Sports Lady®

Sports Lady®

29.2.2012

Valmistautuminen Paleohaasteeseen

Lueskelin eilen illalla Paleo -aiheisia kirjoituksia ja reseptejä. Söin 4 palaa reissumiestä, olo oli aivan kauhea sen jälkeen. Normisti leipää on tullut syötyä ehkä kerran viikossa, eikä ikinä näin paljon, mutta nyt päätin vetää överit. Lapsella oli myös nimpparit ja söin myös jätskiä ja keksejä... Kas kummaa aamulla ei leipää tehnyt enää mieli. Omaan innokkaaseen tapaani, päätin aloittaa haasteen jo tänään, karkauspäivänä. Ja jostain kumman syystä ei tee nyt yhtään mieli leipää :)


Aamulla vedin Haltonin kahvakuulatunnin ja sen jälkeen baarilla söin aamiaiseksi kotona valmiiksi laittamani eväät (Sun Warriorin protskua meinasin ottaa, mutta ajattelin tarkistaa asian ensin Jaskalta): savukalaa, keitettyä kananmunaa ja salaattia. Tarkistuksen jälkeen oma kantani vahvistui, unohdan nyt myös nuo protskujauheet maaliskuun ajaksi. Guar Gum saattaa olla palkokasveista tehtyä ja siten sisältää vatsan toimintaa haittaavia aineita, joten huhtikuussa ehkä sitten taas.. Uuh, kidutusta olla CocoVi Bar'lla töissä ja tehdä mitä herkullisempia pirtelöitä asiakkaille. Mutta mikä ei tapa, se kasvattaa. Ja tämä kasvattaa kyllä itsekuria.


Jälkkäriksi aamulla otin luomukahvia mantelimaidolla. Ja oli ihan pakko ottaa vähän (alle desi) "Kultainen Helinä" smoothieta (appelsiinia, chiaa, taatelia, kaakaonibsejä, kookosöljyä, inkivääriä, sitruunamehua, vaniljaa, suolaa). Huomisesta alkaen en sorru enää smoothieisiinkaan... Etenkään noihin hedelmä/marjapohjaisiin. Jos smoothien otan, niin se on viherversio ja pureskeltava kuulemma on (eli todennäköisesti en ota sitäkään kun en viherjuttuihin ole oikein edelleenkään ihastunut). Mantelimaitoa tulen laittamaan kahvin joukkoon, kahvin aion vähentää vain aamukahviin. Siitä en luovu, en. 


Olisi hyvä suunnitella ruuat loppuviikoksi etukäteen ja käydä kaupassa ja ostaa kaikki tarvittava. Tähän oli vielä aamulla pyhä aikomus, mutta hyvä idea sitten tyrskähti kun tekemistä taas riitti ja oli pakko päästä kävelylle kun oli niin hieno ilma... Kotoa löytyy nyt paketillinen maustamatonta broileria ja yksi paketti broilerin leikettä (näitä leikkeleitä saa Paleolla vetää, muuten niitä olen tähän asti vähän karttanut) ja jotain kasviksia sekä kananmunia. Pakkasessa on myös hätävarakasviksia.


Välipalaksi söin vähän cashew -pähkinöitä töissä ja kotona töiden jälkeen munakkaan: 1 muna, 2 valkuaista, kookosöljyä, sipuli ja 2 tomaattia. Niiden kanssa vähän broilerin leikkelettä ja porkkanaa ja paprikaa. Iltapäivällä kävin kävelyllä ja sen jälkeen välipalaksi "Raw-Bite -kookospatukka".


Shoppailin tänään muuten Ruohonjuuresta seesaminsiemeniä, kuivattua basilikaa, mantelijauhetta. Löysin Luolalaboratorio -blogista ihanan ohjeen. Tätä aion kokeilla huomenna...

Testissä on myös tänään ollut CocoVi Bar'lla työvuorossa uudet MBT lenkkarit. Niistä tulee juttua sitten myöhemmin. 


Tulipas paljon juttua, toivottavasti ei aivan sekavaa luettavaa :) Huomenna alkaa mun haaste sitten oikeesti ja virallisesti. Paleo on mulle ihan uutta ja alku meneekin varmaan opetellessa ja "virheitä" (haluan olla mahd.tarkka nyt näissä jutuissa) tehdessä, mutta eiköhän tämä tästä hyvin lähde liikkeelle. Kiva jos joku teistä lähtee myös mukaan, hieno vaihtaa sitten kokemuksia kommenttiboxissa. HelsinkiPaleon sivuilla oli juttua tänään ja sieltä löydät myös tarkempaa infoa kuinka aloittaa haaste jos joku innostui tähän lähtemään mun kanssa samaan aikaan!

4 kommenttia:

  1. Tuli tuosta mainitsemastasi Luolalaboratoriosta mieleen, että oletko miettinyt kiskovasi luomua? Luolalaboratoriossahan niin tehdään.

    Broilerihan ei ole mikään kivikautinen eläin ja broilerin leike on varmaan täynnä vaikka mitä kivaa prosessoitua juttua. Nykyäänhän saa ainakin joistain kaupoista jo luomukanaa.

    Mä en tosin ole lukenut paleosta juuri ollenkaan, niin en ole varma, onko idea olla vain syömättä maitoa ja viljaa vai muutenkin "puhtaammin".

    Onko tämä paleo-kotkotus jotain sukua pH-dietille, vai miten tiivistäisit idean? Jos ruokavalion pitäisi olla kivikautinen, niin jotenkin vaikeaa tajuta, miten prosessoidut leikkeleet sopivat siihen.

    Mutta tsemppiä sulle enivei! Seuraan hommaa ihan mielenkiinnolla. Kun raportoit juttuja, niin olisi kiva, jos jaksaisit kertoa aina, miksi teet jonkun valinnan (siis dietin kannalta). Tavallaan kiinnostaa aihe, muttei niin paljoa, että jaksaisin lueskella tiivistämätöntä paleopropagandaa. :)

    VastaaPoista
  2. Heips Minttu!

    Hyviä pointteja. Mietin tuota samaa tähän lähtiessäni, että haluaisin vetää ihan puhtaasti ja luomuna tämän. Koska en syö punaista lihaa, se menee vähän hankalaksi. Olen pitkään tiedostanut nuo epämiellyttävyydet broilerissa ja leikkeleitä ole tullut edes ostettua aikoihin. Nyt aion niitäkin kuitenkin hätävarana joskus vetää.

    Pääosin yritän laittaa ruuan mahd.puhtaasti. Joskus vaan on pakko Alepasta kiireessä hakea broileria.. Sen verran hektistä on elämä, että ihan kaiken taiteen sääntöjen mukaan tätä ei pysty vetämään, vaikka tahtoisinkin. Jos viisaammaat ovat neuvoneet leikkeleitä syömään niin silloin voin sen tehdä hyvällä omalla tunnolla :)

    pH dieettiin en ole perehtynyt joten en osaa sanoa!

    VastaaPoista
  3. Tsemppiä Hanna !
    Jack LaLanne ei siis syönyt kuin kalaa, ei siis edes kanaa olleskaan, hmm.. Ja muista pitää unelmista kiinni, koska ilman unelmia on paljon vähemmän :)

    VastaaPoista
  4. Kiitti Juha!
    Harkitsen vahvasti tuota kana-asiaa. Voi olla että teen minäkin noin..
    Muistan pitää pitää unelmista kiinni ja toki asiaa aina helpottaa sekin kun on mahtavia ihmisiä ympärillä ja saa kannustusta :)

    VastaaPoista