Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

2.6.2014

Öljy joka edistää rasvanpolttoa ja aineenvaihduntaaOstin jokin aika sitten MCT-öljyä joka on peräisin palmunydinöljystä ja kookoksesta, ja se on valmistettu ilman kemiallisia aineita. Kookosöljystä erotettu MCT-öljy sisältää ns. keskipitkiä rasvahappoja. MCT-öljy on ruoansulatukselle helppoa käsiteltävää ja sen on mm. painonpudotuksessa ihanteellinen rasva verrattuna paljon hehkutettuun oliiviöljyyn, jota taas olen aina käyttänyt salaatin joukossa. MCT-öljy on väritöntä, hajutonta ja mautonta eli maussaan se ei oliiviöljyä pääse pesemään. Mutta joka tapauksessa MCT-öljy on erinomainen lisä ruoanlaitossa! Se ei tosin kestä kovia lämpötiloja, mutta sopii salaatteihin erinomaisesti. Tai smoothien joukkoon! Näitä keskipitkiä rasvahappoja kutsutaan jopa laihduttajan huijauskoodiksi ja vanha kehonrakentajien ja laihduttajien käyttämä rasvanpolttosalaisuus tulee taas. Olet saattanut kuulla Bulletproof kahvista? Siitä on tullut meillä Suomessakin kova hitti ja kahvin yksi ainesosa on juuri tämä paljon hehkutettu MCT-öljy!

Mikä MCT ja kuinka se eroaa perinteisistä rasvoista?

MCT tä on pienissä määrissä niin kookosöljyssä kuin kasvisöljyissä, mutta ei niin tiheässä muodossa kuin MCT-öljyssä.

MCT-öljy (Medium Chain Triglyceride) on se terveellisin ja laihduttavin osa kookosöljystä, eli Kapryyli (C-8) ja Kapriinihapot (C-10). Kookosöljyssä on noin 55% keski-pitkiä-rasvahappoja, mutta laihduttavia Kapryyli ja Kapriinihappoja siinä on vain noin 15%. Eli normaali kookosöljy on sisällöltään vain 15% niitä parhaita rasvahappoja, tehden laadukkaasta MCT-öljy tuotteesta 6 kertaa tehokkaamman ja paremman mm. laihdutukseen, aivotoiminnan parantamiseen tai ketoosin tuottoon.

MCT-rasvahapot imeytyvät välittömästi ja palavat maksassa näin vapauttaen energiaa.

MCT-öljy imeytyy yhtä nopeasti kuin hedelmäsokeri mutta antaa kaksinkertaisen määrän virtaa. 
Glykogeenivarastot säilyvät ja kestävyys voimistuu samalla kun rasvanpoltto kiihtyy. 
MCT vaikuttaa erittäin vähän insuliinin erittymiseen eikä vaikuta verensokeritasoihin.

MCT-öljy koostuu keskipitkistä rasvahapoista, ja se toimii hieman eri lailla kuin muut perinteiset öljyt tai rasvat. Se imeytyy välittömästi ja palaa maksassa vapauttaen energiaa elimistön käyttöön. MCT-öljy on hyvä energialähde aivoille sekä hyvä yleinen energialisä esimerkiksi ennen liikuntasuoritusta. MCT-öljy toimii termogeenina, eli se lämmittää elimistöä sisältäpäin lisätäkseen rasvanpolttoa ja energiankulutusta. Keskipitkät kasveista peräisin olevat rasvahapot lisäävät energiaa ilman että rasvaa kertyy.

MCT-öljyn hyötyjä
 • Nopeuttaa aivotoimintaa
 • Edistää rasvanpolttoa (termogeeni)
 • Nopeuttaa aineenvaihduntaa
 • Parantaa kestävyyttä ja suorituskykyä sekä ylläpitää lihasmassaa
 • Poistaa uupumusta ja väsymystä
 • Vähentää haitallisia bakteereja, viruksia että sieniä (candida) kehossa
 • Parantaa ravinteiden imeytymistä
 • Auttaa ylläpitämään tervettä kolesterolitasoa

4 kommenttia:

 1. Hei
  paljonko öljyä päivässä olisi kohtuu 52 vuotiaalle ylipainoiselle naiselle? Ymmärsin että Bullet kahvin voi juoda aamu-iltapäivä välisenä aikana? Katsoin siitä ladattavasta dieettiohjeesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopiva määrä rasvoja on 1g per painokilo! Eli huomioi tämä koko päivän rasvan määrässä. Yhdessä ruokalusikallisessa MCT-öljyä on noin 10g.

   Poista
 2. Hei kiitos, jos juo kupin bulletkahvia niin sen lisäksi ei paljoa 100 kg painoinen tarvitsekaan. Kysyisin vielä tuota kahvin juomisen ajankohtaa eli aamu-iltapäivä välillä käy, jos ei ekaksi aamulla oikein maistu?
  Teetko henkilökohtaisia suosituksia?

  VastaaPoista
 3. Itse juon bulletproof kahvin joko aamulla tyhjään vatsaan tai sitten ennen treeniä.

  Teen henkilökohtaisia ruokavalioita kyllä. Niitä voit tiedustella hanna@sportslady.fi.

  VastaaPoista