Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

17.6.2014

Bulletproof Coffee - laihduttajan paras ystävä


Bulletproof kahvia aamiaiseksi - "luodinkestävä kahvi" on blenderillä blendattua hyvälaatuista kahvia ja luomuvoita sekä MCT-öljyä
Olette ehkä kuulleet jo Bulletproof –kahvista? Tämä juoma aamuisin juotuna antaa energiaa jopa iltapäivään astiilman että syöt mitään muuta! "Biohakkeri" Dave Aspreyn Bulletproof Coffeesta on tullut hittikahvija se on löytänyt tiensä myös mun keittiöönTänään aamulla oli melkoisen reipas aikatauluja aamiaisen sijaan nautin laukkua pakatessa tätä herkullista juomaaAamulenkillä kävin viidestä kuuteen ja sen jälkeen piti reippaasti alkaa tekemään lähtöä kohti MikkeliäRuokaa ja syömistä rakastavalle tosin ajatus pelkän kahvin nauttimisesta on hieman säälittävämutta joskus se menee näinkin! Ja tosiaan kahvi antaa energiaa pitkälle päivään!  

Mikä Bulletproof?

Bulletproof kahvi koostuu blenderillä blendatusta hyvälaatuisesta kahvista, luomuvoista että MCT-öljystä. 

Dave Asprey keksi kahvin idean maistellessaan voi-teetä (butter tee) Tiibetin munkkien kanssa, siellä voin lisääminen teehen on ikivanha tapa. 
Näin syntyi Bulletproof kahvi, jonka hän kehitteli uudelle tasolle lisäämällä kahviin MCT-öljyä. Tätä herkkua voit nauttia joko aamuisin tai ennen treeniä lisäämään suorituskykyä! 

"Luodinkestävä kahvi"
 • herkullisen makuinen
 • pitää nälän loitolla pitkään 
 • tekee olon energisoituneeksi, valppaaksi ja keskittyneeksi koko päiväksi
 • edistää kehon pistämistä rasvaa polttavaan paasto-/ketoositilaan (ellet nauti muuta ruokaa)
 • voit unohtaa monet kahviin liittyvät oireet, kuten vatsan vääntelyn, sumuiset ajatukset, hikoilun ja pään vihlomiset
 • saat varmasti puhdasta kahvia

 • saattaa parantaa keskittymiskykyä
 • kehoa lämmittävä vaikutus
Mitä tarvitset kahvin valmistamiseen?

Voikahvi, joka valmistetaan halvimmasta markettibrändin kahvista ja voista ei ole sama juttu kuin laadukkaasta tuorepaahtokahvista ja luomuvoista valmistettu juoma. Panosta siis raaka-aineisiin! Laadukkainta kahvia saa valmistettua pressopannulla (mutteripannulla) tai aeropressilla jossa on metallisuodatin. 
Paperisuodatin saattaa poistaa tärkeimmät rasvat kahvipavusta ja näin ollen kahvi ei ole enää niinkään terveellistä. Omalla hankintalistalla on tuo aeropressmutta vielä saa kelvata mutteripannu!

Hanki laadukasta luomukahvia! Toiset suosittelevat valmistamaan herkun vastajauhetuista pavuista (jos ostat valmiiksi jauhettua luomukahvia niin tarkista että jauhamisesta ei ole paria viikkoa enempää)Asprey myy itse mykotoksiinivapaata kahvia. Mykotoksiinit ovat homemyrkkyjä, joita sanotaan syntyvän esimerkiksi markettikahveihin, jotka on jauhettu ties kuinka kauan aikaa sitten. Paahdettu kahvipapu säilyy hyvin säilytettynä kunnossa pari viikkoa, jauhettu kahvi pari päivää. Aspreyn kahvia en ole vielä itse testannut.

Hanki paketillinen luomuvoita. Tähän suosittellaan käytettäväksi suolatonta luomuvoita (sitä saa mm Lidl’stä ja kuulemma myös Stockalta). Ostin oman voini Lidl'stä!

Hanki MCT-öljyä (luontaistuotekaupat ja verkkokaupat)Tämän voi korvata myös kookosöljyllämutta MCT-öljyn mukana tulee kuitenkin kaikki sen tarjoamat hyödytTäältä voit katsoa aiemman postauksen MCT-öljystä ja sen hyödyistä.

Mitä iloa Bulletproof kahvista on?
 • helppo ja nopea tapa aloittaa päivä (voit ottaa vaikka autoon mukaan, et tarvitse muita eväitä aamuksi)
 • hyvä startti päivälle, ajatus kulkee eikä verensokerit heittele
 • nälkää ei tule vaikka joisit aamusta vain pelkän kahvin
 • aineenvaihdunta ei pysähdy, kun tankkaat hyvää energiaa
 • terästää oloa iltapäivällä esimerkiksi ennen treenejä ja antaa energiaa
 • sopii kiireiselle ihmiselle ja kiloistaan eroon pyrkiville
 • sopii kaikille ajatustyötä tekeville
Kahvin resepti

1-2 kupillista hyvää kahvia
1-2 rkl MCT-öljyä
10-80g suolatonta luomuvoita

Mausteeksi voit laittaa 1–1/2 tl ceyloninkanelia. Ceyloninkanelissa eli aitokanelissa on huomattavasti vähemmän maksalle myrkyllistä kumariinia kuin marketeissa kanelina myytävässä kassia- eli kiinankanelissa. Voit maustaa kahvin myös kardemummalla (1/2 tl)! Luomulaatua mieluiten. Ei-luomulaatuista joutuu laittamaan seokseen huomattavasti enemmän, sillä luomumausteet maistuvat voimakkaammille! Joukkoon voit ripauttaa myös vähän hyvälaatuista suolaa! 

Pyöräytä blenderissä noin 20 sek ja saat maitokahvin väristä herkullista juomaajossa on vaahtokin päällä! Lupaan että kahvi on kokeilemisen arvoista! 

2 kommenttia:

 1. Hei, mielenkiintoinen resepti! Käytätkö tähän kuumaa vai kylmää kahvia?

  VastaaPoista
 2. Tää on erittäin hyvää! Käytän kuumaa kahvia.

  VastaaPoista