot vatsallaan lattialla)


Sunnuntaina urheilusta kävi puistossa spurtit ja juoksukisat lapsen kanssa.


Tänään olin ajatellut tehdä pitkän kävelylenkin, mutta päätinkin suursiivota kotona töiden jälkeen. Osa siivouksesta jäi huomiselle, mutta nyt on ihanan viihtyisä koti minne kelpaa pyytää tällä viikolla ystäviä kylään. Tuli niin paljon parempi mieli kuin kävelystä ja illalla kävin osteopaatilla. Sinne itse asiassa kävelin kyllä molempiin suuntiin, joten kävelyä kuitenkin tuli hyötyliikunnan muodossa 2x40min. Tämän viikon pidän myös salilta taukoa vielä. Sen sijaan kahvakuulailen, kävelen, fillaroin ja aion vääntäytyä pitkästä aikaa myös joogaan ja ehkä body pump tunnille. Jumpassa en ole ikuisuuteen käynyt. Teen fiilispohjalta kaiken urheilun tällä viikolla. Liikun niin kuin hyvältä tuntuu. 


Olen saanut kommentteja hiilareiden pois jättämisestä. Täytyy korjata vielä tähänkin, että en ole jättänyt hiilareita pois. Syön paljon kasviksia ja marjoja. Olo on ollut tosi hyvä koko ajan. Kyseessä ei ole "trendikarppausinnostus". Olen pitkään jo noudattanut vähähiilarista ruokavaliota. Voin paremmin kun syön näin. Nyt olen vähentänyt vain puuron syöntiä ja korvasin aamupuuron munakkaalla viime viikolla 5:nä aamuna. Nyt myös käytän ruokavalion lisänä superfoodeja. Yhtenä päivänä viikossa tankkaan sitten hiilareita enemmän.


Ruokavaliossa jokin sopii toiselle ja jokin taas toiselle. Kaikkia ei ole luotu samasta muotista. Netissä varmasti on tutkimuksia siitä, miten karppaus ei sovi toisille. On olemassa myös lukuisia tutkimuksia ja kirjoituksia siitä kuinka ravitsemussuositukset ovat kaikkea muuta kuin se oikea tapa ravita itseään. Ja tutkimuksia siitä, kuinka vähähiilarinen paljon rasvaa sisältävä ruokavalio on hyvä asia. 


Minulle tärkeintä nykyään on että voin hyvin. En halua syödä "ruokaa" joka on täynnä lisäaineita tai myrkyttää kehoani kosmetiikalla, josta suurin osa kelpaa lähinnä kenkien plankkaukseen. En halua myöskään puhua karppauksesta, puhun mieluummin vähähiilarisesta ruokavaliosta. Vähärasvaisen ja runsashiilarisen ruokavalion ei ole ainakaan huomattu helpottavan lihavuusepidemiaa, päinvastoin. Vanha maailmankuva loi lihavuusepidemian, huonot laihdutusmenetelmät ja ennakkoluulot. Uusi maailmankuva tuo mukanaan oikean ruoan, ymmärtämyksen lisääntymisen ja laihtumisen ilman nälkää. Ajattelutapaa on aika muuttaa, seuraa sitä tapaa mikä sinulle sopii parhaiten. 


Loistavaa viikkoa kaikille!

xoxo
Sports Lady

2 kommenttia: