Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

21.1.2012

Tanssitreeneissä - ajatuksia positiivisesta ohjaamisesta


Pääsin pitkästä aikaa tänään tanssimaan. Ihanaa! Treeneissä kuvattiin videopätkä ja mielelläni sen tähän julkaisisin (etenkin kun vedin tämän vaikean sarjan tosi hyvin treeneissä..hehee.. kerrankin en ollut "luova"), mutta materiaali on vielä valitettavasti "top secret". Treenataan ensi kesän SM-kisoihin... 


Marcolla on muuten ihana tapa ilmaista asiat: jos joku tekee kuviot päin mäntyä... silloin ollaan luovia eikä tehdä väärin. Tykkään Marcon tyylistä opettaa. Hän on superpositiivinen ja ihana tyyppi. Ja osaa kertoa ja selittää asiat mielestäni hyvin ja ymmärrettävästi. Jotkut uudet harrastukseni ovat loppuneet siihen, kun opettaja ei ole ollut hyvä. Tennis loppui tasan siihen, kun valmentaja karjui minulle kuinka huono olen (puolisen vuotta jaksoin käydä, mutta sitten sai riittää) Laji olisi ehkä jatkunut jos opettaja olisi ollut pätevä. Olin aina halunnut oppia pelaamaan ja kun vihdoin aikuisiällä aloitin uuden harrastuksen, en viitsi maksaa siitä että joku karjuu minulle miten surkea olen. 


Kyllä mua alkaa harmittaa, jos joku mollaa miten huono jossain lajissa olen. En kuitenkaan yritä ammattilaiseksi missään eikä tarkoitus ole olla paras. Tarkoitus liikkumisessa on saada siitä nautintoa. Ja nautintoa ei tule jos vieressä joku kertoo sinulle kuinka huono olet. Kyllä ne salitreenitkin loppuvat ennemmin tai myöhemmin jos tarpeeksi usein kuulen sitä miten huono olen. Enemmän Marcoja kiitos tähän maahan! 


Mulle ei ole koskaan tepsinyt sellainen kyykyttäminen. Hevosten kanssa tuota negatiivista palautetta sai ihan liikaa. Valmentajat eivät olleet ehkä kovin taitavia valmentajia, vaikka hyviä ratsastajia olivatkin. Siellä olen nuorena saanut kuulla ne pahimmat kirosanat ja solvaukset.. Piti painua "jonnekin" ja tulla takaisin kun osasi tehdän niin kuin valmentaja sanoi... Toivon itse, että pystyn antamaan niitä onnistumisen fiiliksiä omille treenattaville. Minusta hienoa on ylipäätään se, että yrittää ylittää itsensä ja koittaa jotain uutta tai haluaa kehittyä. Laulutunnilla sain myös positiivista palautetta vaikka olin varmasti aivan kauhea. 


Tästä(kin) tanssista tulee aivan älyttömän hieno! Marcolla on loistava kyky nähdä asiat niin, että koreografiasta tule upea! Tournee tämän koreografian kanssa alkaa siis Tampereen Show Dance SM:sta, jatkuu sieltä kenties Vuokattiin elokuussa ja huipentunee taas MM-kisoihin (hope so!). Tampereella meillä on aivan luxusihana kämpää saunoineen ja porealtaineen parin tanssisiskon kanssa varattuna, siellä kelpaa sitten valmistautua koitokseen ja ehkä juhlistaa hyvää jorausta...

1 kommentti:

  1. Marco on niin ihana ja paras! Kävin ennen hänen broadway-tunneillaan ja lähdin aina niiin iloisena ja onnellisena sieltä kotiin. Mä olen itse sellanen, etten tykkää yhtään jos en opi heti kaikkea, ja koska olen tanssinut niin pitkään, odotan itseltäni aina vaan "täydellistä". Marcon tunneilla opin vihdoinkin vähän hellittämään siitä. :)

    Tarkoituksena olis taas palata broadwayn pariin tänä keväänä, on jo niin kova ikävä Marcon tunteja! :D

    VastaaPoista