Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

28.3.2011

Kahvakuulaile toimistossa?



No nyt kun olo antaa sen verran myöden, että pääsen sängystä ylös alankin jo haaveilla siitä mitä sitten teen kun parannun. Siihen on vielä tosin aikaa, sain nimitäin tänään uuden tuomion: influenssa. Kollega oli viikonlopun kahvakuulakoulutuksessa ja hullaantui siitä ihan täysin. Aivan kuin itsekin silloin oman koulutuksen jälkeen, huippua! Kahvakuula on kyllä parasta toiminnallista treeniä. 


Etenkin nyt kun selkä on mennyt ihan jumiin makaamisesta, suorastaan odotan että saan kuulan käteen ja paikat aukeamaan sen avulla. Kuulaillessa liike lähtee lantiosta ja lantiohan on kehon liikekeskus. Lantion asento vaikuttaa sekä ylä- että alavartalon asentoon. Jos minusta olisi kiinni, niin jokaiseen toimistoon kuuluisi kahvakuula vakiovarusteeksi pöydän viereen. Kahvitauon kun käyttäisi kuulan heilutteluun, niin tekisi itselleen ja (työnantajalleen samalla) suuren palveluksen. Mutta miten moni esimies oikeasti ymmärtäisi asian, jos kaivaisin käsilaukusta kahvakuulan kesken päivän ja alkaisin vähän heilutella. Hulluna ne minua pitäisivät :)


No tässä viikon alkuun muutama kuulailuvinkki kuitenkin. Tehkää kotona tai salilla (tai duunissa jos uskallatte!)


"Kuntoilijan ohjelma 2" on the Kahvakuulamiehen, Tuomo Kilpeläisen, kirjasta "Kahvakuulalla kuntoon", siinä on kivoja liikkeitä. Tee kierroksia 3-5 ja pidä palautukset kierrosten välillä. Liikkeiden välillä ei palautuksia.


1. Etuheilautus 1 kädellä, 1 min per käsi
Liike muistuttaa kahdella kädellä tehtävää etuheilautusta, mutta toinen käsi on vapaana ja myötäilee kuulan liikettä vartalon sivulla kuulan kanssa samaan tahtiin. Edessä kosketa vapaalla kädellä kuulaa. 


2. Vauhtipunnerrus, 1 min per käsi
Alkuasennossa kuula räkkipidossa. Tee pieni kyykky ja pukkaa kuula ylöspäin jalkojen voimalla. Tiputtaudu kyykkyyn ja suorista käsi. Nouse ylös kyykystä ja pidä käsi suorana. Kun tuot kuulan ylhäältä räkkipitoon, voit "noutaa" kuulan vartalollasi. 


3. Turkkilainen ylösnousu, 1 min per käsi 
Lähtöasennossa selinmakuulla, kahvakuula toisessa kädessä vartalon yäpuolella. Nouse selinmakuulta vaiheittain istuma-asentoon ja toispolviseisonnan kautta seisomaan, koko ajan kahvakuulaa suoralla kädellä pääsi yläpuolella pitäen. Pidä katse kuulassa ja käsi suorana koko likkeen ajan. Laskeudu käänteisessä järjestyksessä takaisin selinmakuulle. Tee liike rauhallisesti ja hallitusti.


Kuvia ei nyt näistä liikkeistä valitettavasti tule, koska olen vielä "ei kahvakuulailukunnossa" ja lisäksi en kovin kuvauksellinenkaan tällä hetkellä. Kivaa viikkoa, urheilkaa te mun puolesta!

4 kommenttia:

 1. Voi, pikaista paranemista sinulle!

  Olen melkoisen tuore lukijasi, enkä ole vielä ehtinyt niin antaumuksella selailla kaikkia juttujasi läpi, että olisin törmännyt täällä tietoon, missä olet käynyt noita ohjaajakoulutuksiasi?! Olisin nimittäin itsekin kiinnostunut käymään moisia ja yritän tässä kartoittaa, missä ne kannattaisi käydä :)

  Blogisi on aivan ihana, piristävä ja tsemppaava. Aktiivisena liikkujana tykkään kovasti lukea toisista samanhenkisistä ihmisistä juttuja!

  VastaaPoista
 2. Ei hitsi, heti kun olin julkaissut kommenttini, huomasin tuon "Sports Ladyn kouluttaa" - napin sivupalkissa :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon! Trainer4You'n kahvakuulaohjaaja -koulutuksen olen käynyt. Ja se oli kyllä huippu! Voin suositella. Kilpeläisen Tuomo on kyllä aivan paras kouluttaja!

  VastaaPoista
 4. Moi!!
  Sulla on mahdottoman hyvät sivut!!!!
  Yksi postaustoive; ajattelin että kun oot itsekkin äiti ja synnyttänyt, niin sulta varmaan löytyis neuvoja minulle ja varmaan monelle muullekkin. Itse oon synnyttänyt viisikuukautta sitten, ja raskaudessa sain kiitettävästi painoa kerrytettyä, mutta nyt ne on onneksi poissa, mutta löysää läskiä on silti jäänyt vyötärölle. miten siittä päsee eroon???
  Terhi

  VastaaPoista