Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

9.4.2014

10 syytä tehdä aamulenkki


Aamulenkille lähtemisen vaikeuden tietää meistä varmaan kaikki. On mukavampi painaa torkkua, kuin lähteä lämpimän peiton alta ulos reippailemaan. Niin se mullakin on, ennen kuin saan rutiinin päälle. Jonkun ajan kuluttua aamulenkistä alkaa jopa nauttia. Aamulenkin puolesta ja vastaan puhutaan paljon, palaako rasva paremmin aamulenkillä vai muuten aerobista treeniä tehden. Onko intervallit paras tapa polttaa rasvaa? Varmaa on ainakin se, että aamulenkki säännöllisesti tehtynä polttaa enemmän rasvaa kuin nukkuminen pidempään :)

10 syytä tehdä aamulenkki

1. Parempi päivä
Aamulenkin tehtyäsi olet koko päivän pirteämpi, aktiivisempi ja hoksottimet toimivat paremmin. Loppupäivästä voit tehdä jotain muuta, tavata vaikka ystäviä!

2. Nukut paremmin
Kun päivän aikana olet aktiivisempi, uni tulee paremmin. Unirytmi paranee, kun heräät joka aamu samaan aikaan. Joidenkin tutkimusten mukaan aamulla tehty harjoittelu on parempi, kuin illalla tehty. Se saattaa lisätä syvän unen määrää jopa 75 prosentilla.

3. Ehkäisee syöpäriskiä
Toki terveellinen elämäntyyli, johon myös kävely kuuluu, ehkäisee syöpäriskiä. Mutta joidenkin tutkimusten mukaan on todettu, että rintasyövän riski pienenee ja jopa mahdollisen sairauden eteneminen hidastuu kävelyn ansioista.

4. Polttaa rasvaa
Aamukävely kuluttaa energiaa ja parantaa aineenvaihduntaa. Molemmat seikat ovat olennaisia painonpudotuksessa. Aamulla myös elimistön glukoositasot ovat alhaiset, jolloin hiilarien sijaan palaa rasva.

5. Lihakset tykkää
Alavartalon lihakset pääsevät töihin. Kävellessä myös kädet tekevät töitä.

6. Aivot hyötyvät
Kävely parantaa verenkiertoa ja aivoihin pääsee enemmän happea. Kävelyn sanotaan myös ehkäisevän dementiaa ja Altzheimerin tautia.

7. Parantaa vastustuskykyä
Kävely ylipäätään on terveyttä edistävää. Vastustuskyky paranee, kolesterolitasot laskevat ja se myös ehkäisee diabetesta.

8. Vähentää stressiä
Aamukävelyn ansiosta olet paremmalla mielellä ja myös itsetunto paranee. Tätä kautta taas kävelyllä on mahdollista ehkäistä vaikkapa masennusta. Liike on lääke, tämän on moni varmasti kuullut?

9. Kardiovaskulaarinen kunto kohenee
Kävelyn avulla parannat hapenottokykyä. Myös sydän- ja verisuonitautien määrä vähenee ja riski sairastua sydänsairauksiin pienenee jopa 40 prosentilla.

10. Matkalla näet uusia paikkoja
Kävely on mun mielestä parasta kaupunkilomailussa. Täältä tullaan keväinen Pariisi ja pitkät kävelyt kauniissa, keväisessä kaupungissa :) Ensi viikolla reissuun!

Tämän ihanan neitokaisen tahdissa on tullut tehtyä aamukävelyitä tällä viikolla <3

7 kommenttia:

 1. Onko aamulenkin oltava hölkkä? Esimerkeissä on mainittu usein kävely :) mites esim sauvakävely nilkkapainoilla? Mä olen aamuisin niin kankea, että ajatus hölkästä tuntuu vähän vaikealta :D oon aamulenkkejä ilman aamupalaa tehnytkin, mutta niistäkin ollaan kahta mieltä..

  VastaaPoista
 2. Moi! Siis nimenomaan kävely. Hyvä kysymys. Mä puhun aina aamulenkistä kun käyn aamukävelyllä. Reipas kävely riittää ja nilkkapainojakaan ei tarvi laittaa :-)

  VastaaPoista
 3. Ja mikä olisi sopiva matka/aika reippaassa kävelyssä, josta tulisi myös tuloksia?

  VastaaPoista
 4. Ja sauvat on ihan ok (tosin mulla nousee niiden kanssa syke sen verran hyvin että teen mieluummin omana treeninä kun vatsa ei oo tyhjä)! Kannattaa vähän kuulostella itseään!

  VastaaPoista
 5. Heips! 45-60 minsaa on hyvä aika. Itse teen tunnin kävelyn ja matkaa tulee noin 6 kilsaa.

  VastaaPoista
 6. Joka aamu teet saman mittaisen lenkin?

  VastaaPoista
 7. Ennen tein ja nyt taas aloin tehdä :) Teen 5 aamuna sen!

  VastaaPoista